Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy da się zaprogramować oryginalny pilot do Actuala?

Featured Replies

Napisano

Witam. Pytanie jak w temacie. Czy do bieda Pandy można doprogramować tego typu klucz z pilotem by działał pilot? grot bym sobie dorobił, transponder też mogę przełożyć ale kwestia pilota mnie przerasta. grinser006.gif

Ewentualnie jakbym kupił coś takiego to da się to jakoś uruchomić?

Pomożecie? grinser006.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano

Całego kompletu bym nie kupował,bo po co przekładać transpondery,stacyjkę itd smile.gifKup kluczyk(koszt dużo mniejszy)weź kartę kodową i Fes-a w dłoń i zobaczysz czy się da smile.gifW aktualach też były montowane piloty,np do vana i działały smile.gifWszystko zależy od Body,które w "biedniejszych"wersjach obslugiwały nawet centralny zamek,a autko go nie miało smile.gifMoże Twoje Body jest "bogatsze"i pilot będzie działał smile.gifA jeśli masz fabryczny centralny zamek,to jest bardzo wysoko prawdopodobne,że pilot też będzie działał:)

Napisano
  • Autor

Body obsługuje centralny grinser006.gif Właśnie chyba trzeba będzie iść na żywioł i spróbować, tylko najpierw uzyskać kartę kodową. palacz.gif

Napisano

to że body obsługuje centralny nie znaczy że obsługuje pilota do centralnego- temat przerabiany- nie zakodujesz go aby obsługiwał CZ.

W Pandzie był 2 typy CZ otwierany z kluczyka i z pilota -. Ten z pilota to przy pomocy kluczyka - scyzoryka.

do CZ otwieranego z zamka drzwi nie dokodujesz kluczyka scyzoryka.

Napisano
  • Autor

Tak myślałem, że to zbyt piękne by mogło być prawdziwe. facepalm%5B1%5D.giffacepalm%5B1%5D.giffacepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> to że body obsługuje centralny nie znaczy że obsługuje pilota do centralnego- temat przerabiany-

> nie zakodujesz go aby obsługiwał CZ.

> W Pandzie był 2 typy CZ otwierany z kluczyka i z pilota -. Ten z pilota to przy pomocy kluczyka -

> scyzoryka.

> do CZ otwieranego z zamka drzwi nie dokodujesz kluczyka scyzoryka.

Vito kiedyś przekładał bebechy z pilota zwykłego do scyzoryka. Robota bez programowania tylko troche cierpliwości i zdolności manualnych.

Napisano

> Vito kiedyś przekładał bebechy z pilota zwykłego do scyzoryka. Robota bez programowania tylko

> troche cierpliwości i zdolności manualnych.

też przełożyłem- działało jak w oryginale - nawet był manual ale sobie 30.GIFoslabiony.gif

Napisano
  • Autor

> Vito kiedyś przekładał bebechy z pilota zwykłego do scyzoryka. Robota bez programowania tylko

> troche cierpliwości i zdolności manualnych.

Tylko, że trzeba mieć pilota, którego płytka zmieści się do obudowy scyzora tongue.gif Mam już z 10 pilotów i sorry, Winetou, żaden się nie zmieści mimo piłowania płytki. oslabiony.gif Chyba, że znacie jakiś typ, który tam wejdzie. palacz.gif

Napisano

> Tylko, że trzeba mieć pilota, którego płytka zmieści się do obudowy scyzora Mam już z 10 pilotów i

> sorry, Winetou, żaden się nie zmieści mimo piłowania płytki. Chyba, że znacie jakiś typ,

> który tam wejdzie.

zapewniam Cię że mieści się ale wymaga dolutowania nowych mikrostyków grinser006.gif