Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[H] było o domykaniu, teraz o odmykaniu

Featured Replies

Napisano

Witam. Temat domykania załatwiony więc idąc za ciosem wymyśliłem sobie otwieranie szyb za pomocą pilota. Wymyśliłem sobie, skoro wystarczy krótki impuls w przełączniku szyb aby je zamknąć lub otworzyć to konstruując prosty układ można automatycznie szyby otwierać. Cały pomysł polega na tym, aby mały układ po np. trzykrotnym wciśnięciu przycisku otwierania na pilocie otworzył szyby. Teraz tak, w elektronice jestem biegły ale w budowaniu układów nie. Umiem naprawiać ale nie umiem tworzyć czegoś nowego, więc może ktoś z kolegów elektroników, a mamy tu takich kilku na forum, pomoże mi w stworzeniu i wdrożeniu tego układu?

Napisano

> Witam. Temat domykania załatwiony więc idąc za ciosem wymyśliłem sobie otwieranie szyb za pomocą

> pilota. Wymyśliłem sobie, skoro wystarczy krótki impuls w przełączniku szyb aby je zamknąć lub

> otworzyć to konstruując prosty układ można automatycznie szyby otwierać. Cały pomysł polega na

> tym, aby mały układ po np. trzykrotnym wciśnięciu przycisku otwierania na pilocie otworzył

> szyby. Teraz tak, w elektronice jestem biegły ale w budowaniu układów nie. Umiem naprawiać ale

> nie umiem tworzyć czegoś nowego, więc może ktoś z kolegów elektroników, a mamy tu takich kilku

> na forum, pomoże mi w stworzeniu i wdrożeniu tego układu?

A to nie wystarczy op-comem zmienić ustawień. Bo jesli Cię dobrze zrozumiałem, to mam taki bajer. Po załączeniu alarmu szyby się domykają. Gdy zdezaktywuje alarm, i jeszcze raz naduszę na przycisk otwarcia w pilocie szyby zaczynają się opuszczać

Napisano
  • Autor

U mnie się nie da, RECa nie mam. Domykanie sam dorabiałem, temat niedawno był poruszany zresztą.

Napisano
  • Autor

Mam pomysł. Użyję do tego celu CD4017. To jest prosty przełącznik elektroniczny, w zasadzie minimum elementów a efekt prawdopodobnie będzie taki jak trzeba.

Napisano

> U mnie się nie da, RECa nie mam. Domykanie sam dorabiałem, temat niedawno był poruszany zresztą.

Sto lat 20.GIFpub2.gif20.GIFpub2.gif

No tak zapomniałem , ja mam dodatkowo RECa pad.gif

Napisano
  • Autor

Panowie, nie jestem pewny. Czy jak trzymam przycisk otwierania cały czas wciśnięty to na kablu do siłownika zamka centralnego w drzwiach kierowcy cały czas jest podawany + ?