Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

e90 zamiana kierownicy na M

Featured Replies

Napisano

Witam, zmieniał ktoś kierownice ze standardowej na taka z pakietu M? Są jakieś problemy? Trzeba coś kombinować czy to takie plug-play?

Napisano

kiedyś rozważałem taką modyfikację i z tego co udało mi sie dowiedzieć wystarczy kupić kierownicę z poduszką i powinno byc dobrze. Jesli chodzi o demontaz starej to gdzieś z tylu po bokach są zagłebienia, które należy przedziurawić, żeby dostać sie do klipsa, który zwalnia poduszkę. Ale poszukaj jeszcze na forum BMW-klub.pl/forum

Napisano

> kiedyś rozważałem taką modyfikację i z tego co udało mi sie dowiedzieć wystarczy kupić kierownicę z

> poduszką i powinno byc dobrze.

Zgadza sie, warto tylko zwrocic uwage zeby kierownica miala ten metalowy stelaz w ktory wchodzi poduszka / obslugujacy klakson. AFAIR ta czesc nie wystepuje do kupienia osobno w BMW w zwiazku z czym jesli tego nie dostaniemy razem z kierownica to mozemy miec problem.

Sam proces wymiany nie jest jakis skomplikowany i sa na ten temat dostepne w necie tutoriale mowiace co i jak krok po kroku. To mowiac, za wymiane kierownicy oraz galki / mieszka dzwigni zmiany biegow na te ze Sportpakietu w ASO zaplacilem 150 PLN, w tej cenie zrobili tez mycie auta wraz z czyszczeniem wnetrza. IMO przy tym poziomie cen nie oplaca sie samemu kombinowac - zawsze istnieje ryzyko jakiegos fcuk up'u poczynajac od np. pojawienia sie bledu po odpieciu poduszki i koniecznosc jego pozniejszego skasowania po ryzyko wystrzalu poduszki furious.gif

Napisano

...aha, no i pamiętamy oczywiście o odpięciu akumulatora, co niektórzy zalecają nawet o odczekaniu po tym jeszcze z 20 minut

Napisano

> ...aha, no i pamiętamy oczywiście o odpięciu akumulatora, co niektórzy zalecają nawet o odczekaniu

> po tym jeszcze z 20 minut

kilka dni temu podpinałem poduchę bez odpinania aku. Już trzeci raz. Żadnych problemów.

Napisano

> kilka dni temu podpinałem poduchę bez odpinania aku. Już trzeci raz. Żadnych problemów.

Też to zawsze robiłem w ten sposób - grunt to nie włączyć zapłonu, kiedy poduszka nie jest podpięta, bo wyskoczy nam błąd.

Napisano

> kilka dni temu podpinałem poduchę bez odpinania aku. Już trzeci raz. Żadnych problemów.

czyli co, zalecasz taką metodę? mówisz, że to w pełni bezpieczne a odpinanie akumulatora jest dla cieniasów? cfaniaczek.gif