Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zamek centralny-lewe tylnie drzwi

Featured Replies

Napisano

Witam

nie zamykaja mi sie tylnie lewe drzwi z centralnego zamka.

Po rozebraniu boczka wyglada że kable są w porządku,jakis tam prąd dochodzi jeśli dobrze zmierzyłem miernikiem. Więc zakupiłem używany siłownik na allegro miał niby być sprawny ale nie działa. Na 100% nie jestem pewien czy ten prąd prawidłowo tam dochodzi,niby przy naciskaniu na pilota cos na mierniku sie pojawia. Teraz moje pytanie czy da rade w jakis sposób sprawdzić ten zakupiony siłownik,czy on jest sprawny?

Zakupiłem siłownik o takich samych numerach,ale sie okazało ze on ma 5 pinów zamiast 4,czy w tym może byc problem,może ktos juz przerabiał ten temat?

Napisano

Coś na mierniku to trochę za mało.

Podejrzewam, że pewnie kabel spróchniał w przelotce. Przydałaby się mała żarówka (1-2W) podłączona równolegle do silniczka zamka (przewody czerwony i biały). Jeśli będzie się zapalać na chwilę przy próbie zamykania, to obwód masz sprawny. Jeśli nie, próbę trzeba powtórzyć w gnieździe przelotki.

Sam zamek możesz sprawdzić podłączając piny, do których są podłączone wyżej wspomniane kabelki, na krótko do akumulatora.

Liczba pinów nie ma znaczenia. 5-przewodowy zamek ma dodatkowo ryglowanie.

Napisano
  • Autor

ok,dzięki

może za chwile to sprawdzę,chociaż już ciemno

Napisano
  • Autor

wygląda na to że oba siłowniki działają,po podłaczeniu do aku wydaja jakies oznaki życia.

Kable na oko są ok,żadnych przetarć. Kostka przy drzwiach tez jest ok. Jutro jeszcze po kombinuje z zarówką. A jak by sie okazało że prąd nie dochodzi to co dalej gdzie szukać?

Napisano

Kable łamią się zazwyczaj w łączniku gumowym między słupkiem a drzwiami i tam bym szukał.

Napisano

Dalej złącze między UEC-em i błotnikiem (piny 1 i 46), kolory te same. Potem już wszystkie zamki lecą jednym kablem do UEC-a.