Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z lampami... a raczej mocowaniem żarówek

Featured Replies

Napisano

Mam w marei zwykłe lampy, nie soczewki, i mam problem taki, że wypalają się gniazda żarówek w reflektorach. Po prostu, lampa przestaje świecić, po stuknięciu w reflektor zapala się, ale potem wystarczy że będzie jakiś wstrząs i się wyłącza. Czyszczenie gniazda żarówki i samej żarówki pomaga, ale na chwilę.

Zauważyłem też, że przyczyną jest prawdopodobnie to, że ten taki fikuśny , wygięty drucik, który służy do zapinania żarówki w gnieździe lampy, jest bardzo słaby. Chyba stracił swoje właściwości, i nie dociska odpowiednio żarówki do gniazda no i jest problem - wypala się...

Powiedzcie, skąd wynorać taki drucik, albo z czego , co dorobić, albo co zrobić, aby dobrze przyciskało żarówkę do gniazda?

Napisano

> Powiedzcie, skąd wynorać taki drucik, albo z czego , co dorobić, albo co zrobić, aby dobrze

> przyciskało żarówkę do gniazda?

Poszukać na szrocie Stilo anglika, najlepiej z rozbitymi lampami. W Stilo występowały dużo grubsze druciki, trzeba trochę dociąć i będzie lalunia, zrobiłem tak w marei i skończył się problem z przepalającą się żarówką.

Pozdrawiam BAS

Napisano

Jakbys wczesniej sie zglosil to bym Ci sprezentowal takei lampy.

Grata mi rozbili, ale mialem soczewki a oryginalne lampy byly w piwnicy - a tak oddalem je temu, ktory kupil ode mnie rozbite auto.

Ja bym sie nie bawil w zadne druciki - tylko kupil dwie nowe lampy i to od razu poszedlbym w soczeewki + ksenony - tak jak mialem u siebie.

Napisano
  • Autor

> podegnij te druciki i bedzie ok

nie da się, już są tak wyrobione, że nie mają swojej sprężystości.

Napisano

> Jakbys wczesniej sie zglosil to bym Ci sprezentowal takei lampy.

> Grata mi rozbili, ale mialem soczewki a oryginalne lampy byly w piwnicy - a tak oddalem je temu,

> ktory kupil ode mnie rozbite auto.

> Ja bym sie nie bawil w zadne druciki - tylko kupil dwie nowe lampy i to od razu poszedlbym w

> soczeewki + ksenony - tak jak mialem u siebie.

i oślepiał innych w nocy;) brava dla tego Pana cool.gif

Napisano

> i oślepiał innych w nocy;) brava dla tego Pana

A powiedz po czym wnosisz, ze oslepialem?

Tak sie sklada, ze poziom swiatla zawsze ustawialem na stacji diagnostycznej i nigdy, nikogo nie razilem.

Dodatkowo spotykalismy sie na zlotach i sprawdzalismy czy swiatla oslepiaja w nocy czy tez nie.

Wyobraz sobie, ze nigdy, nikt nie mrygal, ze go oslepiam.