Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Smarowanie "linek"

Featured Replies

Napisano

Czym siknąć w pancerze linek?

Gdzieś czytałem, żeby wymieszać zwykły olej silnikowy z benzyną i wstrzyknąć to w pancerz strzykawką.

Jakie patenty Wy stosujecie?

Może jednak jakieś dedykowane środki?

Napisano

> Czym siknąć w pancerze linek?

> Gdzieś czytałem, żeby wymieszać zwykły olej silnikowy z benzyną i wstrzyknąć to w pancerz

> strzykawką.

> Jakie patenty Wy stosujecie?

> Może jednak jakieś dedykowane środki?

Stosowałem ale to wieki temu sposób który wymieniłeś. Dobrze jest wyjąć linkę i dać nadmiarowi wypłynąć przez noc na szmatę, żeby moto z Tobą nie było upaćkane.

Napisano

ale po co? Teraz wszystko jest w teflonie

Napisano
  • Autor

> ale po co?

A szukam sobie roboty przy moto zlosnik.gif

> Teraz wszystko jest w teflonie

To może chociaż smar z teflonem (ten do łańcucha)? hehe.gifhehe.gifhehe.gif

Napisano

W moim przypadku do smarowania linki sprzęgła najlepiej sprawdził się olej przekładniowy ok.gif Tylko że trzeba było ją wymontować, na czymś powiesić, strzykawką zaaplikować nieco oleju i tak sobie wisiała przez noc aż wszystko spłynęło na drugą stronę. Potem wszystko wytrzeć, zamontować i śmigać grinser006.gif

EDIT: tylko nie psikaj jakimś WD-40 lub czymś podobnym. Na chwilę może i pomaga, ale potem jest tylko gorzej niż było passed_out.gif

Napisano

> A szukam sobie roboty przy moto

> To może chociaż smar z teflonem (ten do łańcucha)?

kup sobie stojak. Pocwicz dźwiganie, nasmaruj łańcuch, umyj, przetrzyj felgi, wosk nałóż, rozetrzyj, wypij piwko do tego. Amen. Dobranoc smile.gif

Napisano

> kup sobie stojak. Pocwicz dźwiganie, nasmaruj łańcuch, umyj, przetrzyj felgi, wosk nałóż,

> rozetrzyj, wypij piwko do tego. Amen. Dobranoc

Eee, fajniej jest samemu podłubać, można np. zawory wyregulować, gaźniki wyczyścić (czy R6 ma gaźniki?). Ja generalnie sam lubię wszystko robić, oprócz wymiany opon, bo do tego nie mam sprzętu grinser006.gif Widziałem co prawda magików, którzy robią to za pomocą np. łyżek do opon i potem sami wyważają na bardzo prostych konstrukcjach własnej roboty, ale jakoś nie chce mi się w to bawić. Wolę zanieść koło i następnego dnia je odebrać z nową oponą grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> kup sobie stojak.

No właśnie - jeden pod tylne koło? Czy od razu oba? Ten pod przednie koło jest przydatny?

> nasmaruj łańcuch, umyj, przetrzyj felgi, wosk nałóż,

> rozetrzyj, wypij piwko do tego. Amen. Dobranoc

To już zrobione zlosnik.gif

Detailing motocykla już za mną alien.gif Choć w sumie - wypadałoby ponowić zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> No właśnie - jeden pod tylne koło? Czy od razu oba? Ten pod przednie koło jest przydatny?

Przydaje się w zasadzie tylko na zimę, gdy motocykl stoi dłużej w garażu. Opona wtedy nie jest obciążona. Jak masz centralną stopkę to i tylny niepotrzebny. A jak chcesz jednak stawiać moto na zimę na stojak żeby właśnie odciążyć opony to kup oba.