Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

VW Golf legendarny 1.4 16 V i oczywiście problem

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich. Zwracam się do was z prośbą może kto s miał , ma lub dopiero będzie miał podobny problem zlosnik.gif.

A zatem autko z roku 99. Dziś kupione i w załozeniu jest dojechanie do domu jakieś 900klm. Ale pojawił się problem z silnikiem. Autko odpala od szczała i pracuje jak to na 1.4 przystało i jedzie nawet ale można się zerzygać tak nim szarpie i zamula silnik jak by nie palił na wszystkie świeczki. Autko nie gaśnie po odpuszczeniu gazu. I jak sie dodaje delikatnie gazu to jeszcze jak cie mogę. Być może ktoś przerabiał temat EGR w tym silniku czy może on powodować takie zawroty czy kończy sie pompa paliwa. I najważniejsze czy ktoś z was by sie odważył jechać autem w takowym problemem??? Z góry dzieki za pomoc i podpowiedzi. Jutro jeszcze wyczyszczę EGR moze to pomoże. VW DAS AUTO zlosnik.gif

Napisano

Podłączyć pod VAG. ok.gif

Jak odpala od strzała to raczej nie pompa paliwa, choć filtr paliwa można wymienić.

EGR a w swoim jeszcze nie ruszałem a ma prawie 280 kkm. W razie czego dostęp dobry tylko wszystko pordzewiałe. Można spróbować zaślepić.

Koniecznie przyjrzeć się cewce, kablom WN i świecom (no może w odwrotnej kolejności). IMHO tu będzie pies pogrzebany

Napisano

Ja stawiam na kable w pierwszej kolejności, pozniej swiece. A cewka raczej watpliwa.

Napisano

> Ja stawiam na kable w pierwszej kolejności, pozniej swiece. A cewka raczej watpliwa.

Raczej tak, zresztą w moim tak było. Beru wytrzymały jakieś 30 kkm, po czym wróciłem do oryginalnych zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

No sprawe bedziemy jutro badac. Autko przejechalo z tym problrmem dokladnie 600klm. I sie wysrala skrzynia biegow od szarpania. Reszte dojechal cholownikiem. Takie das auto

Napisano

> ... Takie das auto ...

Raczej taką kupiłeś padlinę.

Jazda 600 km niesprawnym 14-letnim autem świadczy o nieodpowiedzialności i kozactwie.

Słowo 'wysrała' zastąp 'zepsułem'.

Napisano

Skrzynia nie rozsypała się od szarpnięć. To mogło jej ewentualnie tylko pomóc w szybszym ścięciu nitów w różnicowym. Bo to różnicowy prawda? cfaniaczek.gif