Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

upgrade instalacji-1gen na 2gen

Featured Replies

Napisano

pany takie pytanie na szybko, mam teraz gaznikowca ale z katem i sonda lambda, mam tez gdzies zachomikowane komputer z wiazka i krokowcem bingo S chyba, da rade to zasadzic do takiego starego wynalazku? co bedzie potrzebne oprocz sygnalu z sondy?

parownik mam brc tecno, mieszalnik to rurka Cu wsadzona w filtr powietrza <cos ala duzy fiat>

Napisano

Bez problemu.

Ale! Ja bym jeszcze wymienil sonde z 1 przewodowej (bo pewnie taka masz), na 4 przewodowa. Dzieki temu duzo szybciej Ci sie bedzie zagrzewala.

Bingo S ma obsluge TPS, ale podjerzewam ze nie masz TPS grinser006.gif

Wiec skorzystasz tylko z podstawowych mozliwosci komputerka. (regulacja mieszanki bez wzgledu na wolne obroty, czy obciazenie)

Pamietaj zeby szybkosci otwierania i zamykania krokowca nie ustawiac zbyt wysoko, najlepiej troche obniz predkosc.

Oscylacja mieszanki jest TYLKO PO TO, zeby katalizator sprawnie dzialal.

Najlepszym wyjsciem by bylo utrzymanie mieszanki w konkretnym stanie (np. napiecie ok. 0,40V na sondzie), ale raze ze fizycznie jest to trudne nawet przy wtryskach, a dwa, ze obecne systemy sa "zgodne" ekologicznie wink.gif

[edit]

Jak bys chcial, to mozesz powiedzmy regulowac mieszanke, ustawiajac np. szybsze zamykanie sie krokowca, niz otwieranie. Wtedy sumarycznie bedzie troche bardziej ubogo.

[edit]

A sory! Mozesz wziac sygnal z cewki zaplonowej, czy tam z przerywacza i na jego podstawie Bingo bedzie wiedzialo kiedy sa wolne obroty.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

dzieki! tego wlasnie potrzebowalem:)

drogi koszt takiej sondy?...

glownie chodzi o to zeby zaczal cywilizowanie palic, po licznych ustawieniach najrozniejszych gaziarzy, przy optymalnej dawce nie schodzi ponizej 12/100lpg przy emeryckiej jezdzie, a silnik to 1.5 na 4b automacie, da sie ustawic zeby 10 skopcil ale wtedy mu ciezko z miejsca ruszyc. najwiecej w zimie a nie chce meczyc gniazd zaworowych wysokimi temperaturami ...

benzyny palil 8l w zimie, na wiosne 7 przy normalnej jezdzie tak dla scislosci

aha jesli to ma jakies znaczenie woz posiada ssanie automatyczne

Napisano

> dzieki! tego wlasnie potrzebowalem:)

> drogi koszt takiej sondy?...

> glownie chodzi o to zeby zaczal cywilizowanie palic, po licznych ustawieniach najrozniejszych

> gaziarzy, przy optymalnej dawce nie schodzi ponizej 12/100lpg przy emeryckiej jezdzie, a

> silnik to 1.5 na 4b automacie, da sie ustawic zeby 10 skopcil ale wtedy mu ciezko z miejsca

> ruszyc. najwiecej w zimie a nie chce meczyc gniazd zaworowych wysokimi temperaturami ...

> benzyny palil 8l w zimie, na wiosne 7 przy normalnej jezdzie tak dla scislosci

> aha jesli to ma jakies znaczenie woz posiada ssanie automatyczne

wez lepiej lovato rge - jest tanszy w serwisie.

poza tym 10-12l na mieszalnikowej instalacji w miescie dla silnika 1.6 to norma, Ty masz 1.5 z automatem - nie sadze zebyc ugrał coś wiecej

Napisano
  • Autor

podalem spalanie poza miastem, stala predkosc 60-70 na 20km trase do roboty

Napisano

> pany takie pytanie na szybko, mam teraz gaznikowca ale z katem i sonda lambda, mam tez gdzies

> zachomikowane komputer z wiazka i krokowcem bingo S chyba, da rade to zasadzic do takiego

> starego wynalazku? co bedzie potrzebne oprocz sygnalu z sondy?

> parownik mam brc tecno, mieszalnik to rurka Cu wsadzona w filtr powietrza

Jakbys chcial sie pobawic bez straty mocy to lepiej zamien I gen na III np. Landi Renzo IGS.

Napisano

> Jakbys chcial sie pobawic bez straty mocy to lepiej zamien I gen na III np. Landi Renzo IGS.

nieopłacalne i znalezienie sprawnej uzywanej lub nowej graniczy z cude,

taniej wyjdzie zakup innego auta

Napisano

> nieopłacalne i znalezienie sprawnej uzywanej lub nowej graniczy z cude,

> taniej wyjdzie zakup innego auta

Uzywana instalacja IGS to kwestia 300 zl plus regeneracja reduktora - 100 zl. Nic sie w niej nie psuje na ogol. Czasem nie chca chodzic silniczki krokowe, ktore trzeba wyczyscic. Wiem co pisze bo zrobilem juz kilka takich konwersji. Raz tylko kupilem zestaw z uwalonym krokowym ale pisal o tym sprzedajacy wiec nie bylo niespodzianek.