Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ufo - problem z podświetleniem zegarów - ZAŁATWIONE

Featured Replies

Napisano

Hej,

pacjent to ufo, które po wymianie aku ma problemy z podświetleniem zegarów. Na wyłączonych światłach wszystko jest ok, ale po włączeniu świateł podświetlenie gaśnie lub jest bardzo słabe. Co może być problemem ?

Niestety nie mam możliwości pomacania samochodu i zweryfikowania na 100% czy podświetlenie gaśnie czy przygasa. Userka ponoć nic nie majstrowała przy desce

a.

Napisano

> Co może być problemem ?

Tak od pierwszego strzału: poziom jasności podświetlenia jest ustawiony na minimum. zlosnik.gif Na desce jest takie pokrętło z piktogramem przedstawiającym zegar, które wciska się gdy nie jest potrzebne - może ktoś pokręcił?

Napisano

> Hej,

> pacjent to ufo, które po wymianie aku ma problemy z podświetleniem zegarów. Na wyłączonych

> światłach wszystko jest ok, ale po włączeniu świateł podświetlenie gaśnie lub jest bardzo

> słabe. Co może być problemem ?

> Niestety nie mam możliwości pomacania samochodu i zweryfikowania na 100% czy podświetlenie gaśnie

> czy przygasa. Userka ponoć nic nie majstrowała przy desce

> a.

W UFO są dwa "profile" podświetlenia zegarów. Osobno się ustawia jasność dla jazdy bez świateł, a osobno dla włączonych świateł.

Byćmoże po odłączeniu aku podświetlenie przy włączonych światłach poszło na minimum (bo faktycznie można je dość mocno wygasić).

Napisano
  • Autor

> W UFO są dwa "profile" podświetlenia zegarów. Osobno się ustawia jasność dla jazdy bez świateł, a

> osobno dla włączonych świateł.

> Byćmoże po odłączeniu aku podświetlenie przy włączonych światłach poszło na minimum (bo faktycznie

> można je dość mocno wygasić).

dobra a jak ustawić te dwa profile ??

tym pokrętłem na desce w zależności od tego czy światła włączone czy wyłączone ?

Napisano
  • Autor

> Tak od pierwszego strzału: poziom jasności podświetlenia jest ustawiony na minimum. Na desce jest

> takie pokrętło z piktogramem przedstawiającym zegar, które wciska się gdy nie jest potrzebne -

> może ktoś pokręcił?

tego nie dojdę zlosnik.gif

dzięki za trop, przekażę i zobaczymy co będzie dalej

Napisano

> dobra a jak ustawić te dwa profile ??

> tym pokrętłem na desce w zależności od tego czy światła włączone czy wyłączone ?

Si Senor! smile.gif

Ja dlatego założyłem DRL do Ufoka, bo w trybie nocnym w dzień nic nie widziałem a jak widziałem w dzień, to w nocy waliło po gałach więc trzebaby kręcić 2x dziennie bo cały czas używasz jednego ustawienia - tj przy włączonych światłach. Jak jest DRL to w dzień mam jasno, a jak czujnik zapali lampy to oświetlenie przygasa grinser006.gif

Napisano

> Hej,

> pacjent to ufo, które po wymianie aku ma problemy

> Co może być problemem ?

Nie wiem, co to za model "ufo", ale mniejsza z tym grinser006.gif być może jest tak, że podświetlenie (oraz inne układy, o których odmiennym działaniu userka dopiero się dowie biglaugh.gif) przeszło w tryb domyślny, czyli ustawienia fabryczne (jestem na bieżąco z lekturą mojej nowej instrukcji obsługi) i przygasło.

Napisano

> Nie wiem, co to za model "ufo",

icon_eek.gifyikes.gif

Romano , no co ty ?

Ponad trzy tysiące postów i nie wiesz co to Honda "ufo" zlosnik2.gif

To o czym tyle tego napisałeś hmm.gif

Napisano

> Hej,

> pacjent to ufo, które po wymianie aku ma problemy z podświetleniem zegarów. Na wyłączonych

> światłach wszystko jest ok, ale po włączeniu świateł podświetlenie gaśnie lub jest bardzo

> słabe. Co może być problemem ?

Potencjometr podświetlenia deski ( ten po lewej obok nawiewu )przekręcić w prawo i będzie ok. Z drugiej strony to dziwne, jak wymieniałem aku u siebie w "Ufo" musiałem ustawić tylko zegarek.

> Niestety nie mam możliwości pomacania samochodu i zweryfikowania na 100% czy podświetlenie gaśnie

> czy przygasa. Userka ponoć nic nie majstrowała przy desce

> a.

Jak jest na maksa przygaszone to w dzień faktycznie prawie nic nie widać.

Pozdro 600 20.GIF

Napisano

> Romano , no co ty ?

> Ponad trzy tysiące postów i nie wiesz co to Honda "ufo"

Teraz jest to jakby bardziej oczywiste: Civic a'la Star Trek? grinser006.gifbiglaugh.gif

> To o czym tyle tego napisałeś

To tylko moje przypuszczenia były... smile.gif

Napisano
  • Autor

> Nie wiem, co to za model "ufo", ale mniejsza z tym być może jest tak, że podświetlenie (oraz inne

> układy, o których odmiennym działaniu userka dopiero się dowie ) przeszło w tryb domyślny,

> czyli ustawienia fabryczne (jestem na bieżąco z lekturą mojej nowej instrukcji obsługi) i

> przygasło.

Panie, ja tam z orientu to tylko jako tako na sushi się znam, kazali napisać ufo to napisałem hahaha.gifhahaha.gif

dobra, jakie jeszcze układy mogę się zresetować ? wolę być przygotowany na kolejne pytania skromny.gif

Napisano
  • Autor

20.GIF20.GIF

userka zaraportowała, że temat rozwiązany

Napisano
  • Autor

> ... jak wymieniałem aku u siebie w "Ufo" ...

a taki dobry był z Ciebie herbatnik zlosnik2.gifzlosnik2.gif

> Pozdro 600

pozdro pińcet pub2.gif