Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

uszczelka drzwiowa

Featured Replies

Napisano

mam kilka pytań, Panowie:

- na dole drzwi znajdują sie uszczelki:

2013-09-04-1816_zpsd8c55766.jpg

czy one są w ogóle do czegoś potrzebne? Z moich krótkich obserwacji wynika że utrudniają one tylko odpływ wody z drzwi. Usuwał je już ktoś?

- o ile w przednich drzwiach te uszczelki są to w tylnych.. nie ma. To normalne?

dzięki

Napisano

> mam kilka pytań, Panowie:

> - na dole drzwi znajdują sie uszczelki:

> czy one są w ogóle do czegoś potrzebne? Z moich krótkich obserwacji wynika że utrudniają one tylko

> odpływ wody z drzwi. Usuwał je już ktoś?

Przeczyścić otwory odpływowe i przestrzeń między uszczelką a blachą. U mnie to miejsce się zabrudziło, uszczelka sie przykleiła do tylnych, lewych drzwi i pewnego razu po otwarciu drzwi zrobiła się niezła kałuża.

> - o ile w przednich drzwiach te uszczelki są to w tylnych.. nie ma. To normalne?

> dzięki

Dziwne, u mnie są z tyłu i z przodu. O ile mowa o tej samej uszczelce, czyli takim gumowej rurce na dolnym płacie drzwi.

Napisano

> w wersji po fl czyli od maja 2010 nie ma uszczelek z tyłu

W wersji 2009 z listopada Sport 2.0 też nie ma uszczelek z tyłu. Spróbuj wyjąć te uszczelki z przodu i przejedz się tak > 100km/h. Zobaczysz różnice i od razu je założysz z powrotem. grinser006.gif

Napisano

> mam kilka pytań, Panowie:

> - na dole drzwi znajdują sie uszczelki:

> czy one są w ogóle do czegoś potrzebne? Z moich krótkich obserwacji wynika że utrudniają one tylko

> odpływ wody z drzwi. Usuwał je już ktoś?

> - o ile w przednich drzwiach te uszczelki są to w tylnych.. nie ma. To normalne?

> dzięki

ja mam z 2009 i nie mam z tyłu uszczelek.

na pewno uszczelki zmniejszają "zasyfienie" na progach. porównaj czystość z przodu- gdzie są, a z tyłu, gdzie ich nie ma.

tylne można dokupić w ASO

Napisano

> W wersji 2009 z listopada Sport 2.0 też nie ma uszczelek z tyłu. Spróbuj wyjąć te uszczelki z

> przodu i przejedz się tak > 100km/h. Zobaczysz różnice i od razu je założysz z powrotem.

u mnie tak samo , z tyłu nie ma , a próbowałeś zakładać na tył ? , może jest mniejszy szum w aucie

Napisano

z ciekawości bede miał chwile to sprawdze. Wymieniałem jedne drzwi i nowe już po fl nie miałmem tej uszczelki na dole, ale kojarze że chyba mogłem ją przełożyć. Niestety nie pamiętam jak była mocowana.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> Z tyłu nie ma otworów do mocowania tych uszczelek, trzeba wiercić.

u mnie są.