Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

3x Scenic II do oceny

Featured Replies

Napisano

> Hej

> poproszę o pomoc w zdjęciowej weryfikacji 3 Sceniców

> - pierwszy

> - drugi

> - trzeci

> będę wdzięczny za wszystkie sugestie

> każdy Scenic miał napis z tyłu na klapie ?

uwielbiam jak ktoś sprzedaje auto i robi zdjęcia jak by był idiotą umysłowym zlosnik.gif

najlepszy jest ten "102 000 km" który ma fotel kierowcy bardziej wysiedziany niż moja megane która ma prawie 200tys zlosnik2.gif

Napisano
  • Autor

> najlepszy jest ten "102 000 km" który ma fotel kierowcy bardziej wysiedziany niż moja megane która

> ma prawie 200tys

dzwoniłem i dowiedziałem się że auto nie było bite "za kadencji" obecnego właściciela zlosnik.gif

na temat braku napisu "scenic" na tylnej klapie nikt nic nie wiedział hmm.gif

to auto mamy pod nosem więc wybieramy się na oględziny zlosnik.gif dam znać co i jak wink.gif

Napisano
  • Autor

> to auto mamy pod nosem więc wybieramy się na oględziny dam znać co i jak

byłem oglądałem z plusów koleś sam mówił co jest złe w aucie ok.gif

co do przebiegu to obecny właściciel posiada to auto od 5 lat, twierdzi że kupił je z przebiegiem ok 40k km hmm.gif miało wtedy 3 lata

a oto minusy

- tylko jedna karta

- termometr wyświetlał temperaturę do której trzeba by dodawać 12 stopni spineyes.gif

- auto dostało kiedyś w prawy tył, nie jakoś tragicznie ale klapa wymieniona i po śladach w kufrze było widać co tam było kombinowane, szyby w tylnych drzwiach było oryginalne

- nie zgłębiałem czy auto nie miało jeszcze jakiejś przygody w okolicy przednich drzwi do pasażera ale obie szyby były z różnych roczników

- wydawało mi się również że przedni zderzak nie bardzo trzyma odcień lakieru z błotników i maski ... ale to zauważyłem dopiero jak odchodziłem od auta z dalszej odległości ok.gif

- komputer wyświetlał info o zbliżającej się wymianie oleju i jakiś dodatkowy komunikat, według właściciela komunikat ten był z powodu awarii czujnika położenia wału

- silnik z prawej strony dość mocno zarzygany olejem a auto pozostawiało wyraźny ślad w miejscu gdzie parkowało

- przednie zawieszenie było bardzo głośne, nie wiem czy naprawa zakończyła by się na samych drążkach

- nie prowadziłem auta ale trochę ściągało w prawo, samo przyśpieszanie i hamowanie w miarę OK

- całe auto na około posiadało sporo rys, otarć, obić i zadrapań + kilka wgnieceń na dachu jak po gradzie

- kilka pierdół: nie działająca zasłonka w jednych tylnych drzwiach, nie działający przycisk otwierania szyby z tyłu (po drugiej stronie niż zasłonka), brakowało środkowego zagłówka oraz ciężko pracujący szyberdach podczas otwierania ... trząsł się jak by maił wyskoczyć z prowadnic za to zamykał się już OK

cóż szukam dalej ok.gif

Napisano

Zobacz jak w pierwszym wygląda tablica rejestracyjna. Obstawiam że coś tam z przodu się działo. Kwestia czy mocno czy średnio.

Napisano

usterki duże jak na 100tys km zlosnik.gif

Napisano

> usterki duże jak na 100tys km

Kiedyś oglądalem takiego co miał 106 tyś.na liczniku i lista usterek podobna. Tylko, że w realu to miał lekko 300-400 tys. km.

Mój po 135 tys. (prawdziwych) jeździ, odpukać, jak nowy. No prawie grinser006.gif

Napisano

> Kiedyś oglądalem takiego co miał 106 tyś.na liczniku i lista usterek podobna. Tylko, że w realu to

> miał lekko 300-400 tys. km.

> Mój po 135 tys. (prawdziwych) jeździ, odpukać, jak nowy. No prawie

mój ma prawie 200 i też jakoś za dużo mu nie dolega zlosnik.gif

Napisano

> Zobacz jak w pierwszym wygląda tablica rejestracyjna. Obstawiam że coś tam z przodu się działo.

> Kwestia czy mocno czy średnio.

. . . zdecydowanie , tablica prostowana po jakimś zdarzeniu przodem pojazdu.