Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

corsa c '02 wymiana wskaźników

Featured Replies

Napisano

Cześć.

Czy do wymiany wskaźników i modułu nadwozia BCM wymagany jest PIN? jesli nie mam go to czy oprócz ASO mogę go jakoś odczytać?

Napisano

> Cześć.

> Czy do wymiany wskaźników i modułu nadwozia BCM wymagany jest PIN? jesli nie mam go to czy oprócz

> ASO mogę go jakoś odczytać?

PIN jest wymagany, bo musisz skasować stary zestaw do zalogowania nowego. PIN odczytasz za pomocą op-coma w module IPC, następnie programowanie i dostęp do eeprom.

Jeśli zakładasz używany zestaw musisz mieć do niego PIN, choć po podłączeniu do auta op-com powinien połączyć się z nowym zestawem i operacja odczytania pinu powinna się udać.

Napisano
  • Autor

No właśnie z jakiegoś powodu nie działa odczytanie PINu ze starego zestawu i nawet nie mogę go wykasować. chyba ze coś robię zle? Podłączyłem do interfejsu sam wskaźnik i chciałem odczytać zawartość EEPROM lub PIN, lecz po naciśnięciu ODCZYT PIN przyciski robią się szare i nic się nie dzieje więcej. W sieci czytałem że to opcja odczytu PINu nie koniecznie moze działać i nie wiem od czego to zależy. A czy bez PINu mogę podmienić wskaźniki?

Napisano

> A czy bez PINu mogę podmienić wskaźniki?

Nie. Auto nie odpali, gdyż zestaw wskaźników jest elementem systemu immobilisera.

Napisano
  • Autor

A mogę jakoś podmienić kupiony zestaw wskaźników? Nie spotkałem się aby ktoś na aukcji sprzedawał zestaw wskaźników z PINem?

Napisano

Podmienić możesz, ale tak jak pisałem, nie odpalisz auta bo immo zablokuje rozruch. A to, że sprzedający nie podają PINu to nie moja wina. 99% radioodtwarzaczy sprzedawanych na allegro nie ma kodów/są niewylogowane. Poszukaj kogoś, kto za parę złotych wgra Ci zawartość procka od takiej samej wersji zegarów ze znanym PINem, albo niech Ci przelutuje Twoją kość.

A z jakiego powodu chcesz wymienić zestaw wskaźników?

Napisano
  • Autor

A nie można go po prostu czymś odczytać? Z radiem jest łatwiej bo są generatory i sam jak zgubiłem kod to tak udało mi się uruchomić radio

Napisano

Pewnie można, ale czym - nie mam wiedzy.