Napisano 3 Grudnia 201312 lat .. kiedy grzeją ? W instrukcji nie ma o tym słowa (w mojej papierowej z 2003 , ani w pdf-owej ze strony forda) a w necie same sprzeczne informacje. Jedni piszą że działają po włączeniu grzania przedniej szyby, drudzy że cały czas. Ktoś wie ? Auto to FF1 X-100 i jest w grzane dysze wyposażony.
Napisano 3 Grudnia 201312 lat > Z tego co pamiętam z grzaną szybą czołową. Ja w Mondeo II mam po włączeniu zapłonu
Napisano 3 Grudnia 201312 lat > .. kiedy grzeją ? Pojęcia nie mam, nigdy nie udało mi się zaważyć żeby coś grzało z dysz Już nie raz mi nawet płyn zimowy zamarzł mimo super grzanych dysz Kabelki są, sprawdzałem, może to działa ale kiedy to nie wiem
Napisano 3 Grudnia 201312 lat > W FF2 podobno od razu po zapłonie. i co że niby cały czas grzeją? Muszę sprawdzić organoleptycznie czy płyn ma wyższą temperaturę niż standard
Napisano 3 Grudnia 201312 lat Autor W mojej papierowej nie ma ani słowa... to samo w pdf-ie który ściągnąłem z netu
Napisano 3 Grudnia 201312 lat > W mojej papierowej nie ma ani słowa... to samo w pdf-ie który ściągnąłem z netu Strona 28: Quote: Włącznik ogrzewania przedniej szyby Układ działa wyłącznie przy włączonym silniku i odmraa równie dysze spryskiwaczy przedniej szyby. Naciśnij przełącznik, aby włączyć lub wyłączyć. Po chwili ogrzewanie wyłącza się automatycznie. Aha - mowa o Mondeo MkIII
Napisano 3 Grudnia 201312 lat > .. kiedy grzeją ? > W instrukcji nie ma o tym słowa (w mojej papierowej z 2003 , ani w pdf-owej ze strony forda). Wg. instrukcji PDF (str. 157 dokumentu PDF, wg. skanu str. 155): Quote: Włączenie ogrzewania przedniej szyby spowoduje jej odmrożenie oraz odmrożenie dysz spryskiwaczy W papierowej wersji też mam tak samo napisane. Jak jest w rzeczywistości to nie wiem.
Napisano 5 Grudnia 201312 lat > i co że niby cały czas grzeją? > Muszę sprawdzić organoleptycznie czy płyn ma wyższą temperaturę niż standard ? cos pan, przeciez to nie jest po to, zeby plyn byl cieply, tylko zeby dysze nie zamarzly...
Napisano 5 Grudnia 201312 lat > ? > cos pan, przeciez to nie jest po to, zeby plyn byl cieply, tylko zeby dysze nie zamarzly... No to zamarzają mimo tego podgrzewania
Napisano 6 Grudnia 201312 lat > No to zamarzają mimo tego podgrzewania Dysza jest ciepła, ale płyn zamarza w przewodach.