Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

XP mocowanie koła zapasowego

Featured Replies

Napisano

Mam pytanie, być może banalne, ale jednak.

Koło zapasowe w XP umieszczone jest w koszu pod bagażnikiem. Aby je wydobyć trzeba poluzować (lub odkręcić ?) śrubę w bagażniku.

Dziś popróbowałem i się zamotałem. Mianowicie, uchwyt ma zjechać do końca i wtedy całe koło z koszem powinno spaść na ziemię, czy poluzować i kosz wypiąć z uchwytu?

Próbowałem poluzować i kosz z kołem unieść aby zdjąć z uchwytu, ale wygląda tak jakby było przymocowane do uchwytu. normalnie niewiem.gif

Napisano

> koszem powinno spaść na ziemię, czy poluzować i kosz wypiąć z uchwytu?

Poluzować kosz i wypiąć z uchwytu. Korozja śruby powoduje jednak, że jest to ciężko wykonalne i trzeba sporo tej śruby wykręcić. smile.gif

pozdr.

M.

Napisano

> Mam pytanie, być może banalne, ale jednak.

> Koło zapasowe w XP umieszczone jest w koszu pod bagażnikiem. Aby je wydobyć trzeba poluzować (lub

> odkręcić ?) śrubę w bagażniku.

> Dziś popróbowałem i się zamotałem. Mianowicie, uchwyt ma zjechać do końca i wtedy całe koło z

> koszem powinno spaść na ziemię, czy poluzować i kosz wypiąć z uchwytu?

> Próbowałem poluzować i kosz z kołem unieść aby zdjąć z uchwytu, ale wygląda tak jakby było

> przymocowane do uchwytu. normalnie

Poluzować i zdjąć ręcznie z uchwytu, to nie jest winda smile.gif

Napisano
  • Autor

> Poluzować kosz i wypiąć z uchwytu. Korozja śruby powoduje jednak, że jest to ciężko wykonalne i

> trzeba sporo tej śruby wykręcić.

> pozdr.

> M.

chyba trzeba będzie użyć klucza uniwersalnego palacz.gif kosz siedzi jak przyspawany do uchwytu

Napisano
  • Autor

> Poluzować i zdjąć ręcznie z uchwytu, to nie jest winda

Robię przymiarkę do dostania się do zestawu w kole. Śruba uchwytu była przesmarowana i ładnie się rozkręca.

Zimówki już na stalówkach i trzeba będzie się pogimnastykować z montażem kół, a tu taki zong z koszem od koła palacz.gif

Napisano

> chyba trzeba będzie użyć klucza uniwersalnego kosz siedzi jak przyspawany do uchwytu

Pierdyknąć delikatnie młotkiem może puści smile.gif

Napisano
  • Autor

> Pierdyknąć delikatnie młotkiem może puści

jak rozkręce na maxa, to spadnie kosz, czy jest jakaś blokada ?

Napisano

> jak rozkręce na maxa, to spadnie kosz, czy jest jakaś blokada ?

kosz wisi na takich zawiasach blizej srodka pojazdu z tylu wisi na tej srubie puknij w srube i kosz powinien spasc pod wplywem ciezaru. dzwigniesz go pozniej. smile.gif

pozdr.

M.

Napisano

> jak rozkręce na maxa, to spadnie kosz, czy jest jakaś blokada ?

To zależy smile.gif

Może być koniec śruby juz rozpłaszczony od dokręcania do druta kosza smile.gif i się zatnie.

Napisano
  • Autor

> kosz wisi na takich zawiasach blizej srodka pojazdu z tylu wisi na tej srubie puknij w srube i kosz

> powinien spasc pod wplywem ciezaru. dzwigniesz go pozniej.

> pozdr.

> M.

Po zabiegu. Koło udało się wyjąć z kosza, cały zestaw jest. Przy okazji nie da się zwalić kosza na ziemię odkręcając śrubę mocującą, jest ograniczenie.

Wyciągnięcie nie jest aż tak ciężkie i trudne jak słyszałem. Bez problemu koło wyciągnąłem i wcisnąłem na swoje miejsce do kosza.

dzięki za podpowiedź ok.gifpalacz.gif

Napisano

Nasmaruj koniecznie śrubę!

I co jakiś czas próbuj ją rozruszać tak dla gimnastyki, nie zaszkodzi a głowa spokojna!

Napisano
  • Autor

> Nasmaruj koniecznie śrubę!

> I co jakiś czas próbuj ją rozruszać tak dla gimnastyki, nie zaszkodzi a głowa spokojna!

oki dzięki, będe miał na uwadze ok.gif