Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nie wierzę... Są terminowi mechanicy na tym świecie... :)

Featured Replies

Napisano

I można zrobić robotę w terminie? Można! W poniedziałek oddałem autko do warsztatu na podcięcie błotników (kółka wymienione na większe i tarło). Poprzedni mechanior walczył z tym ponad 2 miesiące. Nie dał rady... Zrobił tyle, że dało się po czarnym jeździć.

Sylwek poszedł do chłopaków z Polskiego Offroadu w Wołominie. Autko odebrał ode mnie młody, sympatyczny człowiek. Robotę oszacował na około tydzień. Zostawiłem mu kluczyki, przywiózł z Wołomina pod dom. Pełna kultura.

Dziś przyszedł mail, że błotniki podcięte, fartuchy założone i czekamy na wyschnięcie bitexu smile.gif W poniedziałek wymiana oleju w mostach i można odbierać autko. Czyli da się zrobić robotę w terminie? Da smile.gif Na zdjęciach wygląda OK. Zobaczymy jak będzie na żywo smile.gif Cenowo też bardzo przyzwoicie choć i tak zęby w parapet trzeba będzie wbić i mocno zacisnąć pasa bo portfel kurde nie jest z gumy frown.gif Po wakacjach sprzęgło, hamulce i rozrząd... Chude miesiące mnie czekają... Terenówka to drogie hobby frown.gif

Fotki z warsztatu. Jest tego więcej z różnych etapów prac ale wrzucę tylko trzy.

287060180-2.jpg

287060180-1.jpg

287060180-3.jpg

Napisano

> Dziękuję.

> Daihatsu Rocky

Opowiedz coś o autku (fotki mile widziane). Na allegro tego nie wiele. To jest własna konstrukcja silnika? Nie wiedziałem o istnieniu takiego modelu, opowiadaj zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Opowiedz coś o autku (fotki mile widziane). Na allegro tego nie wiele. To jest własna konstrukcja

> silnika? Nie wiedziałem o istnieniu takiego modelu, opowiadaj

Ja się nie znam - tylko nim jeżdżę. zlosnik.gif Podobno brat Toyoty LandCruiser. Ja mam wersję Rocky II - zmieniona zawiecha, jakiś tam lifting... Lubię pokraka. Mało ich po Polsce jeździ. Kłopotów z częściami raczej nie ma choć mechanicy jak słyszą Daihatsu to się marszczą... hehe.gif

Napisano

> Ja się nie znam - tylko nim jeżdżę. Podobno brat Toyoty LandCruiser. Ja mam wersję Rocky II -

> zmieniona zawiecha, jakiś tam lifting... Lubię pokraka. Mało ich po Polsce jeździ. Kłopotów z

> częściami raczej nie ma choć mechanicy jak słyszą Daihatsu to się marszczą...

A jak zawiecha rozwiązana? Klamoty pasują z LC czy kupujesz dedykowane do Rockiego?

Napisano
  • Autor

> A jak zawiecha rozwiązana? Klamoty pasują z LC czy kupujesz dedykowane do Rockiego?

Chyba dedykowane, choć pewnie jakieś zamienniki są. Nie wiem. Jak napisałem ja tylko jeżdżę. Jak się zepsuje to oddaję tym, którzy się znają zlosnik.gif

Z tego co pamiętam to od innych marek nie pasują choć i tak mechaniorzy przerabiają. Ja mam z tyłu sprężyny od patrola. Wahacz jak pękł to od Rockego oba wstawiałem, tyle, że wzmacniane. Z przodu poza podniesieniem jeszcze nic nie było robione więc nie wiem.

Napisano

> Chyba dedykowane, choć pewnie jakieś zamienniki są. Nie wiem. Jak napisałem ja tylko jeżdżę. Jak

> się zepsuje to oddaję tym, którzy się znają

> Z tego co pamiętam to od innych marek nie pasują choć i tak mechaniorzy przerabiają. Ja mam z tyłu

> sprężyny od patrola. Wahacz jak pękł to od Rockego oba wstawiałem, tyle, że wzmacniane. Z

> przodu poza podniesieniem jeszcze nic nie było robione więc nie wiem.

A jak jest zawias pomyślany? Z przodu i z tyłu po cztery wahacze i panhardt czy longarmy?

Napisano

> <ciach>

chłopaki jak widać już reklamę na auto wrzucili zlosnik.gif

w sumie dla nich to marketing, a Ty na naklejkę zwracać uwagi nie będziesz

ps: znalazłem stare prospekty i w nim właśnie Twoje Rocky

Napisano
  • Autor

> chłopaki jak widać już reklamę na auto wrzucili

> w sumie dla nich to marketing, a Ty na naklejkę zwracać uwagi nie będziesz

> ps: znalazłem stare prospekty i w nim właśnie Twoje Rocky

Naklejkę to osobiście nakleiłem po jakimś wypadzie z Polskiego Offroadu. zlosnik.gif Natomiast naklejki reklamujące dotychczasowy warsztat zdjąłem zlosnik.gif Nie zasługują na żadną formę reklamy.

A jakie prospekty z Rockym masz?

Napisano
  • Autor

> A jak jest zawias pomyślany? Z przodu i z tyłu po cztery wahacze i panhardt czy longarmy?

blush.gifblush.gifblush.gif zadajesz trudne pytania zlosnik.gif Ja nawet nie wiem co to są te panhardty i longarmy zlosnik.gif

Wiem, że jest rama, buda, cztery koła + zapas, skrzynia i silnik. zlosnik.gif

Napisano

BTW to żadni mechanicy, tylko blacharze. old.gif Tak czy inaczej powodzenia w przebudowach i użytkowaniu. ok.gif

Napisano
  • Autor

> BTW to żadni mechanicy, tylko blacharze. Tak czy inaczej powodzenia w przebudowach i użytkowaniu.

Masz racje. Oni się w blachach, zderzakach i wszelkiej metaloplastyce specjalizują. Ale mają jakiś zaprzyjaźniony warsztat, gdzie mechanikę też można robić. Podobno też terminowy

Napisano

> zadajesz trudne pytania Ja nawet nie wiem co to są te panhardty i longarmy

> Wiem, że jest rama, buda, cztery koła + zapas, skrzynia i silnik.

i kierownica old.gif

no to teraz wiemy tyle samo hehe.gif

BTW, przeprowadzka na jesieni. I hope blagam.gif