Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1.2 16V kręci nie odpala

Featured Replies

Napisano

Witajcie - pytanie do mądrych głów tego forum.

Pacjent to sej 1.2 16V na osprzęcie MM wczesniej 1.1 spi

W dniu dzisiejszym dojechałem sobie na spot naszej lokalnej grupy.

Przy próbie wyjazdu auto odpaliło ale chodził jakby nie na wszystkie garki falował.

Po dodaniu gazu zapaliły mi się kontrolki auto zgasło i już nie odpaliło. Po przekręceniu na zapłon nie zapala się wgl marchewa pompa nie pracuje. Bezpieczniki wszystkie w aucie są ok.

Czy może to być wina któregoś z dwóch przekaźników które umieszczone są nad kompem czy raczej komp wyzionął ducha ?

Napisano

Jeśli pompa nie pracuje, to zapewne cewki i wtryskiwacze też nie mają zasilania. Ja bym szukał w pierwszej kolejności dlaczego zginął "+". Przekaźnik pompy, kabelki, do sprawdzenia.

Napisano
  • Autor

no wiec wlasnie jutro bede szukal "+" musze obejrzec ktory to jest pin od zasilania kompa i bede szukał zasilania. jak go nie ma bede myślał dalej jak nie to pewno komp.

Napisano

> Potwierdzam

A ja nie. Skoro nie zapala sie marchewa i nie slychac pompy po przekreceniu kluczyka to jakim cudem cpw ma byc einne?

Napisano
  • Autor

Wcale nie CPW bo alternator który przekładałem z 1.1 i jego wirnik przecięły kabel zasilający głowny przekaźnik pompy paliwa bo wiązka spadłą mi wraz z jej opaską bo ta niestety pękła.

Polutowane zabezpieczone rozwiązane. Teraz szukam jeszcze nowego alternatora bo w tym huczą łożyska i uzwojenie mi siadło... ale kupie juz taki od 1.2

Napisano

> Wcale nie CPW bo alternator który przekładałem z 1.1 i jego wirnik przecięły kabel zasilający

> głowny przekaźnik pompy paliwa bo wiązka spadłą mi wraz z jej opaską bo ta niestety pękła.

> Polutowane zabezpieczone rozwiązane. Teraz szukam jeszcze nowego alternatora bo w tym huczą łożyska

> i uzwojenie mi siadło... ale kupie juz taki od 1.2

jak chcesz to lezy u mnie altek z 1.1...do tego moge dorzucic ci lozyska grinser006.gif numer do mnie masz, jak cos, to dzwon

Napisano
  • Autor

ok zeby nie tworzyc nowego tematu pisze tutaj.

chyba zasluze na range męczyswap.

pacjent sej z 1.2 16V z P I

problem wygląda tak że auto dziś zaczęło chodzić na dwa cylindy a za chwile jest dobrze.

komputer wywalił błąd czujnika krokowego i wtryskiwaczy (grupa 2) obydwa zwarcie do gnd lub przerwa. co to może być ?

raz chodzi dobrze raz nie.

przy okazji pali duzo kopci na czarno. czy po swapie powinienem zrobić autokalibracje mieszanki ( ktora jest wyłączona) lub coś ? mam własny interfejs i troche wiedzy jak go obsługiwać.

Napisano

> ok zeby nie tworzyc nowego tematu pisze tutaj.

> chyba zasluze na range męczyswap.

> pacjent sej z 1.2 16V z P I

> problem wygląda tak że auto dziś zaczęło chodzić na dwa cylindy a za chwile jest dobrze.

> komputer wywalił błąd czujnika krokowego i wtryskiwaczy (grupa 2) obydwa zwarcie do gnd lub

> przerwa. co to może być ?

> raz chodzi dobrze raz nie.

> przy okazji pali duzo kopci na czarno. czy po swapie powinienem zrobić autokalibracje mieszanki (

> ktora jest wyłączona) lub coś ? mam własny interfejs i troche wiedzy jak go obsługiwać.

co do wtryskow...jak zes polutowal?? widac wiazka slabo kontaktuje. wtryski sa podzielone na dwie pary (grupy). wywala blad, pali na dwa garki, wiec wiesz gdzie szukac...

Napisano
  • Autor

czyli znak ze musze w koncu wytargac całą wiązke i ją porządnie prześwietlić i zabezpieczyć . i pochować przy okazji.

Napisano

> czyli znak ze musze w koncu wytargac całą wiązke i ją porządnie prześwietlić i zabezpieczyć . i

> pochować przy okazji.

dokladnie. czyli zrobic to, co powinienes zrobic przy swapie dla swietego spokoju. jedna para wtryskow gubi polaczenie z kompem