Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zestaw do renowacji ramy/drewna

Featured Replies

Napisano

Czy możecie polecić co potrzebne będzie do odnowienia ramy lustra i jakiś drobnych elementów drewnianych? Od strony mechanicznej to na pewno jakaś drobna szlifierka np.DREMEL z akcesoriami a co potem? Jakiś specjalny lakier, bejca? Mam do odnowienia jeszcze kołowrotek babciny. Oddawanie do profi zakładu nie wchodzi w grę grinser006.gif Chcę sam się tym zająć.

Napisano

> Czy możecie polecić co potrzebne będzie do odnowienia ramy lustra i jakiś drobnych elementów

> drewnianych? Od strony mechanicznej to na pewno jakaś drobna szlifierka np.DREMEL z

> akcesoriami a co potem? Jakiś specjalny lakier, bejca? Mam do odnowienia jeszcze kołowrotek

> babciny. Oddawanie do profi zakładu nie wchodzi w grę Chcę sam się tym zająć.

jakie drewno? Moze olej lub olejowosk? Mozesz tez uzyc samegowosku, np. firmy starwax.

Napisano
  • Autor

> jakie drewno? Moze olej lub olejowosk? Mozesz tez uzyc samegowosku, np. firmy starwax.

nie wiem jakie drewno. Plan jest taki żeby usunąć warstwę wierzchnią, oczyścić, uzupełnić ubytki, posmarować jakąś bejcą coby robaki więcej tego nie żarły, szpachla uzupełnić ubytki i pokolorować.

Nie wiem jaki sprzęt, co do szlifowania...

Napisano

> posmarować jakąś bejcą coby robaki więcej tego nie żarły,

Jesli w środku jest jakiś np. kołatek (a bardzo prawdopodobne, że jest), to bejca nic nie pomoże. Trzeba go najpierw unicestwić czacha.gif. Profesjonalnie robi się to, wstawiając obiekt do trujni, ale są chyba też jakieś preparaty do wstrzykiwania w otwory. Potem trzeba je zaślepić.

kwa