Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Scenic 2 do oceny

Featured Replies

Napisano

Scenic jak scenic. Z tych fotek to za dużo nie widać. Jedno Ci powiem. Z tym silnikiem to nie będzie chciało jechać. Mam 2,0 i mialem lagunę 1,6. Nie wyobrażam sobie przyjemności z jazdy w G Scenicu z 1,6.

Napisano

> Bardzo proszę o uwagi dotyczące tego egzemplarza , na pierwszy rzut oka widzę inny odcień tylnego

> zderzaka ....

> http://tablica.pl/oferta/oplacony-7-os-klimatronik-ks-serwisowa-CID5-ID3LgLp.html#e2ace4b800

Po ostatniich doświadczeniach z szukania auta, powiem Ci tylko tyle. Na zdjęciach większośc wygląda cudnie.

Zderzakiem bym sie zupełnie nie przejmował, ona wręcz "powinien" być w innym kolorze, inaczej coś więcej jest nie tak. Bo po pierwsze to plastik a po wtore...no wybacz ale to jest zderzak.

Sprawdź VIN, obejrzyj sam jeśli masz blisko i jak większość tematów będzie OK to kupuj i się ciesz z dużego, wygodnego choć niezbyt dynamicznego auta.

Napisano

> Bardzo proszę o uwagi dotyczące tego egzemplarza , na pierwszy rzut oka widzę inny odcień tylnego

> zderzaka ....

to tylko fotki nieudolnie (albo celowo) zrobione. ja też nie zauważyłem nic podejrzanego oprócz kilku rzeczy:

- prawa wycieraczka za bardzo opuszczona w dół

- nie ma 2 szt. plastikowych odbojów do klapy bagażnika - ostatnia fotka, po wewnętrznej stronie

- fotka zegarów zrobiona bez uruchomienia silnika, a jak wiadomo wszelkie SERVICE świeci się właśnie po uruchomieniu silnika

- nie wiem, po co mu hak, ale mnie się źle kojarzy, nawet jakby miał raz do roku ciągnąć przez 3000 km kemping

czy to auto "nie pojedzie"? u mnie na wsi jest kolega posiadający Granda SCII z 1,5 dCi i chwali sobie jazdę, a w szczególności zużycie ON. co kto lubi.

koniecznie warto sprawdzić auto po VIN.

P.S. przebiegu bym nie brał na poważnie smile.gif

Napisano
  • Autor

> to tylko fotki nieudolnie (albo celowo) zrobione. ja też nie zauważyłem nic podejrzanego oprócz

> kilku rzeczy:

> - prawa wycieraczka za bardzo opuszczona w dół

> - nie ma 2 szt. plastikowych odbojów do klapy bagażnika - ostatnia fotka, po wewnętrznej stronie

> - fotka zegarów zrobiona bez uruchomienia silnika, a jak wiadomo wszelkie SERVICE świeci się

> właśnie po uruchomieniu silnika

> - nie wiem, po co mu hak, ale mnie się źle kojarzy, nawet jakby miał raz do roku ciągnąć przez 3000

> km kemping

> czy to auto "nie pojedzie"? u mnie na wsi jest kolega posiadający Granda SCII z 1,5 dCi i chwali

> sobie jazdę, a w szczególności zużycie ON. co kto lubi.

> koniecznie warto sprawdzić auto po VIN.

> P.S. przebiegu bym nie brał na poważnie

Dzięki to już coś , chciałem z gościem dokonać zamiany na mojego Focusa ale chce dopłaty minimum 5 tyś .

Napisano

jak coś to pisz - pomożemy

uzyskaj VIN od niego i sprawdzimy

Napisano
  • Autor

> jak coś to pisz - pomożemy

> uzyskaj VIN od niego i sprawdzimy

Ok dzięki jak coś znajdę jeszcze dam znać

Napisano

Napewno nie jest 2006 rok bo w 2005 był lift a ten jest sprzed. Więc zapewne 2004 max 2005.

Wg mnie drogo.

Napisano

> Napewno nie jest 2006 rok bo w 2005 był lift a ten jest sprzed. Więc zapewne 2004 max 2005.

> Wg mnie drogo.

No chyba nie do końca, bo kolega ma z grudnia 2005 i jest przed liftem, a i internet podaje że lift był w 2006 r.

Napisano

> Napewno nie jest 2006 rok bo w 2005 był lift a ten jest sprzed. Więc zapewne 2004 max 2005.

> Wg mnie drogo.

2006 był lift

Napisano

> zderzaka ....

> http://tablica.pl/oferta/oplacony-7-os-klimatronik-ks-serwisowa-CID5-ID3LgLp.html#e2ace4b800

Ja tu nie widzę nawigacji, sprawdź czy są 2 karty (dorobienie 1 bez systemu HF to min. 400 PLN), przednik zderzak z wersji przed liftingiem, brak oryginalnych dywaników z tyłu, nie działa oświetlenie podłogi z prawej strony, generalnie wnętrze sprawie wrażenie zaniedbanego.

W mojej opinii silnik 1,6 to tego auta to nieporozumienie.