Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mazda 2 pierwszej generacji

Featured Replies

Napisano

Czy powozi ktoś takim autem. Jakie opinie ma to auto. Mam do kupienia fajną sztukę i chciałem się co nieco dowiedzieć o wadach i zaletach tych modeli. Sprzedawca twierdzi, że to wersja japońska (czyt. lepsza od tej produkowanej w europie) rocznik 2003, 1.4 l pojemności.

Napisano

> Jesli nic sie nie zmienilo, to pewnie jedna z wiekszych wad jest korozja.

U mnie jakoś tej wady nie mogę się doszukać....

Mnóstwo miejsca w środku, wbrew pozorom spore auto

Napisano

> Czy powozi ktoś takim autem. Jakie opinie ma to auto. Mam do kupienia fajną sztukę i chciałem się

> co nieco dowiedzieć o wadach i zaletach tych modeli. Sprzedawca twierdzi, że to wersja

> japońska (czyt. lepsza od tej produkowanej w europie) rocznik 2003, 1.4 l pojemności.

Mogę Ci polecić stronę mazdaspeed.pl - na forum jest kopalnia wiedzy o Mazdach.

A i sprawdź po VINie czy to naprawdę jest egzemplarz z Japonii. Handlarze często przy samochodach japońśkich marek mówią że "Panie japonczyk pełnom gembom - składany przez japonczyka w Japonii. Panie - to nigdy się nie zepsuje". Posłuchasz ich, sprawdzisz VIN i nagle się okazuje że Japonię przenieśli do Europy (np. w przypadku Swifta mk6 japońćzyk może być z Węgier hehe.gif ) . Z tego co ja kojarzę (a zastrzegam, że mogę się mylić), to mazda 2 (DY) sprzedawana na Europę, pochodziła z fabryki w Walencji hmm.gif

Napisano

> tego co ja kojarzę (a zastrzegam, że mogę się mylić), to mazda 2 (DY) sprzedawana na Europę,

> pochodziła z fabryki w Walencji

Ja słyszałem, że w UK je składają i przez to gniją jak fordy grinser006.gif

Napisano

> U mnie jakoś tej wady nie mogę się doszukać....

> Mnóstwo miejsca w środku, wbrew pozorom spore auto

To sie ciesz, bo praktycznie kazda Mazda po kilku latach miala rdzawe naloty albo ogniska korozji, niezaleznie od modelu. Ostani przypadek to 5-letnia 6-stka, od spodu jeden wielki rudy nalot, podobnie uklad hamulcowy (zaciski, tarcze).

Napisano

> Ja słyszałem, że w UK je składają i przez to gniją jak fordy

Złe wieści roznoszą wink.gif . W UK to Hondy (Swindon) i Nissany (Sunderland). Mazdy 2 (DY) były produkowane w fabryce Forda w Walencji.