Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mata grzejna - czy/jaka?

Featured Replies

Napisano

Był niedawno wątek o lidlowej, ale nie mogę znaleźć biglaugh.gif

Czy możecie polecić jakąś matę grzejną montowaną na fotel? serce.gif napisała list do mikołaja zlosnik.gif

Montowana pod tapicerkę niestety nie wchodzi raczej w grę, bo rzecz dotyczy fotela, gdzie pianka jest zintegrowana z tkaniną.

Coś o lidlowych? Coś innego?

Budżet do 400zł. Ma nie jeździć pod tyłkiem i grzać w miarę efektywnie. Dobrze, jakby jeszcze wyglądała estetycznie.

Napisano

> Był niedawno wątek o lidlowej, ale nie mogę znaleźć

> Czy możecie polecić jakąś matę grzejną montowaną na fotel? napisała list do mikołaja

> Montowana pod tapicerkę niestety nie wchodzi raczej w grę, bo rzecz dotyczy fotela, gdzie pianka

> jest zintegrowana z tkaniną.

> Coś o lidlowych? Coś innego?

> Budżet do 400zł. Ma nie jeździć pod tyłkiem i grzać w miarę efektywnie. Dobrze, jakby jeszcze

> wyglądała estetycznie.

Koledzy pisali wielokrotnie ze takie grzanie to zbedna pierdola. U siebie tego nie mam a u zony w samochodzie jest. Uwazam ze dla mnie to bedzie absolutnym wybogiem w kolejnym samochodzie. Od kiedy zrobilo sie chlodniej uprowadzilem jej samochod tylko przez to grzanie i zastanawiam sie skad wytrzasnac grzane fotele dla siebie.

Maty juz przerabialem 3 sztuki.

Jakas tania marketowa, ok bylo to fajne przez 3 miesiace i rozsypala sie.

Kupilem jakis renomowany produkt i jezdzila ze mna cala zime. Zwroc uwage zeby mata dobrze przylegala i nie zwijala sie przy wsiadaniu, wysiadaniu. Te druciki w srodku sa naprawde delikatne i przy ciaglym zwijaniu sie w koncu sie przerywaja. Nie udalo mi sie ich zlutowac spowrotem po rozbebeszeniu maty. Niestety druga mata poszla w kosz.

Kupilem jeszcze raz taka sama i na razie zamiast zamontowac to wybralem zony auto z fabrycznym grzaniem w pupe i plecy 270635636-JUMP2.gif

Przy kupnie zwroc uwage zeby mata miala dwie moce lub wbudowany termostat!

Napisano

drugą zimę będzie jeździć mata Waeco : grzeje bardzo przyzwoicie :

kliken

Napisano
  • Autor

> Koledzy pisali wielokrotnie ze takie grzanie to zbedna pierdola. U siebie tego nie mam a u zony w

> samochodzie jest. Uwazam ze dla mnie to bedzie absolutnym wybogiem w kolejnym samochodzie. Od

> kiedy zrobilo sie chlodniej uprowadzilem jej samochod tylko przez to grzanie i zastanawiam sie

> skad wytrzasnac grzane fotele dla siebie.

Zasadność nie podlega dyskusji. Żona jest ciepłolubna, a poznała zalety w moim samochodzie, stąd pomysł.

> spowrotem po rozbebeszeniu maty. Niestety druga mata poszla w kosz.

> Kupilem jeszcze raz taka sama i na razie zamiast zamontowac to wybralem zony auto z fabrycznym

> grzaniem w pupe i plecy

> Przy kupnie zwroc uwage zeby mata miala dwie moce lub wbudowany termostat!

A jaki model?

Napisano
  • Autor

> drugą zimę będzie jeździć mata Waeco : grzeje bardzo przyzwoicie :

> kliken

Zwróciła moją uwagę wink.gif Jak z mocowaniem? Nie jeździ to po fotelu?

Napisano

> Zwróciła moją uwagę Jak z mocowaniem? Nie jeździ to po fotelu?

nie - nic nie jeździ..

w komplecie mocowania od góry paskami za fotel...a z przodu fotela: elastyczna gumka z haczykiem i zapina się pod siedzeniem za 'druty' wink.gif

Napisano

> nie - nic nie jeździ..

> w komplecie mocowania od góry paskami za fotel...a z przodu fotela: elastyczna gumka z haczykiem i

> zapina się pod siedzeniem za 'druty'

w Norauto coś w tym stylu za 30zł widziałem ostatnio

ale w drugim aucie mialem cos w tym stylu i żebym przy takim systemie mocowania jak opisujesz nic nie jezdzilo to bym polemizowal

btw nie wytrzymalo nawet jednego sezonu-druciki oporowe baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo cienkie, slabo elastyczne i latwe do przerwania... jak w ltoryms z postow kolega pisal-trzeba by pod tapicerke albo czym zabezpieczyc jak liczylbys na wyzsza trwalosc

Napisano

> Zasadność nie podlega dyskusji. Żona jest ciepłolubna, a poznała zalety w moim samochodzie, stąd

> pomysł.

> A jaki model?

Pierwszej co sie rozsypala nie pamietam.

Druga mam dokladnie taka: LINK1 LINK2

Napisano

> w Norauto coś w tym stylu za 30zł widziałem ostatnio

> ale w drugim aucie mialem cos w tym stylu ...

30 pln vs 160 pln ...cudów nie ma ..albo jakość albo cena

Napisano
  • Autor

> Wiesz, że to jest groźne dla facetów? Takie grzanie?

Ja już dwójkę mam smile.gif To może być raczej zaleta niż wada zlosnik.gif

A poważnie - używam tego tylko kilka minut na minimalnym grzaniu. Nie jestem ciepłolubny a jedynie nie lubię jak mi tyłek marznie więc używam z umiarem. Poza tym pytanie było o podgrzewanie żony grinser006.gif

Napisano

> Ja już dwójkę mam To może być raczej zaleta niż wada

> A poważnie - używam tego tylko kilka minut na minimalnym grzaniu. Nie jestem ciepłolubny a jedynie

> nie lubię jak mi tyłek marznie więc używam z umiarem. Poza tym pytanie było o podgrzewanie

> żony

Chyba, że o żonę chodzi, to co innego grinser006.gif