Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pompa czy nie pompa?

Featured Replies

Napisano

Zrobiłem bezawaryjny tysiąc km i znowu... Sprawa wygląda tak - odpalam, jadę sobie, nagle zaczynają falować obroty, traci moc i stoję jak zwykle na środku skrzyżowania sick.gif. Ale do rzeczy - podłączyłem kompa - błędów brak, przekręcam kluczyk i istna cisza - nie słychać pompy. Zastanawiam się czy przekaźnik się wypstrykał (ale podczas jazdy przecież nie pstryka... i chyba wywaliłoby błąd gdyby nie działał?) czy pompa się zawiesza (jest to w ogóle możliwe?)? Powiesiłem wszystkie psy na nim, odpalił, pojeździłem i znowu szarpanie i bum. Jeszcze jakoś tak dziwnie trzeszczy... Ładnie słychać między 3 a 6 sekundą.

Napisano
  • Autor

> obstawiam pompe

Ok, dzięki za podpowiedź smile.gif. Mam nadzieję, że na tym się skończy wink.gif.

Napisano

zmostkuj pompę i zobacz czy zabangla ok.gif

Napisano

A ja po moich doświadczeniach z przekaźnikiem najpierw pożyczyłbym przekaźnik na 1 dzień od kogoś i sprawdził jak się uniak wtedy zachowuje.

pozdrawiam

Napisano

> A ja po moich doświadczeniach z przekaźnikiem najpierw pożyczyłbym przekaźnik na 1 dzień od kogoś i

> sprawdził jak się uniak wtedy zachowuje.

> pozdrawiam

wiadomo że jak ma się na podmiankę to sprawdzamy ok.gif

Napisano
  • Autor

> wiadomo że jak ma się na podmiankę to sprawdzamy

Przekaźnika nie mam, ale pompę mam. Sprawdzę pompę - ona chodzi tak jakby miała jakieś obciążenie - jakoś tak głośniej, dźwięk o wyższej częstotliwości dochodzi...

Napisano

> Przekaźnika nie mam, ale pompę mam. Sprawdzę pompę - ona chodzi tak jakby miała jakieś obciążenie -

> jakoś tak głośniej, dźwięk o wyższej częstotliwości dochodzi...

Jeżeli pompa wyje, to już pewnie daje za małe ciśnienie.

Napisano
  • Autor

> Jeżeli pompa wyje, to już pewnie daje za małe ciśnienie.

Dobra, jednak nie sprawdziłem, bo pompa od stilo mi nie podeszła :/. Jutro od rana posiedzę w miernikiem w łapce i zobaczę co tam się dzieje. Ogólnie lepiej kupić oryginalną używkę za 70 PLNów czy nówkę-podróbkę za 43 PLNy? grinser006.gif

Napisano

> Dobra, jednak nie sprawdziłem, bo pompa od stilo mi nie podeszła :/. Jutro od rana posiedzę w

> miernikiem w łapce i zobaczę co tam się dzieje. Ogólnie lepiej kupić oryginalną używkę za 70

> PLNów czy nówkę-podróbkę za 43 PLNy?

U mnie bez zniżek od Lanosa bodajże 1.5 pasowała - kupiona nowa za 99zł. Oczywiście 3 barowa.

Napisano

> Dobra, jednak nie sprawdziłem, bo pompa od stilo mi nie podeszła :/. Jutro od rana posiedzę w

> miernikiem w łapce i zobaczę co tam się dzieje. Ogólnie lepiej kupić oryginalną używkę za 70

> PLNów czy nówkę-podróbkę za 43 PLNy?

podłącz żarówkę halogenową o mocy min 55W przy wtyczce w zbiorniku. jeśli zapali się normalnym światłem układ elektryczny jest sprawny ok.gif

Napisano
  • Autor

> podłącz żarówkę halogenową o mocy min 55W przy wtyczce w zbiorniku. jeśli zapali się normalnym

> światłem układ elektryczny jest sprawny

Podłączyłem żarówka świeci, wymieniłem wsuwki na przewodach i zobaczymy smile.gif. Dzięki za podpowiedzi!