Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

naprawa FISa

Featured Replies

Napisano

Heja,

pierwsze pytanko zlosnik.gif

Znacie kogoś kto dobrze ogarnia temat naprawy FISa? (Passat B5 FL) hmm.gif

Przyznam, że sam wolałbym nie wygrzebywać licznika, więc ktoś z pomorskiego fajnie gdyby się znalazł zlosnik.gif Chociaż do wyciągnięcia licznika, a wyślę się go tam gdzie trzeba zlosnik.gif

Pomysły? zlosnik.gif

Napisano

> Heja,

> pierwsze pytanko

> Znacie kogoś kto dobrze ogarnia temat naprawy FISa? (Passat B5 FL)

> Przyznam, że sam wolałbym nie wygrzebywać licznika, więc ktoś z pomorskiego fajnie gdyby się

> znalazł Chociaż do wyciągnięcia licznika, a wyślę się go tam gdzie trzeba

> Pomysły?

Nie robic. U mnie od zakupu (3 lata) nie działa połowa pikseli w FISie i... trudno zlosnik.gif nie jest to niezbędne zlosnik.gif

Napisano

> Nie robic. U mnie od zakupu (3 lata) nie działa większość pikseli w FISie i... trudno nie jest to

> niezbędne

U mnie parę się buntuje ale dpoiero jak Pasior postoi na dużym słońcu kilka godzin. Póki co temat olewam ok.gif

Napisano
  • Autor

> Nie robic. U mnie od zakupu (3 lata) nie działa połowa pikseli w FISie i... trudno nie jest to

> niezbędne

chciałbym mieć zrobione biglaugh.gif

Napisano

> U mnie parę się buntuje ale dpoiero jak Pasior postoi na dużym słońcu kilka godzin. Póki co temat

> olewam

U mnie jest czasem problem z odczytaniem cyfr, wiec jest poważnie, ale.. ja cyfr nie czytam (zwłaszcza spalania nie sprawdzam, bo TDIki w miescie potrafią dużo spalic no.gif )

I po co mi ten duży FIS no.gif wolalbym mały jak w niektórych wersjach zlosnik.gif

Napisano

> U mnie jest czasem problem z odczytaniem cyfr, wiec jest poważnie, ale.. ja cyfr nie czytam

> (zwłaszcza spalania nie sprawdzam, bo TDIki w miescie potrafią dużo spalic )

Tzn. ile? Pytam, bo nie wiem ile wg. Ciebie jest dużo ok.gif

> I po co mi ten duży FIS wolalbym mały jak w niektórych wersjach

Napisz to na forum passata, znajdziesz chętnego na zamiankę grinser006.gif

Napisano

> Tzn. ile? Pytam, bo nie wiem ile wg. Ciebie jest dużo

8 zlosnik.gif

> Napisz to na forum passata, znajdziesz chętnego na zamiankę

wiem wiem, siedze dużo na forum passata, ale mało pisze (bo nie mam co pisać jak zadnych problemów nie mam zlosnik.gif ) , tam to maniaki sobie te auta doposażają a ja nie wiem po co zlosnik.gif - ale kilka ładnych furek tam jest niezle zrobionych serduszka.gif

Napisano

> 8

7, 4 to max jaki udało mi się osiągnąć w zimę. Motor AWX ale nawet 8 to nie tragedia ok.gif

> wiem wiem, siedze dużo na forum passata, ale mało pisze (bo nie mam co pisać jak zadnych problemów

> nie mam ) , tam to maniaki sobie te auta doposażają a ja nie wiem po co - ale kilka ładnych

> furek tam jest niezle zrobionych

Trochę dziwne to forum. Nie można o nic zapytać bez sprawdzenia archeo bo wątek wyautują choć sporo ciekawych rzeczy można się dowiedzieć ok.gif

Napisano

Na slasku jest firma co naprawia liczniki za wmiane fisa biara 350pln daja rok albo dwa gwarancji

Napisano

> 7, 4 to max jaki udało mi się osiągnąć w zimę. Motor AWX ale nawet 8 to nie tragedia

7,4 max? yikes.gif czy min ? niewiem.gif ja mialem już kilka B5FL i w miescie każdy pali od 7,5 do 8,5...

> Trochę dziwne to forum. Nie można o nic zapytać bez sprawdzenia archeo bo wątek wyautują choć sporo

> ciekawych rzeczy można się dowiedzieć

Nie jest zle, ale szukanie sprawnie działa i naprawdę można wyszukać dużo odpowiedzi na dany temat ok.gif

Napisano
  • Autor

> Na slasku jest firma co naprawia liczniki za wmiane fisa biara 350pln daja rok albo dwa gwarancji

stamtąd to ja nim przyjechałem i raczej się nie wybieram zlosnik.gif

przy okazji- co tam w ogóle można odczytać?

rozszyfrowałem tyle co się dało zauważyć z pikselozy, czyli: spalanie chwilowe, spalanie średnie, zasięg, temperatura zewnętrzna, na górze info z radia

co jeszcze? zlosnik.gif

Napisano

> stamtąd to ja nim przyjechałem i raczej się nie wybieram

> przy okazji- co tam w ogóle można odczytać?

