Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

znowu wałkowanie tematu 16-tek

Featured Replies

Napisano

Hejka,

proszę powidzcie mi czy wg tego może być żeczywiścia aż taka różnica w jakości dźwięku - szczególnie mam na myśli ostatnią pozycję (cena za sztukę).

Chciałbym sprawić sobie nowe głośniczki do Astry F i powiem szczerze, że takie firmy jak Hertz, Alpine, JBL to znam, ale o tych "niemieckich" nigdy nie słyszałem. Czy naprawdę w tym rozmiarze może być aż taka różnica pomiędzy tymi najdroższymi a np. Magnatami???

Wiem, że nalełżało by zrobić jakieś wygłuszenie drzwi, jedak co użyć do tego i jak to zrobić w asterce? Czy tak naprawdę zawsze jest potrzebny wzmacniacz na głośniczki 16cm? Jeżeli tak to wówczas wyjście z radia powinno się dać na wzmak, na wejściu wzmaka mostek do cykaczy a wyjście już na wooferki?

Nie wiem czy rodzaj słuchanej muzyki ma jakiś wpływ na dobór głośników? A może wy polecacie jakieś inne do Asterki - byleby się szyby otwierały.

I jakby ktoś dał mi trochę teorii (ze zdjęciami) co to są zwrotnice, jakieś zestawy odeparowane ip. itd.) to byłoby fajnie.

Na koniec odpowiem - TAK mógłbym dać 500 zł za 2 głośniczki jeżeli naprawdę byłyby lepsze od średnich (Magnat, JBL) - pytanie czy ja jako laik tą lepszość usłyszę?

Napisano

> dzięki, zapoznam się i wówczas będę Ciebie dopytywał o szczegóły, jeżeli można oczywiście

Jak najbardziej smile.gif

Pisz na forum i będziemy szukać.

Napisano

podepnę się pod wątek - szukam zmiany, bo jakość dźwięku na moich głośnikach za 39,99zł mnie już nie zadowala ;-) Samochód - Lanos. Drzwi, dach, wygłuszone taśmą dekarską :-) Radio JVC, nie pamiętam dokładnie, ale 4x50W. Wolałbym nie dokładać wzmacniacza. Budżet, ech... najchętniej do 200zł. Co Koledzy polecą? Znalazłem coś takiego -> http://allegro.pl/lanos-matiz-zestaw-renegade-rx6-2c-mdf-wroclaw-i3376500261.html

P.S

Oczywiście w drzwiach głośniki 16tki, na dystansie z mdfu ;-)

Napisano

> podepnę się pod wątek - szukam zmiany, bo jakość dźwięku na moich głośnikach za 39,99zł mnie już

> nie zadowala ;-) Samochód - Lanos. Drzwi, dach, wygłuszone taśmą dekarską :-) Radio JVC, nie

> pamiętam dokładnie, ale 4x50W. Wolałbym nie dokładać wzmacniacza. Budżet, ech... najchętniej

> do 200zł. Co Koledzy polecą? Znalazłem coś takiego -

> P.S

> Oczywiście w drzwiach głośniki 16tki, na dystansie z mdfu ;-)

Jeśli ten zestaw ma faktycznie 70W RMS to z samego radia nie zagra.

Napisano

> Jeśli ten zestaw ma faktycznie 70W RMS to z samego radia nie zagra.

Czemu ?

Napisano

> Czemu ?

Bo radio ma za małą moc żeby napędzić głośniki o mocy 70W RMS. Oczywiście jak by je podłączyć pod samo radio to wydadzą z siebie dźwięk, ale to nie oto chodzi.

Napisano

> Bo radio ma za małą moc żeby napędzić głośniki o mocy 70W RMS. Oczywiście jak by je podłączyć pod

> samo radio to wydadzą z siebie dźwięk, ale to nie oto chodzi.

Nie zgodzę się z tym mitem.

Zmieniłem głośniki 55wat RMS na 100wat RMS i grają dużo lepiej.

Oczywiście są zasilane samym radiem.

Napisano

> Nie zgodzę się z tym mitem.

> Zmieniłem głośniki 55wat RMS na 100wat RMS i grają dużo lepiej.

> Oczywiście są zasilane samym radiem.

Bo to może były po prostu lepsze głośniki.

Po to są podawane moce głośników, żeby je napędzać ze wzmacniacza odpowiedniej mocy.

Napisano

> Bo to może były po prostu lepsze głośniki.

> Po to są podawane moce głośników, żeby je napędzać ze wzmacniacza odpowiedniej mocy.

może przeczytaj to co napisałeś, bo jest bez sensu i nie na temat

Napisano

> może przeczytaj to co napisałeś, bo jest bez sensu i nie na temat

Tak masz rację i wiesz lepiej. 270751858-jezyk.gif

Przepraszam i Pozdrawiam. cool.gif

Napisano

> ja tez , mam i polecam zwrtonice w komplecie takie 10 na 15ście całkiem dobrej budowy

Pod wzmacniaczem naprawdę to rozwija skrzydła - w tej cenie chyba nie znajdzie się lepszych głowśników

Napisano

> Pod wzmacniaczem naprawdę to rozwija skrzydła - w tej cenie chyba nie znajdzie się lepszych

> głowśników

Quote:

Wolałbym nie dokładać wzmacniacza

To pociągnie samo radio czy nie? Bo jak nie, to szkoda kasy... albo niech Koledzy polecą też do tego budżetowy wzmacniacz. Tylko żeby się zaraz z tego rachunek na 1kPLN nie zrobił ;-)

Napisano

Zagra na pewno lepiej niż seria ale nie pokaże swoich pełnych możliwości - w każdym razie bardzo dobra baza jeśli kolega chcialby swoje CA o wzmak w przyszłości uzupełnić