Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

OC - poraz enty

Featured Replies

Napisano

Wiem, że było pewnie nie raz ale chciałem się upewnić. Kupiłem we wrześniu auto od znajomego, nie wypowiadał polisy. Rozmawiałem z brokerem i powiedział, że nie mam obowiązku zgłaszać nic, skoro oc jest opłacone w razie czego ubezpieczyciel sam się zgłosi. No i napisali pisemko, że mogę wykupić nową polisę na rok albo przedłużyć obecną z rekalkulacją nie uwzględniającą zniżek. Kontakt telefoniczny z agentem w celu prawidłowego rozliczenia itd.

Olać temat i jeździć z kopią umowy k-s do dnia zakończenia polisy czy bawić się w przepisywanie polisy?

Napisano

> Wiem, że było pewnie nie raz ale chciałem się upewnić. Kupiłem we wrześniu auto od znajomego, nie

> wypowiadał polisy. Rozmawiałem z brokerem i powiedział, że nie mam obowiązku zgłaszać nic,

> skoro oc jest opłacone w razie czego ubezpieczyciel sam się zgłosi. No i napisali pisemko, że

> mogę wykupić nową polisę na rok albo przedłużyć obecną z rekalkulacją nie uwzględniającą

> zniżek. Kontakt telefoniczny z agentem w celu prawidłowego rozliczenia itd.

> Olać temat i jeździć z kopią umowy k-s do dnia zakończenia polisy czy bawić się w przepisywanie

> polisy?

TU przysługuje prawo do rekalkulacji.I tak grzeczni, że zapytali co wybierasz.

Napisano
  • Autor

> TU przysługuje prawo do rekalkulacji.I tak grzeczni, że zapytali co wybierasz.

Owszem natomiast nie uwzględnili w niej zniżek. Dlatego się zastanawiam czy olać ich i jeździć na oc znajomego czy zadzwonić i grzecznie poinformować o pełnych zniżkach co pewnie zakończy się przepisaniem polisy

Napisano

ja 1,5 miesiąca temu najpierw przerejestrowałem furę, później pojechałem przepisać polisę do PZU. Babka nie pytała się mnie o zniżki, więc albo olała temat, albo sprawdziła w kompie i wszystko się pokrywało hmm.gif

Zwróciła tylko uwagę, żebym pamiętał o terminie, bo jak jest przepisane to ponoć nie przedłuża się z automatu..

Napisano
  • Autor

> ja 1,5 miesiąca temu najpierw przerejestrowałem furę, później pojechałem przepisać polisę do PZU.

> Babka nie pytała się mnie o zniżki, więc albo olała temat, albo sprawdziła w kompie i wszystko

> się pokrywało

> Zwróciła tylko uwagę, żebym pamiętał o terminie, bo jak jest przepisane to ponoć nie przedłuża się > z automatu..

Jest na końcu pisemka adnotacja na ten temat smile.gifwaytogo.gif

też podjechałem ale niestety nie do tej ubezpieczalni bo źle spojrzałem a gość powiedział, żeby jeździć tak jak jest i olać temat

Napisano

> Owszem natomiast nie uwzględnili w niej zniżek. Dlatego się zastanawiam czy olać ich i jeździć na

> oc znajomego czy zadzwonić i grzecznie poinformować o pełnych zniżkach co pewnie zakończy się

> przepisaniem polisy

Lepiej wyjaśnić. Będzie mniej pisania bo pewnie przyślą wezwanie do zapłaty.

Napisano
  • Autor

> Lepiej wyjaśnić. Będzie mniej pisania bo pewnie przyślą wezwanie do zapłaty.

Po rozmowie telefonicznej doliczyli 95zł. Nie jest to dużo ale poprzednio jak kupowałem auto nie doliczyli nawet złotówki (inna ubezpieczalnia)

Napisano

> Po rozmowie telefonicznej doliczyli 95zł. Nie jest to dużo ale poprzednio jak kupowałem auto nie

> doliczyli nawet złotówki (inna ubezpieczalnia)

Do kiedy ważne?

Napisano
  • Autor

> Do kiedy ważne?

do 22.02.2014, auto kupione we wrześniu więc te 95 zł. nie czyni wielkiej tragedii wink.gif