Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie o amortyzator Bilstein B4

Featured Replies

Napisano

Krótkie pytanko, kupiłem do swojego auta tylne amortyzatory Bilstein model podstawowy B4, czy ten biały pierścień to po prostu jego element czy to jakieś zabezpieczenie, które trzeba zdjąć przed montażem?

287189823-bilstein1.jpg

post-31088-14352521714514_thumb.jpg

Napisano

Biały kapselek zostaje ok.gif

Napisano

> Krótkie pytanko, kupiłem do swojego auta tylne amortyzatory Bilstein model podstawowy B4, czy ten

> biały pierścień to po prostu jego element czy to jakieś zabezpieczenie, które trzeba zdjąć

> przed montażem?

Sam będziesz zmieniał? icon_rolleyes.gif

Zobacz, jak jest na zdejmowanym. ok.gif

Napisano
  • Autor

> Sam będziesz zmieniał?

> Zobacz, jak jest na zdejmowanym.

sam. jak dałem radę, choć z przygodami wymienić przednie amortyzatory z rozbrajaniem McPhersonów to z tylnymi nie dam rady? na judupie jest filmik dla mojego auta, prosta robota, wystarczy zdjąć koło i odkrecić dolną śrube mocowania amorka, zdjąć tapicerkę nadkola a bagażniku, odkręcić druga śrube i wyjąć amortyzator, wszystko

Napisano

> sam.

To tracisz gwarancję.

A co do pytania - moje b4 nie miały takich białych kapsli. Może w międzyczasie był jakiś "lifting"?

Napisano

> To tracisz gwarancję.

> A co do pytania - moje b4 nie miały takich białych kapsli. Może w międzyczasie był jakiś "lifting"?

Może się myle ale to standardowa budowa amortyzatora i ta część jest poprostu zasłonieta przez osłonę u góry. stary amortyzator tez taka powinien miec.

Napisano

w bemce już wymieniasz amory? confused.gif

Napisano
  • Autor

> w bemce już wymieniasz amory?

już?? przy 240 kkm z czego 130 kkm po polskich drogach to chyba nienajgorszy wynik? Przednie poleciały przy ok 180 kkm

Napisano
  • Autor

> To tracisz gwarancję.

> A co do pytania - moje b4 nie miały takich białych kapsli. Może w międzyczasie był jakiś "lifting"?

W nosie mam gwarancje, nigdy z niej nie korzystam. Jeśli pojawia się problem to niezgodność towaru z umowa na podstawie ustawy konsumenckiej.

Napisano

nie znam przebiegu auta stąd pytanie smile.gifzlosnik.gif

Napisano

> W nosie mam gwarancje, nigdy z niej nie korzystam. Jeśli pojawia się problem to niezgodność towaru

> z umowa na podstawie ustawy konsumenckiej.

Sprzedawcy może już dawno nie być - zwłaszcza jak się kupuje u tanich. A do tego może dowodzić, że przyczyną problemu był nieprofesjonalny montaż. I przeciętny konsument gdy ma zapłacić za rzeczoznawcę, że sprzedawca nie ma racji odpuszcza temat. A gwarant (któremu zależy na opinii) ma z wzajemnością gwarancję w nosie, skoro nie spełniasz jej warunków.

Napisano
  • Autor

> Sprzedawcy może już dawno nie być - zwłaszcza jak się kupuje u tanich. A do tego może dowodzić, że

> przyczyną problemu był nieprofesjonalny montaż. I przeciętny konsument gdy ma zapłacić za

> rzeczoznawcę, że sprzedawca nie ma racji odpuszcza temat. A gwarant (któremu zależy na opinii)

> ma z wzajemnością gwarancję w nosie, skoro nie spełniasz jej warunków.

radze sobie w takich sprawach, dzięki za troske