Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podoba mi się EVANDA....

Featured Replies

Napisano

Witam,

gdzie można więcej poczytać, co to za auto, co z nim nie tak smile.gif, jak to sie naprawia (majsterkowicz jestem) i tak wogóle co i jak,

niespiesznie sie rozgladam za wozidelkiem, 2 daewoo juz w domu, a nie chce paska kupowac smile.gif

ktos chetny do wskazania. bo google jakies powsciagliwe jest w tym temacie, same foldery reklamowe, a ja cos wiecej szukam.

ktos podpowie, arczibladi? smile.gif ktos więcej ?

pozd

Napisano

> Witam,

> gdzie można więcej poczytać, co to za auto, co z nim nie tak , jak to sie naprawia (majsterkowicz

> jestem) i tak wogóle co i jak,

> niespiesznie sie rozgladam za wozidelkiem, 2 daewoo juz w domu, a nie chce paska kupowac

> ktos chetny do wskazania. bo google jakies powsciagliwe jest w tym temacie, same foldery reklamowe,

> a ja cos wiecej szukam.

> ktos podpowie, arczibladi? ktos więcej ?

> pozd

Więcej poczytać to chyba będzie trudno. Ale powiem ze swojego doświadzczenia auto mega wygodne choć niezbyt ciche fajna skóra i pełne wyposażenie łącznie z czujnikiem deszczu który działa bardza bardzo dobrze podgrzewana elektrycznie przednia szyba dokładnie pole wycieraczek super sprawa na zime i cała masa innych fajnych bajerów. Pogorszła się za to jakość niektórych elementów stosunku do leganzy która wczesniej zrobiłem około 70 tys km rdza na tylnych nadkolach przy zamku tylnej klapy a auto koniec listopada 2005 nie bite i przebieg nie duży maglownica która się wybija i koszmarnie drogie tylne zawieszenie które też lubi się popsuć moja lega w dniu sprzedarzy miała 15 lat 205000 km przebiegu i maglownica wraz z końcówkami oryginał rdzy zero . Ale ogólnie i tak nieżałuje zamiany polecam egzemplarz w dobrym stanie i omijanie pseudo mechaników 20.GIF

Napisano

> Witam,

> gdzie można więcej poczytać, co to za auto, co z nim nie tak , jak to sie naprawia (majsterkowicz

> jestem) i tak wogóle co i jak,

> niespiesznie sie rozgladam za wozidelkiem, 2 daewoo juz w domu, a nie chce paska kupowac

> ktos chetny do wskazania. bo google jakies powsciagliwe jest w tym temacie, same foldery reklamowe,

> a ja cos wiecej szukam.

> ktos podpowie, arczibladi? ktos więcej ?

> pozd

Ja kupiłem Evanda jakieś dwa tygodnie temu i jestem mega zadowolony. Auto 2004r 113000tyś przebiegu ( przebieg oryginalny bo auto kupione serwisowane i ponownie kupiuone w salonie chevy w Ełku). Troche miałem i mam do zrobienia jak tłumik koncowy czy piszczenie tylnego zawieszenia które doprowadza mnie do nerwicy, ale ogólonie auto genialne. Za takie pieniądze lepszego nie bedzie. Koledzy myślą, że to znacznie nowsze auto niz jest. Wygodne, duże z masą bajerow elektrycznych. Ceny zamienne nie są duże, a jak na auto klasy wyższej to nawet tanie. Auto naprawde polecam. I napewno nie bedzie takiego drugiego na parkingu smile.gif)))))

Napisano
  • Autor

> naprawde polecam. I napewno nie bedzie takiego drugiego na parkingu )))))

no wlasnie o to też mi chodzi smile.gif

dzieki

Napisano

Mam już swoją 7 lat. Nie jest to auto wolne od wad:

- Wadliwe fabryczne czujniki ABS - wymiana całych piast

- zacierające sie tuleje pływające tylnego zawieszenia - w Oplach np. Vectrze dzieje sie identycznie - takie pływające g.. wymyślone przez GM.

