Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Skrzynia w D4D

Featured Replies

Napisano

Siemano

Czy któryś z użytkowników Yarka bądź Corolli 1.4 D4D miał problem ze skrzynią? U mnie wysypał się 1 i 2 bieg przy 58kkm. Kolega z firmy miał identyczną usterkę przy 40kkm.

ASO bez zająknięcia zrobiła naprawę gwarancyjną więc chyba problem jest znany hmm.gif

BTW Po naprawie skrzynia chodzi fatalnie grinser006.gif

Napisano

> Siemano

> Czy któryś z użytkowników Yarka bądź Corolli 1.4 D4D miał problem ze skrzynią? U mnie wysypał się 1

> i 2 bieg przy 58kkm. Kolega z firmy miał identyczną usterkę przy 40kkm.

> ASO bez zająknięcia zrobiła naprawę gwarancyjną więc chyba problem jest znany

> BTW Po naprawie skrzynia chodzi fatalnie

jaki rocznik ?

Napisano

> XII 2012

to faktycznie szybko się zesrajło ;-/

z tego, co wyczytałem na forum rolki nt d4d w starszych modelach, to te krzynki do najlepszych nie należą. Swoją już robiłem, ale przy ok. 120kkm. z częściami zamiennymi ciężko, nie mówią o ASO, bo tam jeden bieg kosztuje majątek. Trzeba ją oszczędzać, sprawdzać co roku poziom oleju i słuchać. Jak zaczyna szumieć, szybko zrobić. Co do działania skrzyni po remoncie - jak ją rozgrzejesz jest lepiej ? Z doświadczenia - po ok. tygodniu/dwóch podjedź do ASO, czy pierwsze fachury z brzegu, co robi skrzynię i za piątaka weźcie się za odpowietrzanie. Mi biegi wyraźnie haczyły, no załamany byłem, ale po odpowietrzeniu jak ręką odjął ok.gif Niby dużo powietrza nie było, ale psuło cały efekt.

Napisano

> to faktycznie szybko się zesrajło ;-/

> z tego, co wyczytałem na forum rolki nt d4d w starszych modelach, to te krzynki do najlepszych nie

> należą. Swoją już robiłem, ale przy ok. 120kkm. z częściami zamiennymi ciężko, nie mówią o

> ASO, bo tam jeden bieg kosztuje majątek. Trzeba ją oszczędzać, sprawdzać co roku poziom oleju

> i słuchać. Jak zaczyna szumieć, szybko zrobić.

Weź mnie nie strasz. Ja mam 140kkm i zaczynam po takich postach powoli słuchać, czy coś mi się nie zaczyna sypać.. panic.gif

Napisano

> Weź mnie nie strasz. Ja mam 140kkm i zaczynam po takich postach powoli słuchać, czy coś mi się nie

> zaczyna sypać..

mam 147 k km i nic zlego sie nie dzieje. zlosnik.gif

Napisano

U brata w służbowej corolli E12 również się wykrzaczyła przy jakimś małym przebiegu. ASO wymieniało na gwarancji, ale auto jeździ u brata do dziś już jako prywatne bez zająknięcia. Ma około 180 kkm.

Napisano
  • Autor

> Skrzynka w żony Yarku dojechała do ponad 200 kkm

Ale jak skrzynka, jaki Yaris? Ja mam 6b

Napisano

> Weź mnie nie strasz. Ja mam 140kkm i zaczynam po takich postach powoli słuchać, czy coś mi się nie

> zaczyna sypać..

najszybciej III i V bieg zlosnik.gif chyba, że jakieś anomalia jak u blue zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> najszybciej III i V bieg chyba, że jakieś anomalia jak u blue

U nas w firmie I i II bo po mieście jeżdżą ciągle

Napisano

> U nas w firmie I i II bo po mieście jeżdżą ciągle

..n o dobra, wydaje mi się, że to wy wyczerpaliście limit usterkowości.. cool.gif