Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem z temperaturą zośka

Featured Replies

Napisano

WITAM wszystkich klubowiczów mam problem z ustaleniem przyczyny w zafira 1.8 125km szybko łapie temperaturę wyrzuca płyn wymieniłem termostat, czujnik temperatury chldnice wcześniej bo mi rozwaliło czy to może być pompa wody że nie przeżuca facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> WITAM wszystkich klubowiczów mam problem z ustaleniem przyczyny w zafira 1.8 125km szybko łapie

> temperaturę wyrzuca płyn wymieniłem termostat, czujnik temperatury chldnice wcześniej bo mi

> rozwaliło czy to może być pompa wody że nie przeżuca

jak szybko łapie temperaturę to dobrze. Może Twój układ ma za niskie ciśnienie poprzez jakąś nieszczelność (korek, zbiorniczek, coś z układu LPG jesli jest - to najczęstsze punkty) stąd zaczyna wyrzucać wodę już przy 100'C?

Napisano

Wymien korek zbiorniczka wyrownaczego

Napisano
  • Autor

> Wymien korek zbiorniczka wyrownaczego

korek też wymieniony chłodnice wymieniłem na nową hart i wyrwało korek spustowy na dole chłodnicy korka oczywiście już nie znalazłem uszczelniłem to kawałkiem węża przy zagrzaniu delikatnie kapie ale boje się że jak uszczelnie dobrze to znowu rozerwie chłodnice a korka osobno nie kupie no i nie wiem o co chodzi ZOFI confused.gif

Napisano

Hart to badziewie, za darmo nawet jakbym dostał ....to bym nie założył tego do auta.

Napisano

Skoro wyrzuca płyn i ciśnienie jest takie, że aż korek Ci wyrwało to ja obstawiam UPG.

Jeśli szybko Ci się grzeje to sprawdź też czy chłodnica również jest gorąca, jak jest to można wykluczyć termostat.

Zdejmij korek, czy co tam masz teraz na zbiorniczku i wkręć silnik na wyższe obroty, sprawdź czy Ci płynu nie wyrzuca. Jak wyrzuca to najprawdopodobniej uszczelka pod głowicą.

Napisano

> korek też wymieniony chłodnice wymieniłem na nową hart i wyrwało korek spustowy na dole chłodnicy

> korka oczywiście już nie znalazłem uszczelniłem to kawałkiem węża przy zagrzaniu delikatnie

> kapie ale boje się że jak uszczelnie dobrze to znowu rozerwie chłodnice a korka osobno nie

> kupie no i nie wiem o co chodzi ZOFI

Jezeli masz tak duze cisnienie moze to byc uszczelka pod glowica. Podjedz do mechanika niech ci zrobi test na obecnosc CO2 w ukladzie chlodzenia i potwierdzi lub wykluczy UPG

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

witam ponownie po przeczytaniu porad sprawdziłem wszystko jeszcze raz i okazało się że korek spustowy od chłodnicy był nieszczelny ten który dorabiałem poprawione wszystko i już spoko dzięki wszystkim banana-wave.gif