Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Citroen Berlingo 2.0 HDI - wymiana rozrządu

Featured Replies

Napisano

rozrząd wymieniałem 18.10.2010 r. Przejechałem w tej chwili 59 tys. i nie wiem za ile wymienić kolejny raz. Jedni piszą, że 60 tys. (wydaje się mało), inni 90, 120 160 tys. nawet, ale to raczej w tych mocniejszych HDi np. w Xsarze. Gdzie znaleźć pewną wartość - jakiś katalog serwisowy ? Rocznik 2001 - 90 KM.

Napisano

> rozrząd wymieniałem 18.10.2010 r. Przejechałem w tej chwili 59 tys. i nie wiem za ile wymienić

> kolejny raz. Jedni piszą, że 60 tys. (wydaje się mało), inni 90, 120 160 tys. nawet, ale to

> raczej w tych mocniejszych HDi np. w Xsarze. Gdzie znaleźć pewną wartość - jakiś katalog

> serwisowy ? Rocznik 2001 - 90 KM.

Dla Twojego silnika jest już podane 160 kkm. Ja bym dla pewności zrobił 120 kkm i wymienił. Akurat minie mu około 6 lat.

Napisano

> rozrząd wymieniałem 18.10.2010 r. Przejechałem w tej chwili 59 tys. i nie wiem za ile wymienić

> kolejny raz. Jedni piszą, że 60 tys. (wydaje się mało), inni 90, 120 160 tys. nawet, ale to

> raczej w tych mocniejszych HDi np. w Xsarze. Gdzie znaleźć pewną wartość - jakiś katalog

> serwisowy ? Rocznik 2001 - 90 KM.

180kkm przy użytkowaniu w trasie. Skrócić interwał do 120kkm przy użytkowaniu "w trudnych warunkach" (dużo miasta, częste gaszenie i odpalanie - wypisz wymaluj - taxi). Tak mówi oficjalna serwisówka.

Natomiast nic nie wiem nt interwału czasowego - jedni twierdzą, że 5 lat, inni że 7, jeszcze inni, że 10.