Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opinie o Lanci Delta i Hyundai Sonata

Featured Replies

Napisano

Chodzi o autka Lancia Delta 96 r 1,8 i o Hyundaia Sonata 2,0 z 94 roku. Pytam na prośbe znajomego. Oba silnik są z gazem.

Napisano

> Chodzi o autka Lancia Delta 96 r 1,8 i o Hyundaia Sonata 2,0 z 94

> roku. Pytam na prośbe znajomego. Oba silnik są z gazem.

Za dużo tych aut nie widać na drogach...szczerze mówiąc Lancii Delta w ogóle nie widziałem a Hundai...teraz to może ale z 94...no nie wiem...

Napisano

> Chodzi o autka Lancia Delta 96 r 1,8 i

clown.gif jezdzaca awaryjnosc blush.gif malo tego sie ostalo u nas, choc sporo jezdzilo.

> o Hyundaia Sonata 2,0 z 94

> roku. Pytam na prośbe znajomego. Oba silnik są z gazem.

Jezeli 16V i nie zarżnieta, to brać to ok.gif bardzo mile i nadal cieszace oko auto. Ogolnie bezawaryjne. Silnik DOHC Mitsubishi. Bardzo malo tych aut jezdzilo u nas (wiecej bylo rocznikow 91-93 w wersji USA) , teraz duzo naplywa z importu. Czesci bez problemu dostepne.

acha - jezeli to 2.0 8V - to lepiej odpuscic - silnik-kaplica no.gif

Jezdze duuuzo mlodsza i nowosczesniejsza Lancia, a gdyby Sonata wystepowala w kombiaku - nawet bym sie nie zastanawial nad zmiana (Sonate Y2 z 93 roku mam nadal ok.gif )

Napisano
  • Autor

wyglada tak co kolega na to. Szkoda tylko ze jest z drugiego końca polski, ale jak własciciel bedzie chciał sie zamienić to raczej sie bede mieniał bo jest wiekszy a rodzinka mi sie powiększy.

AHA jakie sa wyniki spalania tych silników ten ma LPG. Silnik ma dwa wałeczki czyli chyba 16 V nie moge wstawić fotki bo bym zapodał.

Napisano

> wyglada tak co kolega na to. Szkoda tylko ze jest z drugiego końca

> polski, ale jak własciciel bedzie chciał sie zamienić to raczej

> sie bede mieniał bo jest wiekszy a rodzinka mi sie powiększy.

bardzo fajny wybor - auto na dodatek totalnie nie "brane" przez zlodziei. Jakby co, namiarami na uzywane czesci sluze (Zdunska Wola) - czasem jakas (odpukac) blacha, czy szyba ... wszystko jest raczej dostepne ok.gif

> AHA jakie sa wyniki spalania tych silników ten ma LPG. Silnik ma dwa

Przy pałowaniu : 15l miasto i predkosc/10 na trasie (znaczy przy stalym przelocie 180km/h pali 18l zlosnik.gif ). Tyle, ze ja mam sportowe wałki i elektronike od Mitsu Eclipse. Instalacja II generacji z kompem Bingo S.

> wałeczki czyli chyba 16 V nie moge wstawić fotki bo bym zapodał.

ok.gif rozrzad trzeba zrobic po zakupie raczej, chyba ze sprzedajacy robil i ma na to kwity. Jest to chyba najbardziej newralgiczna czesc tego auta. I pasek Mitsuboshi, Gates itp. Zadne JC.

M.

Napisano
  • Autor

a jak ma sie spalanie przy delikatnej jexdzie znaczy sie lekka noga w miescie i przy około 90- 120 max trasa. Znaczy sie ekonomiczna jazda.

No to niech mi kolega jeszcze poda ceny rozrzadu i czy mozna go zrobić samemu w garażu (znaczy sie mam o tym pojęciei troszke kluczy też mam grinser006.gif )

Napisano

> a jak ma sie spalanie przy delikatnej jexdzie znaczy sie lekka noga w

> miescie i przy około 90- 120 max trasa. Znaczy sie ekonomiczna

> jazda.

nie wiem zlosnik.gif nigy tak nie jezdzilem 270751858-jezyk.gif

do 10ciu nie zejdziejsz w miescie ... choc moze ...

> No to niech mi kolega jeszcze poda ceny rozrzadu i czy mozna go

drogo. paski plus rolki 600-700 zl. Same paski 150.

