Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Reflektory przeciwmgłowe - wysokość montażu?

Featured Replies

Napisano

Wiem, że nie mogą być niżej, niż 25cm nad jezdnią. Tylko jedno pytanie - owe 25 cm jest liczone do dołu szyby reflektora, czy do jej środka? Bo zmieniłem stare pognite Wesemy na coś ze starych zapasów dobrej firmy, ale mają inną konstrukcję i wysunęły mi się nieco przed zderzak. Mogę je cofnąć pod, ale tylko obniżając. No i muszę to rozmierzyć, czy się zmieszczę w rozporządzeniu.

Napisano
  • Autor

> przeczytaj uważnie

Dzięki. Teraz pojawia się pytanie, czy "krawędź lampy" to brzeg szkła, czy ramki, bo jest tam około centymetra różnicy.

Edit, aż poszedłem do garażu. Otwory pod oryginalne halogeny p/m w moim Uno mają dolny brzeg około 20 cm od podłogi, więc już nieprzepisowo zlosnik.gif

Co ciekawe, według danych fabrycznych, najwyższy punkt dachu Uno ma być, zależnie od wersji, na wysokości 1405-1425 mm. Mój na normalnych dla niego oponach, prawidłowym ciśnieniu 1,9 bara i sprężynach z ASO zmienionych dwa-trzy lata temu, czyli nie więcej niż kilkanaście tkm, ma 1320 mm.

Napisano

> Dzięki. Teraz pojawia się pytanie, czy "krawędź lampy" to brzeg szkła, czy ramki, bo jest tam około

> centymetra różnicy.

Raczej szkła czyli powierzchni świecącej

> Edit, aż poszedłem do garażu. Otwory pod oryginalne halogeny p/m w moim Uno mają dolny brzeg około

> 20 cm od podłogi, więc już nieprzepisowo

A kto to sprawdza? Tych reflektorów uzywa się bardzo rzadko, na przeglądach diagności czasem reguluja klientom światła głowne, ale halogeny sprawdzają tylko czy świecą zlosnik.gif

Napisano

> Dzięki. Teraz pojawia się pytanie, czy "krawędź lampy" to brzeg szkła, czy ramki, bo jest tam około

> centymetra różnicy.

W moim rozumieniu lampa to jest calosc wraz z obudowa.

Napisano

> centymetra różnicy.

nikt na skp nie bedzie z miarka latal i mierzyl, wystarczy ze bedzie mniejwiecej na takiej wysokosci

Napisano
  • Autor

> Raczej szkła czyli powierzchni świecącej

> A kto to sprawdza? Tych reflektorów uzywa się bardzo rzadko,

Nie u mnie, wiosną i jesienią bywają tu spore mgły.

> na przeglądach diagności czasem

> reguluja klientom światła głowne, ale halogeny sprawdzają tylko czy świecą

ok.gif