> rozszyfrowałem tyle co się dało zauważyć z pikselozy, czyli: spalanie chwilowe, spalanie średnie,

> zasięg, temperatura zewnętrzna, na górze info z radia

> co jeszcze?

komunikaty awarii lub "bitte tanken" itp zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> komunikaty awarii lub "bitte tanken" itp

bitte tanken wczoraj widziałem, dostał jeść smile.gif

teraz mi się przypomniało, że jeszcze coś z czasem chyba tam widziałem.. czas jazdy czy cos innego? hmm.gif

Napisano

> bitte tanken wczoraj widziałem, dostał jeść

> teraz mi się przypomniało, że jeszcze coś z czasem chyba tam widziałem.. czas jazdy czy cos innego?

aaa no w sumie jest czas jazdy ok.gif

Napisano

> 7,4 max? czy min ? ja mialem już kilka B5FL i w miescie każdy pali od 7,5 do 8,5...

Max, ale moje miasto ciężko nazwać miastem grinser006.gif

> Nie jest zle, ale szukanie sprawnie działa i naprawdę można wyszukać dużo odpowiedzi na dany temat

Zgadza się ok.gif

Napisano

> 7, 4 to max jaki udało mi się osiągnąć w zimę. Motor AWX ale nawet 8 to nie tragedia

AWX-jeden z ostatnich dobrych tedeikow ok.gif

mialem w A4-dawal rade.ale w miescie palil mi jednak duzo wiecej hehe.gif

za to traska-tu pokazywal swoje plusy.

Napisano

> AWX-jeden z ostatnich dobrych tedeikow

> mialem w A4-dawal rade.ale w miescie palil mi jednak duzo wiecej

W moim wypadku określenie "miasto" to semantyczne nadużycie grinser006.gif

> za to traska-tu pokazywal swoje plusy.

Najniższe spalanie komp pokazał 4.6 ale to katorga była pad.gifgrinser006.gif

Napisano

> W moim wypadku określenie "miasto" to semantyczne nadużycie

> Najniższe spalanie komp pokazał 4.6 ale to katorga była

a u mnie z tankowan calych bakow pare razy wyszlo ponizej 5l/100km-ale oczywiscie prawie caly przebieg to byla trasa.komp troche zanizal spalanie-na trasie o jakies 0,2l-0,3l/100km zas w miescie sporo wiecej no.gif

A4 mialem bardzo krotko bo zmienily sie priorytety-ale srednie spalanie z tego okresu[z tankowan] to 6,1l/100km yay.gif wynik rewelacyjny uwzgledniajac ze 1/3 przebiegu to krotkie trasy na zimnym silniku.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

w temacie- znalazłem stosunkowo niedaleko mnie osobę, która za 350zł wymienia wyświetlacz i daje gwarancję. Chyba na to pójdę...

Napisano

> w temacie- znalazłem stosunkowo niedaleko mnie osobę, która za 350zł wymienia wyświetlacz i daje

> gwarancję. Chyba na to pójdę...

Skoro tak bardzo tego potrzebujesz... niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> Skoro tak bardzo tego potrzebujesz...

strasznie mnie to drażni... dodatkowo nie wiem ocb- mogę 'przełączyć kompa' tylko o jedną pozycję. Do czasu wyłączenia / włączenia zapłonu już nie mogę dalej przeskoczyć. Chwilę było ok, a teraz od dłuższego czasu jest tak jak piszę. Szukam w necie i nie wiem o co może chodzić zlosnik.gif Może to ma z tym wyświetlaczem coś wspólnego, chociaż wątpię...

• 1 miesiąc później...
Napisano

Teraz wkładają chińskie zamienniki LCD. Z jakością różnie bywa, niektórzy mówią że mają słaby kontrast.

U mnie na fisie widać też navi, otwarte drzwi,Radio.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

No dobra... ponad 2 miesiące to wystarczający czas, żeby w końcu wymienić ten wyświetlacz zlosnik.gif

Znaleziony gość z Gdańska, który wkłada chińczyki i daje rok gwarancji. Nie miałem ochoty wysyłać nigdzie licznika więc się zdecydowałem. Efekt jak dla mnie ok. I najważniejsze- wyciągnięcie licznika bez ściągania kierownicy i demontażu pół samochodu smile.gif

Przed:

022.jpg

W trakcie:

2013-12-21%2010.47.24.jpg

2013-12-21%2010.47.30.jpg

Efekt końcowy:

2013-12-21%2013.11.59.jpg

2013-12-21%2013.12.05.jpg

Ja jestem zadowolony mimo, że 350zł to niemała kwota na coś takiego smile.gif

Napisano

No powiem Ci ze pięknie jest ok.gif

U mnie tak samo bardzo by się przydala taka podmiana, a jak mówisz ze bez zdejmowania kierownicy to super sprawa shocked.gif

Napisano

Powiem Ci, że pięknie to teraz wygląda ok.gifshocked.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Powiem Ci, że pięknie to teraz wygląda

powiem Ci (Wam), że zgadzam się z Wami zlosnik.gif

i nie mogłeś PawełQ tego zrobić zanim go od Ciebie wziąłem? wpysk.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> powiem Ci (Wam), że zgadzam się z Wami

> i nie mogłeś PawełQ tego zrobić zanim go od Ciebie wziąłem?

Nie zdążyłem zlosnik.gif270751858-jezyk.gif

Ponadto jakbym to zrobił to byś już nie miał nic do roboty grinser006.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

Wracajac do tematu... tak jest u mnie:

287419158-20131230_193234.jpg

Chyba tragedii jeszcze nie ma, co? zlosnik.gif

Czasami bywa gorzej, czasami lepiej, różnie mu się chce wyswietlać niewiem.gif

Napisano

> dobry link dzięki

Po to jest forum by sobie pomagać ok.gif

Szampańskiej zabawy.