Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lazienka przerobka

Featured Replies

Napisano

Witam,

Jest sobie lazienka (druga w mieszkaniu) wymiarow okolo 1,10 x2.0 generalnie slabo uzywana bo wiekszosc spraw jest zalatwiana w glownej hehe.gif287632054-21026395_org.jpg

chcialbym ja ozywic tzn wstawic prysznic (to byl by wielki plus bo tylko wanna jest i bez szyby) . Boje sie ze moglbym zagracic i wyjdzie dupnie.

Ile jest minimum na brodzik? Licze ze kolo 70 cm od sciany powinno starczyc. toaleta tez okolo 80 cm licze

Chcialbym zrobic przeszklone drzwi a czesc szkla osadzic juz na polce od podtynkowego wc ... zrobi sie polka z 2 stron

Cos na szybko machnalem w Paincie ale szalu nie ma biglaugh.gif

287632054-21026395.jpg

Ktos ma cos takiego zrobione bo zastanawiam sie czy warto i jak to bedzie wygladac food.gifniewiem.gificon_rolleyes.gifwink.gif

post-58851-14352523741829_thumb.jpg

Napisano

ja bym sobie z tej lazienki pralnie z suszarnia zrobil a nie prysznice wstawial zlosnik.gif

Napisano

> Witam,

> Jest sobie lazienka (druga w mieszkaniu) wymiarow okolo 1,10 x2.0 generalnie slabo uzywana bo

> wiekszosc spraw jest zalatwiana w glownej

> chcialbym ja ozywic tzn wstawic prysznic (to byl by wielki plus bo tylko wanna jest i bez szyby) .

> Boje sie ze moglbym zagracic i wyjdzie dupnie.

> Ile jest minimum na brodzik? Licze ze kolo 70 cm od sciany powinno starczyc. toaleta tez okolo 80

> cm licze

> Chcialbym zrobic przeszklone drzwi a czesc szkla osadzic juz na polce od podtynkowego wc ... zrobi

> sie polka z 2 stron

> Cos na szybko machnalem w Paincie ale szalu nie ma

> Ktos ma cos takiego zrobione bo zastanawiam sie czy warto i jak to bedzie wygladac

Czyli brodzik miałby 110x70 cm?

Jakby dało się poszerzyć do 80 albo 90, to byłoby git smile.gif

Sedes z umywalką dać na jedną ścianę po prawo.

Napisano
  • Autor

> Czyli brodzik miałby 110x70 cm?

> Jakby dało się poszerzyć do 80 albo 90, to byłoby git

Jak by sie zmiescilo to by bylo git. ale jesli nie to trudno... z drugiej strony myslalem o wywaleniu wc'ta ale dobrze jest miec 2 oink.gif

> Sedes z umywalką dać na jedną ścianę po prawo.

Taki jest plan ale zastanawiam sie jak to wizualnie bedzie wygladac ... widzial kiedys ktos taka kombinacje ... przez google udalo mi sie znalezc jedno podobne zdjecie z ustawionym sedesem ale nie do konca taka lazienka byla oslabiony.gif

Napisano

> Jak by sie zmiescilo to by bylo git. ale jesli nie to trudno... z drugiej strony myslalem o

> wywaleniu wc'ta ale dobrze jest miec 2

> Taki jest plan ale zastanawiam sie jak to wizualnie bedzie wygladac ... widzial kiedys ktos taka

> kombinacje ... przez google udalo mi sie znalezc jedno podobne zdjecie z ustawionym sedesem

> ale nie do konca taka lazienka byla

Sedes musi być zlosnik.gif

Ja mam jeszcze mniejszą łazienkę - w planie WC, dołożyłem prysznic.

Z tym, że moja jest bardziej w kwadracie. Więc półokrągła kabina 80 weszła obok sedesu.

Weź kartkę papieru w kratkę i narysuj sobie to w skali np. 1m : 10 cm, by zachować proporcje i będziesz widział jak to wygląda.

Napisano
  • Autor

> Sedes musi być

> Ja mam jeszcze mniejszą łazienkę - w planie WC, dołożyłem prysznic.

Wiem lazienka ta nie jest mala ... wyglada raczej jak dlugi korytarz i na koncu klop wink.gif Najwiekszy problem jest taki ze wlasnie jest waska i to troche komplikuje oslabiony.gif

> Z tym, że moja jest bardziej w kwadracie. Więc półokrągła kabina 80 weszła obok sedesu.

> Weź kartkę papieru w kratkę i narysuj sobie to w skali np. 1m : 10 cm, by zachować proporcje i

> będziesz widział jak to wygląda.

Tak tez zrobie ... tam jeszcze 10 cm mysle ze w zabudowie jest wiec tez bedzie wiecej. Chyba tez pokusze sie o jakas kartonowa wizualizacje zeby poustawiac wszystko tak jak juz ma byc...

Planuje dac wieksze lustro i wiecej swiatla bo troche tak ciemno i ponuro a tak to rozjasni sie troche skromny.gif

Napisano

> Jak by sie zmiescilo to by bylo git. ale jesli nie to trudno... z drugiej strony myslalem o

> wywaleniu wc'ta ale dobrze jest miec 2

> Taki jest plan ale zastanawiam sie jak to wizualnie bedzie wygladac ... widzial kiedys ktos taka

> kombinacje ... przez google udalo mi sie znalezc jedno podobne zdjecie z ustawionym sedesem

> ale nie do konca taka lazienka byla

zrob sobie w sketchupie model.