- wnikające zawiasy bagażnika - głupe rozwiązanie

- oryginalnie zalany olej w skrzyni jest za gęsty - trzeba zmienić

- brak komp. pokładowego

jednak zalet ma więcej:

- tani w zakupie

- gabaryty i wygoda

- super wydajna klima

- lusterko elektroniczne - super sprawa

- spalanie gazu na poziomie 13 litrów miasto 10 trasa

- atermiczne szyby

- wygodne fotele po 1500 km doznanai takie jak po 400 w skodzie

- pomimo wad b.małą awaryjność

- nie skomplikowany silnik

- brak szyn can jest zwykłą instalacja

- auto pomimo wygodnego kanapowatego zawieszenia dzięki dużemu rozstawowi osi, wielowahaczom z tyłu i gazowym amoryzatorom pieknie pokonuje zakęrty

- świetnie działające wspomaganie zależne od prędkości

- dobre hamulce

- jest zwrotna jak na swoją długość

- tempomat na autostradach też się przydaje

Generalnie polecam

Napisano

> Jeszcze, jeszcze, jeszcze napisz cos wiecej :-)

> Pozd

Proszę

Kupiłem ja ją jak miałą 2,5 roku i miała 33 tyś przebiegu. Generalnie wszyscy byli zaskczenie po przejechaniu sie, że DU robi takie wygodne i wypasione auta za tak rozsądna cenę. Auto przez te lata było 3 razy u makaronów, kilka razy nad morzem (mamy daleko z południowego wschodu) i muszę napisać, ze jest stworzone na autostaradę,nigdy mnie nie zawiodła. Co ciekawe ja zapłaciłem za swoje auto 35 tyś, kolega wtedy kupił WieśWagena Passata i śmiał sie ze mnie do rozpuku. Zapacił 50 tyś. po latach to ja mogę się śmiać bo za kasę w ten szrot wpakowaną kupił by dotakowo moją Evę dla żony i jeszcze by zostało na super wakacje zlosnik.gif, ale ma DAS AUTO hahaha.gif

Co przez te lata robiłem poza olejem silnika i klockami:

Na gwarancji:

- wymiana licznika - wyświetlacz wariował - zimny lut

- wymiana mostaka alternatora - brak ładowania

- wymiana uszczelki pod deklem zaworów

Po gwarancji;

- wymiana obu piast kół przednich - wadliwe czujniki ASB 700 zł obie piasty plus wymiana 200 zł

- wymiana oleju w skrzyni 100 zł

- wymiana gum stabilizatora przedniego - 100 zł

- wymiana tuleji tylnych wahaczy górnych - 450 zł

- wymiana tuleji wahaczy tylnych dolnych przednich i tylnych 400 zł

- wymiana uszczelniacza maglownicy 350zł

- wymiana tarcz przednich 150 zł - sam zmieniałem

- wymiana tarcz tylnych i szczęk ręcznego - winny był poprzedni właściciel - jazda na ręcznym - 500 zł

- wymiana czujnika splania stukowego - 200 zł

- wymiana przedniej sondy lambda 350 zł

- wymina 2 tłumików przednich 300 zł

I to chyba tyle....

Jak coś jeszcze to pisz...

Napisano
  • Autor

Czy TTTM czy raczej losowa przypadłość?

> - wymiana obu piast kół przednich - wadliwe czujniki ASB 700 zł obie piasty plus wymiana 200 zł

Drogo, pewnie same oryginały, TTTM czy tak wyszło

> - wymiana tuleji tylnych wahaczy górnych - 450 zł

> - wymiana tuleji wahaczy tylnych dolnych przednich i tylnych 400 zł

> - wymiana uszczelniacza maglownicy 350zł

jak z dostępnością części, same oryginały, czy są jakieś zamienniki (wątpie)?

jaki gaz masz, w podpisie stag4 a co z resztą bebechów? Jak to jezdzi na gazie?

jak takie auto ogarniają lokalni mechanicy? dają radę? da radę samemu pogrzebać? jest jakaś pomoc? program do diagnozy? itp itd

pewnie jeszcze coś dopytam... smile.gif

pozd

Napisano

> Czy TTTM czy raczej losowa przypadłość?

TTTM ale ujawnia się już o 2-4 latach wiec bardzo możliwe, że ktoś już zmieni. a w nowych częsciach wada już nie występowała - inne wtyczki i przewody

> Drogo, pewnie same oryginały, TTTM czy tak wyszło

TTTM to nie jest drogo na oryginałach było by DUŻOOOO drożej

> jak z dostępnością części, same oryginały, czy są jakieś zamienniki (wątpie)?

Oczywiście zamiennikow jest dużo brak jest np. tłumików

> jaki gaz masz, w podpisie stag4 a co z resztą bebechów? Jak to jezdzi na gazie?

Jest ok Stag 4, Zavoli i Mgicjety dają radę bez problemu

trzeba brać pod uwagę ze Eva ma bardzo niskie czasy wtrysku na wolnych więc wolne wtryski nie dają rady

> jak takie auto ogarniają lokalni mechanicy? dają radę? da radę samemu pogrzebać? jest jakaś pomoc?

Nie ma problemu

> program do diagnozy? itp itd

Do pełnej diagnostyki ASO lub ruski program opisywany wielokrotnie na AK

> pewnie jeszcze coś dopytam...

> pozd

Proszę