Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dźwignia biegów - zmiana nakładki.

Featured Replies

Napisano

Cześć,

stilo 1.9 jtd 3D 5 biegów

Jak zmienić nakładkę na dźwigni biegów? Wygląda na to, że nie da się tego normalnie ściągnąć i nałożyć nową/używaną sztukę?

Pozdrawiam,

akapap

Napisano

stara raczej nie przeżyje tej operacji....

nie walczyłbym siłowo tylko nożem zlikwidował gumową nakładkę, a z tym pod spodem zawalczył cęgami.

Bałbym się niutonem przekonywać ją do zejścia...

Napisano

> Cześć,

> stilo 1.9 jtd 3D 5 biegów

> Jak zmienić nakładkę na dźwigni biegów? Wygląda na to, że nie da się tego normalnie ściągnąć i

> nałożyć nową/używaną sztukę?

> Pozdrawiam,

> akapap

szukaj nówki, żadna raz zdjęta już nigdy nie będzie dobrze trzymać. Piszę z własnych doświadczeń w tej materii.

Oddałem gałkę do obszycia kiedy przetarła się na niej skóra. Niestety po tej operacji nie leżała tak jak powinna i co chwila zostawało mi w ręce, a luz się powiększał. Tak więc kupiłem nową na zwykłą plastikową na allegro za 35zł, następnie starą nowo obszyta wrzuciłem do ciepłej wody, odarłem z niej skórę i założyłem na tą całkiem nową. Pozostawiłem do wyschnięcia a następnie podkleiłem odstające końce. Nabiłem gumowym młotkiem na drążek i od 1,5 roku cieszę się pewna zmianą biegów.

Napisano

> szukaj nówki, żadna raz zdjęta już nigdy nie będzie dobrze trzymać. Piszę z własnych doświadczeń w

> tej materii.

> Oddałem gałkę do obszycia kiedy przetarła się na niej skóra. Niestety po tej operacji nie leżała

> tak jak powinna i co chwila zostawało mi w ręce, a luz się powiększał. Tak więc kupiłem nową

> na zwykłą plastikową na allegro za 35zł, następnie starą nowo obszyta wrzuciłem do ciepłej

> wody, odarłem z niej skórę i założyłem na tą całkiem nową. Pozostawiłem do wyschnięcia a

> następnie podkleiłem odstające końce. Nabiłem gumowym młotkiem na drążek i od 1,5 roku cieszę

> się pewna zmianą biegów.

Moja do obszycia została nacięta w pionie i zeszła jak pokrowiec z trzpienia na którym była zalana/osadzona.

Gość obszył ją w całości, zalał klejem i założył na miejsce.

Do dziś nic się z nią nie dzieje.

Napisano

> Moja do obszycia została nacięta w pionie i zeszła jak pokrowiec z trzpienia na którym była

> zalana/osadzona.

> Gość obszył ją w całości, zalał klejem i założył na miejsce.

> Do dziś nic się z nią nie dzieje.

gdzie robiłeś?

Napisano

> Moja do obszycia została nacięta w pionie i zeszła jak pokrowiec z trzpienia na którym była

> zalana/osadzona.

> Gość obszył ją w całości, zalał klejem i założył na miejsce.

> Do dziś nic się z nią nie dzieje.

że przez to że w 5gear nie ma podciąganego wstecznego przez co pręt wchodzi głębiej w gałkę.

Napisano

> Jacek Krzykawski

a to znam - w poprzednim aucie obszywałem u niego elementy. Wiele osób z AK korzystało z jego usług i każdy był zadowolony. Niestety nie jest tani ale jakość idzie za cena waytogo.gif

Napisano
  • Autor

Opisujecie tutaj wersję De Lux.

Ja bardzie myślę, żeby wymienić gałkę na nową/używaną/zamiennik. Czy nie można wyciągnąć gałkę z drążkiem i wymienić na używany model.

Albo prościej kupić zamiennik co to da się pewnie nałożyć na krzyżak z drążka?

Pozdrawiam.

Napisano

koledzy chyba dosyć dokładnie opisali cały proces - starą gałkę trzeba zdewastować a nową wkleić aby się trzymała grinser006.gif

• 2 miesiące później...
Napisano

możliwe, że już pytałem, ale ile i za co płaciłeś, bo możliwe, że zawitam do niego