Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wiecie,że HESTIA daje - 60% po 3 latach bez szkody.

Featured Replies

Napisano

tak mi oznajmiła pani u pośrednika.

Pzu 650

Hestia 350

to prawda?czy kiwnęła mnie ,żeby zgarnąc prowizję.

Napisano

> tak mi oznajmiła pani u pośrednika.

> Pzu 650

> Hestia 350

> to prawda?czy kiwnęła mnie ,żeby zgarnąc prowizję.

Phi 270751858-jezyk.gif Mi Axa dała 60% w pierwszym roku a nigdy wcześniej nie miałem AC.

Napisano
  • Autor

> Phi Mi Axa dała 60% w pierwszym roku a nigdy wcześniej nie miałem AC.

ale chodzi o OC

Napisano

> ale chodzi o OC

Aha 270751858-jezyk.gif

A to nie jest tak, że oni dają i uznają u siebie a jak zechcesz przejść do konkurencji to konkurencja policzy po swojemu, bądź z ustawy? Oczywiście na dzień dobry będziesz zadowolony a przedłużenie OC klasycznie, wyjdzie już nieciekawie.

Napisano
  • Autor

> Aha

> A to nie jest tak, że oni dają i uznają u siebie a jak zechcesz przejść do konkurencji to

> konkurencja policzy po swojemu, bądź z ustawy? Oczywiście na dzień dobry będziesz zadowolony a

> przedłużenie OC klasycznie, wyjdzie już nieciekawie.

Tak jest każdy liczy jak mu pasuje.

I tak miałem tam iśc bo wyszło najtaniej

spytałem się tylko gdzie w umowie jest napisane ile mam procent

odpowiedziała,ze nigdzie dają z automatu po 3 latach bez szkody full.

A za rok oczywiscie nie musza byc wcale tańsi.

Napisano

> przedłużenie OC klasycznie, wyjdzie już nieciekawie.

Na przykładzie AC w Hestii - załapałem się na promocję 50% zniżek (nigdy wcześniej nie miałem AC), przy przedłużeniu rok później miałem już 60% i o 250 zł niższą składkę.

Podejrzewam, że u nich przy przedłużeniu składka zostanie na zbliżonym poziomie, a nawet jak nie to można sobie przejść do innego tańszego w tym czasie TU.

Napisano

> spytałem się tylko gdzie w umowie jest napisane ile mam procent

> odpowiedziała,ze nigdzie dają z automatu po 3 latach bez szkody full.

To żeby nie było, że za parę miesięcy Hestia się upomni o dopłatę za nienależne zniżki zlosnik.gif Ja bym wolał mieć na piśmie podstawę takiego rabatu

Napisano

> Pzu 650

> Hestia 350

Poszukaj na stronie Hestii, lub zadzwon i sie dowiesz. Jutro bede mial kontakt z agentem w Oplu, jak nie zapomne to zapytam.

W 2009 Hestia przepisala mi 60% znizek z OC, na AC, 2 tygodnie pozniej zaliczylem prawie calke z mojej winy. Na kolejny rok policzyli mi 50% znizek, wiec "swoja darowizne 60%" uznali jako "cos trwalego".

W zeszlym roku zalapalem sie na super pakiet, ktory moge kontynuowac prze kolejne a lata (promocja trwala 4 miesiace).

Napisano

> Tak jest każdy liczy jak mu pasuje.

> I tak miałem tam iśc bo wyszło najtaniej

> spytałem się tylko gdzie w umowie jest napisane ile mam procent

> odpowiedziała,ze nigdzie dają z automatu po 3 latach bez szkody full.

> A za rok oczywiscie nie musza byc wcale tańsi.

Hestia wpisuje w umowie nie %, a taryfe "bonus-malus" czy jakos tak sie to zwie.

Napisano

> tylko spróbuj później z tego AC coś wyjąć

W identycznej sytuacji (przepisanie 60% znizek z OC na AC) po 2 tygodniach wyjalem w Hestii 69,5% wartosci ubezpieczenia z AC i nie wiem ile wyjal poszkodowany z OC.

Nikt mi problemow nie robil (rozliczenie bezgotowkowe), co wiecej kolejne ubezpieczenie nadal bylo bardzo atrakcyjne.

Napisano

> tylko spróbuj później z tego AC coś wyjąć

> wszelkie tego typu akcje jak link, axa etc to tylko ew. oc

> a to jest pretensjonalną kwestią bo później wali w Ciebie gość, ma OC po taniości w axa czy innym

> niskobudzetowym szicie i jest problem z odszkodowaniem na naprawę Twojego auta, a jeśli już

> ewidentnie Ci się należy to wycena jest pożal się...

> znajomy prowadzi warsztat blacharsko lakierniczy i jednoznacznie wskazuje ze jak jest ubepieczenie

> płatnika w pzu, warta, generali, benefia to problemów nie ma (przynajmniej nie takie) jak w

> przypadku wszelakich directów

Tak się składa, że miałem szkodę, w pierwszym roku posiadania tego promocyjnego AC. Wziąłem w najbiedniejszej wersji z dużym udziałem własnym itp i tak zostało policzone, o to nie mogę mieć pretensji. Ogólnie, co ciekawe, jestem na tym mocno do przodu, nawet nie walczyłem o więcej tylko wziąłem to co dali z pierwszej wyceny. Jednego się nauczyłem, niczego w życiu nie przewidzisz i AC trzeba nawet doświadczonym kierowcom. Następne będzie na lepszych warunkach 893goodvibes.gif

Napisano

> Pzu 650

> Hestia 350

Warta też kilka miesięcy temu dawała 60% rabatu tylko jeśli miało się prawo jazdy przez 3 lata i nie było stłuczki. Nie trzeba było mieć OC na siebie nawet.