Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

radio z bluetooth + fon na androidzie

Featured Replies

Napisano

Pany szukam radia z BT i widzę że na rynku jest tego już dość sporo. Natomiast nie wiem czy każde takie radio będzie w stanie pracować tak, aby pobierać sobie listę utworów z komórki i ew. wyświetlać tytuły utworów. Po prostu chciałbym używać komórki jako nadawce sygnału audio, a radio jako odbiorce i chciałbym tego dokonać bez zbędnych kabli (tak wiem mogę przez aux).

Jak z jakością muzyki przy takim połączeniu? Nie będzie to na poziomie rozmowy telefonicznej? tongue.gif Polecicie jakieś radio do 400pln?

Napisano

> Pany szukam radia z BT i widzę że na rynku jest tego już dość sporo. Natomiast nie wiem czy każde

> takie radio będzie w stanie pracować tak, aby pobierać sobie listę utworów z komórki i ew.

> wyświetlać tytuły utworów. Po prostu chciałbym używać komórki jako nadawce sygnału audio, a

> radio jako odbiorce i chciałbym tego dokonać bez zbędnych kabli (tak wiem mogę przez aux).

> Jak z jakością muzyki przy takim połączeniu? Nie będzie to na poziomie rozmowy telefonicznej?

> Polecicie jakieś radio do 400pln?

Szczerze mówiąc nie spotkałem się jeszcze z radiem które przez BT będzie się łączyć jako transfer danych z telefonem, BT służy chyba tylko do rozmów, choć niektóre na przykład korzystają z listy kontaktów w telefonie na tej zasadzie, więc może... ale czy do 400 zł? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Szczerze mówiąc nie spotkałem się jeszcze z radiem które przez BT będzie się łączyć jako transfer

> danych z telefonem, BT służy chyba tylko do rozmów, choć niektóre na przykład korzystają z

> listy kontaktów w telefonie na tej zasadzie, więc może... ale czy do 400 zł?

Ten protokół nazywa się A2DP. Alledrogo

Pytanie czy ktoś już testował tego typu funkcjonalność i mógłby się podzielić swoimi spostrzeżeniami.

Napisano

> Ten protokół nazywa się A2DP. Alledrogo

> Pytanie czy ktoś już testował tego typu funkcjonalność i mógłby się podzielić swoimi

> spostrzeżeniami.

uzywalem A2DP już w nokii N97 ale też tylko do słuchawek BT, dzięki temu działały przyciski następny-poprzedni play i pauza. Nadal jednak odtwarzacz jak i listę utworów trzeba było uruchomić w telefonie, jeśli taka funkcjonalność wystarczy to git, fajnie by było jednak z poziomu radia właśnie wybierać utwory z tel, jak z pendrive'a, da się? niewiem.gif

Napisano

> Ten protokół nazywa się A2DP. Alledrogo

> Pytanie czy ktoś już testował tego typu funkcjonalność i mógłby się podzielić swoimi

> spostrzeżeniami.

Testowałem Pioneer 6400BT

Nokia n8(symbian) działa od razu po wybraniu w radiu źródła BT

da się przeskakiwać między utworami, ale nie pamiętam

czy widać je na wyświetlaczu radia(sprawdzę wkrótce).

Nokia Lumia 920(WP8) działa ale sterowanie jest tylko z telefonu a wyświetlacz w radiu jest pusty.

Napisano

> Szczerze mówiąc nie spotkałem się jeszcze z radiem które przez BT będzie się łączyć jako transfer

> danych z telefonem, BT służy chyba tylko do rozmów, choć niektóre na przykład korzystają z

> listy kontaktów w telefonie na tej zasadzie, więc może... ale czy do 400 zł?

jesli radio posiada A2DP to ma taka funkcję zlosnik.gif