Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nie odpala gdy ciepły

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich>

Już kiedys pisałem o tym problemie myślałem że jest rozwiązany a tu znowu zonk.Samochód gdy jest zimny zapala bez problemu, natomiast kiedy sie nagrzeje nie chce zapalić zachowuje się tak jakby rozrusznik nie chciał zakręcić.Po odczekaniu około 5 minut zapali znowu bez problemu i nie robi tego zawsze,normalnie idzie sie wk...Nie wiem od czego to jest zależne. Nadmieniam że rozrusznik był przeglądany przez elektryka były czyszczone przewody dochodzące do niego. Może ktoś z was miał podobny problem i go rozwiązał,jeśli tak to proszę o jakieś sugestie w tej kwestii. frown.gif

Napisano

U mnie pomogła zmiana rozrusznika na nowy, też miałem podobny cyrk w mojej bravie hehe.gif

Napisano
  • Autor

> U mnie pomogła zmiana rozrusznika na nowy, też miałem podobny cyrk w

> mojej bravie

A nie wiesz przypadkiem co było przyczyną w rozruszniku?

Napisano

> A nie wiesz przypadkiem co było przyczyną w rozruszniku?

Ja sie nie znam, ale jesli rozrusznik ręci to znaczy ze jest ok i zmiana go to jest bezsensu wydatek. Chyba ze bendix czy jak to sie nazywa sie nie podpina pod silnik to wtedy lipa.

Ale jak mowilem ja sie nie znam... moze tam pszczółka maja kręci tylkiem i silnik odpala niewiem.gif

Wiem za to ze mam podobne objawy, tzn zapala mi ale za 2/3 razem i zamierzam zaczac od wymiany czujnika temperatury plynu chlodzacego w silniku, o ile taki jest bo moze to reksio podaje dane z temperatura do komputera.

Napisano

> Witam wszystkichJuż kiedys pisałem o tym problemie myślałem że jest

> rozwiązany a tu znowu zonk.Samochód gdy jest zimny zapala bez

> problemu, natomiast kiedy sie nagrzeje nie chce zapalić

> zachowuje się tak jakby rozrusznik nie chciał zakręcić.Po

> odczekaniu około 5 minut zapali znowu bez problemu i nie robi

> tego zawsze,normalnie idzie sie wk...Nie wiem od czego to jest

> zależne. Nadmieniam że rozrusznik był przeglądany przez

> elektryka były czyszczone przewody dochodzące do niego. Może

> ktoś z was miał podobny problem i go rozwiązał,jeśli tak to

> proszę o jakieś sugestie w tej kwestii.

Mialem ten sam problem w moim bravo. Na poczatku myslalem ze to aku lub altek nie laduja . Pojechalem sprawdzic i okazalo sie ze wszystko spoko. Awiec pojechalem do mechanika zeby rozrusznik obejrzal. I okazalo sie ze to tulejki w rozruszniku. Wymienil na nowe i teraz jest gitara..

Napisano

A jednak..

a obstawiałem wersję z Pszczóką Mają icon_eek.gif

Napisano

Szczere wyrazy współczucia,wywal aku bo ma zwarcie wewnętrzne,ja miałem dokładnie TO SAMO,dopiero wymiana aku wyleczyła maryśkę z tej bardzo wk.... choroby.Na próbę załórz porzyczone aku i sprawdź przez dzionek co się dzieje. 20.GIF

Napisano

Sprawdz tulejki bbq.gif

Napisano
  • Autor

Tulejki w rozruszniku już zmieniałem.Aku sprawdzałem i niby wszystko jest w porządku>Zastanawia mnie tylko jedno czemu niekiedy pomimo tego iż jest nagrzany zapala bez problemu,a niekiedy gdy jest ciepły rozrusznik nie może zakręcić.Jak nie chciał zapalic przy ciepłym silniku podłączyłem mu przewodami drugie aku-zastartował bez problemu niewiem.gif

Napisano

A kable masowe do bloku silnika sprawdził ??

Może tam cos niecoś gnije ??

Napisano

To pozostało najgorszę

najprawdopodobniej przepalone jakies uzwojenie (lub nadpalone)

udaj się do jakiegoś elektromechanika moze ci przezwoji

masę raczej sobie odpuść (objawy jakie powinny występować przy uszkodzonej masie to głównie na zimnym silniku :

stuki w będyksie oraz w rozruszniku lub brak całowitej możliwośći odpalenia na zimnym silniku, - reasumując jeżeli masa była by uszkodzona to nie odpalał by ci na zimnym bo rozrusznik potrzebuje wiecej pradu.)

Pwiedz jeszcze czy jak niemozesz zapalić czy próbowałej]s podładować ako ?? jeżeli próbowałeś i odpalił to może to być jeszcze samoregulator w alternatorze lub samo ako

> Tulejki w rozruszniku już zmieniałem.Aku sprawdzałem i niby wszystko

> jest w porządku>Zastanawia mnie tylko jedno czemu niekiedy

> pomimo tego iż jest nagrzany zapala bez problemu,a niekiedy gdy

> jest ciepły rozrusznik nie może zakręcić.Jak nie chciał zapalic

> przy ciepłym silniku podłączyłem mu przewodami drugie

> aku-zastartował bez problemu

Napisano

Mam to samo. Przy rozgrzanym silniku zapala ale z dławieniem Jakby łapał .... jest 1-2 sekundy przerwy i zapala. Byłem u elektryka sprawdzał rozrusznik ale wszystko ok. wymieniłem aku na nowy , sprawdziłem mase i wszystko ok. ale problem pozostał. nie wiem co się dzieje. Będę szukał delej . jak znajde przyczyne to się pochwale na forum.

Napisano

Majacych taki problem jest wiecej - ja rowniez... Ale najpierw wazniejsze rzeczy musze porobic, pozniej zabiore sie za to.

Napisano
  • Autor

Majacych taki problem jest wiecej - ja rowniez... Ale najpierw wazniejsze rzeczy musze porobic, pozniej zabiore sie za to.

Wiesz najwiecej mnie wkurza że nie wiem w czym problem> Pozostaje jeszcze jak niektórzy sugerowali pożyczyć aku i spróbować jak sie będzie zachowywał>A potem spróbować podmianę z rozrusznikiem żeby wykluczyć wszystkie opcje>Pozdrawiam wszystkich.

Napisano

U mnie akumulator jest nowy i nie jest to na pewno jego wina. Musialbym pozyczyc na kilka dni rozrusznik od kogos, bo dokladnie jak u Ciebie, nie zawsze nie odpala... Ktos z forum sugerowal oslone pod rozrusznikiem. U mnie nie ma czegos takiego, a jak wygladaja inne 1.4 w tej kwestii? Jest to oslona termiczna i stad moga wynikac nasze problemy.

Napisano
  • Autor

Ktos z forum sugerowal oslone pod rozrusznikiem.

U mnie też nie znalazłem czegoś takiego.Poza tym mechanik sprawdzał wszystkie przewody dochodzące do rozrusznika.wszystkie inne punkty zaczepienia i nic. Pozostaje jeszcze próba z aku i ewentualna podmiana rozrusznika.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.