Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

stilo 1,6 pykanie po stronie paska alternatora

Featured Replies

Napisano

na zimnym jest cicho ,jak się rozgrzeje zaczyna pykać ,coś jak by uszkodzone łożysko.

zdjąłem pasek o klimy , wymieniłem rolkę napinającą + pasek altka i dalej to samo biglaugh.gif

pompa wody ??

Napisano

> na zimnym jest cicho ,jak się rozgrzeje zaczyna pykać ,coś jak by uszkodzone łożysko.

> zdjąłem pasek o klimy , wymieniłem rolkę napinającą + pasek altka i dalej to samo

> pompa wody ??

eee - od razu pompa wody wink.gif - akurat one sa dlugowieczne (jakby co to oddam za grosze uzywke, ktora niepotrzebnie wymienilem).

Przygotuj sie do wymiany rozrzadu.

Obstawiam napinacz - ale tylko dlatego, ze u siebie wymienialem 2 mc temu wink.gif

Napisano

> na zimnym jest cicho ,jak się rozgrzeje zaczyna pykać ,coś jak by uszkodzone łożysko.

> zdjąłem pasek o klimy , wymieniłem rolkę napinającą + pasek altka i dalej to samo

> pompa wody ??

koło pasowe altka - jest tam sprzęgło jednokierunkowe alien.gif

Napisano

> koło pasowe altka - jest tam sprzęgło jednokierunkowe

W 1,6 nie ma.

Napisano

> pompa wody ??

Przegazuj parę razy tak do 3000+ rpm i zobacz czy dźwięk się zmienia i milknie czasami czy jest cały czas. Ja kupiłem swoje stilo z uszkodzonym napinaczem rozrządu i głośno terkotał ale powyżej 3000rpm ustawało.

Napisano
  • Autor

> Przegazuj parę razy tak do 3000+ rpm i zobacz czy dźwięk się zmienia i milknie czasami czy jest

> cały czas. Ja kupiłem swoje stilo z uszkodzonym napinaczem rozrządu i głośno terkotał ale

> powyżej 3000rpm ustawało.

dzieki za podpowiedź sprawdzę dzisiaj , ewentualnie rozgrzeje go do momentu pykania i zdejmę pasek z altka na chwile żeby sprawdzić czy to nie z rozrządu właśnie

Napisano
  • Autor

I wszystko jasne biglaugh.gif

Rozrzad do wymiany

W sumie 80 kkm przejechane.

Dzięki za podpowiedź

Napisano

> I wszystko jasne

> Rozrzad do wymiany

> W sumie 80 kkm przejechane.

> Dzięki za podpowiedź

80k km dla tego rozrządu to bardzo dobry wynik. Nie odważyłbym się jeździć więcej niż 60k wink.gif

Napisano
  • Autor

> 80k km dla tego rozrządu to bardzo dobry wynik. Nie odważyłbym się jeździć więcej niż 60k

Na fabrycznych przejechalem 100 kkm smile.gif

Napisano

> 80k km dla tego rozrządu to bardzo dobry wynik. Nie odważyłbym się jeździć więcej niż 60k

Moje Stilo 1.6 miało pierwszą wymianę na 80 kkm, a drugą na 152kkm ja robiłem. W Marei 1.6 zmieniałem co 30kkm, ale tam było ostro jeżdżone wink.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

Rorząd wymieniony osobiście grinser006.gif

Padła rolka prowadząca , blokady użyłem od Frelka 1 taka mała plastikowa wkładana pomiędzy koła

Przebieg od ostatniej wymiany 80kkm

Pasek w dobrym stanie , napinajaca tak samo