> zrobić samemu w garażu (znaczy sie mam o tym pojęciei troszke

> kluczy też mam )

Dokladny opis jest na forum mitsubishi. robota upierdliwa (trzeba sciagac pompe wspomagania i łape silnika) , ale wykonalna ok.gif

Napisano

Kolega ma lancie delte hpe 1,6 16V. Autko całkiem fajne, dosyć przyjemne, fajnie się jeździ ale awaryjne. Nic dużego się nie psuje ale wiecznie jakieś pierdółki. Naprawi jedno to poleci drugie i tak w kółko. Części są drogie szczególnie te które nie wystepują w innych modelach fiata np. ramiona wycieraczek przednich 300 zł kosztują a pióra wycieraczek (same gumki) wsuwane sa w takie rynienki które mają wrodzoną tendencje do pękania. Ogólnie autko dość fajne ale trzeba sie liczyć z częstym naprawianiem różnóch głupot, czasem te głupoty mogą okazać sie dość kosztowne.

Napisano

> Jezdze duuuzo mlodsza i nowosczesniejsza Lancia, a gdyby Sonata

> wystepowala w kombiaku - nawet bym sie nie zastanawial nad

> zmiana (Sonate Y2 z 93 roku mam nadal )

hmm, jeszcze niedawno byłeś z kappy bardzo zadowolony, czyżby coś sie z nia zaczęło dziać?

Właśnie jestem na etapie kupowania kappy, więc z góry dzięki za odpowiedź smile.gif

Napisano

> hmm, jeszcze niedawno byłeś z kappy bardzo zadowolony, czyżby coś sie

> z nia zaczęło dziać?

Kupilem auto z przebiegiem 80kkm, teraz ma 91. Przebieg jest realny (ksiazka serwisowa i stan auta).

Ogolnie auto jest niezle, ale ... niestety jest to fiat. Samochod potrafi byc upierdliwy - a to uszkodzony (przetarty) kabel masowy od aku, a to wariujacy czujnik obrotow wału, a to robiace cuda zamki (sterowanie centralnego) , czy ostatni hit - padniete fabryczne immo - nigdy nie wiesz czy odjedziesz, czy nie clown.gif

Wszystkie te usterki sa latwe do usuniecia (i ogolnie znane uzytkownikom Kappy) , ale ... ja nie mam czasu na serwis ostatnio i n.p, z walnietym immo jezdze od miesiaca no.gif

> Właśnie jestem na etapie kupowania kappy, więc z góry dzięki za

> odpowiedź

Fajne auto ok.gif Tylko , ze masz szanse pamietac ciagle, ze jezdzisz wloszczyczna zlosnik.gif I to nie tylko dlatego, ze auto jest ladne wink.gif Jezeli godzisz sie na to, ze auto ma (czasem rogatą) dusze - to spokojnie kupuj ok.gifwink.gif

Juz chyba wolalem, ze mi sie silnik w hyundaiu wysrał zlosnik.gif Bo przynajmniej wiedzialem, kto jest temu winien - znaczy sie ja zlosnik.gif (założylem chinski pasek - i strzelil) Typowych upierdliwosci nie bylo. (no moze z raz ...)

Dochodzi do tego jeszcze typ uzytkownika zlosnik.gif Ja musze miec auto, ktore trudno zniszczyc clown.gif Sonata dokladnie taka jest ok.gif , a Lancia niekoniecznie ...

Napisano

> Ogolnie auto jest niezle, ale ... niestety jest to fiat. Samochod

> potrafi byc upierdliwy - a to uszkodzony (przetarty) kabel

> masowy od aku, a to wariujacy czujnik obrotow wału, a to robiace

> cuda zamki (sterowanie centralnego) , czy ostatni hit -

> padniete fabryczne immo - nigdy nie wiesz czy odjedziesz, czy

> nie

> Wszystkie te usterki sa latwe do usuniecia (i ogolnie znane

> uzytkownikom Kappy) , ale ... ja nie mam czasu na serwis

> ostatnio i n.p, z walnietym immo jezdze od miesiaca

No cóż, niestety też muszę mieć wzglęnie niezawodny samochód. Jeszcze przemyślę wybór, może trafi się coś innego - na razie ze swoich kilku fiatów jestem raczej zadowolony.

Napisano

> No cóż, niestety też muszę mieć wzglęnie niezawodny samochód. Jeszcze

> przemyślę wybór, może trafi się coś innego - na razie ze swoich

> kilku fiatów jestem raczej zadowolony.

To z Kappy tez bedziesz 893goodvibes.gif

Ja po prostu nie mialem nigdy wczesniej fiata zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.