Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[A-H] Kilka pytań zbiorczych o AC, radio, światła AFL

Featured Replies

Napisano

> w tej materii ciężko mnie zadowolić, w każdym aucie do tej pory wymieniałem głośniki, montowałem

> subwoofer do uzupełnienia sceny muzycznej o dół pasma, wyciszałem drzwi, całe auto.

> Jeżeli chodzi o CDC 40 to w zakresie wysokich i średnich tonów powinno być ok po wymianie

> głośników, oczywiście zupełnie nie ma basów, więc subwoofer jest konieczny, przeszkadza mi

> brak mp3 (wiem, kłóci się to z ideą dobrej jakości dźwięku ale już nie przesadzajmy) .

> Naturalnie mogę próbować uruchomić AUX ale nie ma pewności że się uda (auto jest z końca marca

> 2005), poza tym dodatkowy odtwarzacz mp3 nastręcza problemów w obsłudze, wyświetlacz nie

> pokazuje nazw utworów. Dlatego pomyślałem, że gdyby coś było dobrze grającego to by można

> zmienić tego CDC na coś z mp3,

> brat

montaż środkowego głośnika i bas się odrazu pojawi, pozatym zmieniłbym na jakieś fabryczne z navi 70 albo dvd90, nic dodac nic ujac, ofkors kolor wyswietlacz i jest bomba

a jak coś innego niz firmowe to polecam firme EONON i modele dedykowane do opli... nawet sprowadzajac na własną reke z usa to cena nie jest taka wysoka...

www.eonon.com

Napisano
  • Autor

> CDC40 oferuje i tak najwyższe walory odsłuchu spośród wszystkich fabrycznych radioodtwarzaczy,

> głośniki też są inne. Samo radio ma 3x20W i 2x45W. Reszta ma 4x20W (CD30MP3/CD70/DVD90), oraz

> 4x17W w CD30.

> Może zainteresuje Cię Touch&Connect:

> Fabryczna nawigacja dotykowa do Opla.

> Możliwość odtwarzania MP3, AUX...

> Albo Zenec:

> http://sklep.audiomania.pl/pl/zenec-ze-nc5010bg-stacja-dedykowana-opel.html

> Ceny zabójcze...

> Touch&Connect 2200zł.

Reasumując, najbardziej optymalna wydaje się próba uruchomienia AUXa w moim CDC40, alternatywnie nie tracąc funkcji settings, można zamontować CD70 które czyta mp3 bo nie musiałbym wymieniać wyświetlacza a z tego co widzę to CD70 można kupić za 400-500zł. Oczywiście ideałem byłoby kupienie CDC 40 od MY2008 czytające mp3 ale to chyba taka rzadkość jak prawdomówny handlarz wink.gif

Można też za 2200 założyć tego Connecta.

Cena Zenec'a jest z kosmosu, natomiast eonon nie oferuje pełnej funkcjonalności radia fabrycznego.

A jeszcze mam do Was pytanie, czy do wymiany głośników fabrycznych na niezależnych producentów muszę mieć jakieś dystanse/przejściówki do Astry H?

brat

Edit. Sprawdziłem sobie jeszcze cenę CDC40 MP3 (RADIO I ODTWARZACZ PŁYT CD, CHROMOWANY MATOWY (CDC40 MP3) (IDENT TB) (DELPHI) (NR PRODUKCYJNY 13189438))

nr OE 67 80 641 cena det. 7.483,32 ... niemal tyle co silnik krótki boje_sie.gif

to jest dopiero kosmos cenowy.

Napisano

> nr OE 67 80 641 cena det. 7.483,32 ... niemal tyle co silnik krótki

No to rzeczywiście, odlot icon_eek.gif