Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

CC 1,1spi- góra 1,2mpi problem z odpaleniem! pomocy!

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich,

Na wstępie chcę prosić o pomoc.

Problem polega na tym że Cieniasek nie chce odpalic. Mianowicie robiłem remont silnika (panewki, pierscienie, honowanie, płaszczyzna bloku) zmieniłem głowice na od 1,2 mpi (zrobione kanały, zawory na 3 kąty, zmienione prowadnice).Poskładane wszystko w całość wiązka przerobiona, sterownik od 1,2 IAW18F.B4.Wiązka sprawdzona, czujniki sprawdzone prąd jest wszędzie a auto kręci odpali na 2 sekundy i gasnie, albo wogole nie chce odpalic,kręci kręci i nic, po odczekaniu kilkunastu minut znowu odpali i jak sie dodaje gazu to gaśnie. Ciśnienie paliwa 2,8 Bara, spręzanie na kazdym cylindrze 13.Czego nie chce działać?

Proszę o pomoc, jestem w stanie pokryc koszta dojazdu do mnie i zapłacić za usługe (catering gratis).

Pomóżcie forumowicze bo juz nie mam siły.

Napisano

skoro odpala chociaż na chwilkę znaczy że iskra jest ...

sprawdz jeszcze czy benzyna na 100% dochodzi...

najlepiej wlej kieliszek benzyny na przepustnice - powinien chwilkę pochodzić (o ile to tu jest problem)

Napisano
  • Autor

paliwko dochodzi immo brak (teoretycznie, osoba od ktorej kupilem na alledrogo tak opisywala w aukcji ze bez immo) wiec o co kaman?

Napisano

> paliwko dochodzi immo brak (teoretycznie, osoba od ktorej kupilem na alledrogo tak opisywala w

> aukcji ze bez immo) wiec o co kaman?

masz moze od kogos porzyczyc drugiego kompa bez imo tak na próbe, wtedy bedziesz wiedział czy to komp czy cos innego

Napisano

> a jaka masz pompe paliwa moze tu jest problem ze za mało dostaje

na slabszej pompie by odpalil tylko nie bedzie sie wkrecal. moze regulator paliwa uszkodzony a no i jeszcze moze listwa zle podpieta znaczy zasilanie i powrot.

Napisano
  • Autor

Pompa paliwa 3Bar, przewody podpiete prawidłowo, cisnienie na wejsci do listwy 2,8Bara.Więc??

Napisano
  • Autor

> masz moze od kogos porzyczyc drugiego kompa bez imo tak na próbe, wtedy bedziesz wiedział czy to

> komp czy cos innego

Niestety nie mam od kogo pożyczyć kompa. Kupiłem 2 na allegro i na kazdym to samo.

Napisano

A wyjmowałeś listwę z wtryskami z ssącega i sprawdzałeś czy podają paliwo?

Napisano
  • Autor

> A wyjmowałeś listwę z wtryskami z ssącega i sprawdzałeś czy podają paliwo?

tak, robiłem to i wtryski ładnie rozpylają mgiełke.moze za duża dawka paliwa i go zalewa???a może jak kolega wczesniej napisał to koło pasowe po którym chodzi pasek od altka???

Napisano

a grzebałeś coś przy kablach od CPW?

Napisano
  • Autor

> a grzebałeś coś przy kablach od CPW?

Czujnik położenia wału jest nowy (teoretycznie sprawany) iaskra jest wiec czujnik ok powinien byc nic przy kablach nie grzebane tylko sprawdzone czy jest przejscie w wiazce.tyle.

Napisano

> Czujnik położenia wału jest nowy (teoretycznie sprawany) iaskra jest wiec czujnik ok powinien byc

> nic przy kablach nie grzebane tylko sprawdzone czy jest przejscie w wiazce.tyle.

To zostaje jeszcze rozrząd do sprawdzenia, w szczególności czy nie ścięło klinu na wale. Jak rozbierałeś cały silnik do goła i skręciłeś to na starym kółku i śrubie to jest to możliwe...