Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lustro w szafie

Featured Replies

Napisano

Czym przykleić lustro do wewnętrznych drzwi szafy żeby wyglądało jak na zdjęciu poniższym?

287646644-10256386_619704541450726_2080710644374976382_n.jpg

Pani co prawda przeglądała się będzie w nim inna, ale pytanie jak najbardziej poważne waytogo.gif

post-15724-14352523829242_thumb.jpg

Napisano

Jest specjalny silikon do luster bo każdy inny "wyżre" Ci plamy, kreski czy co tam sobie wysmarujesz zlosnik.gif

Oczywiście jak przykleisz to ma być foto z tą inną panią biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> Jest specjalny silikon do luster bo każdy inny "wyżre" Ci plamy, kreski czy co tam sobie

> wysmarujesz

> Oczywiście jak przykleisz to ma być foto z tą inną panią

a ten cały silikon chwyci dobrze okleinę na szafie? odtłuszczanie czym przed klejeniem, denaturat ?

Napisano

> a ten cały silikon chwyci dobrze okleinę na szafie? odtłuszczanie czym przed klejeniem, denaturat ?

Ciężko wyczuć co Ty masz za okleinę bo wiesz jakie to różne cuda dziś produkują zlosnik.gif

Ja na drzwiach miałem fabrycznie przyklejone takie wąskie paski luster na taśmę dwustronną i dowiedziałem się o tym po 3 latach jak odpadło zlosnik.gif przykleili punktowo na kwadraciki 1x1cm podejrzewam że gdyby nie oszczędzili na taśmie bo pewnie do dziś by wisiało

Odtłuść albo denaturatem albo benzyną ekstrakcyjną

Napisano

> a ten cały silikon chwyci dobrze okleinę na szafie? odtłuszczanie czym przed klejeniem, denaturat ?

Odtłuścić benzyną ekstrakcyjną. Ale spokojnie stykanie nawet przemycie jakimś ludwikiem waytogo.gif

Silikon nie ma prawa puścić. Nie podejrzewałbym też, żeby okleina odpadła od płyty.

Widzę inny problem. Takie lustro trochę waży. Na ilu zawiasach zawieszone masz drzwi?

Zwróć uwagę, że na załączonym przez Ciebie zdjęciu jest ich aż pięć. To nie rozrzutność meblarza wink.gif

No ale to nie problem dołożyć zawiasy waytogo.gif

Napisano

> Zwróć uwagę, że na załączonym przez Ciebie zdjęciu jest ich aż pięć.

Gdzie Ty tam widzisz zawiasy? oink.gifgrinser006.gif

Napisano

> Gdzie Ty tam widzisz zawiasy?

Jest taka chuda, że bardziej podniecił mnie widok zawiasów grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Odtłuścić benzyną ekstrakcyjną. Ale spokojnie stykanie nawet przemycie jakimś ludwikiem

> Silikon nie ma prawa puścić. Nie podejrzewałbym też, żeby okleina odpadła od płyty.

> Widzę inny problem. Takie lustro trochę waży. Na ilu zawiasach zawieszone masz drzwi?

> Zwróć uwagę, że na załączonym przez Ciebie zdjęciu jest ich aż pięć. To nie rozrzutność meblarza

> No ale to nie problem dołożyć zawiasy

Szafajesttrzydrzwiowa, każde skrzydłozawiasów ma cztery. Ogólniejest to szafa z IKEI taka biała, w ciągłej sprzedaży. Skrzydłoma szerokość 50 i od wewnątrz takie "wnęki" w które możnaby wpuścić lustra:

287647001-287647001-DSC_0295m.jpg

post-15724-14352523831689_thumb.jpg

Napisano

> Szafajesttrzydrzwiowa, każde skrzydłozawiasów ma cztery. Ogólniejest to szafa z IKEI taka biała, w

> ciągłej sprzedaży. Skrzydłoma szerokość 50 i od wewnątrz takie "wnęki" w które możnaby wpuścić

> lustra:

Napraw spację w klawiaturze 270751858-jezyk.gif

Wieszaj te lustra i nie pękaj, nic nie powinno się dziać.

Lustra i tak będziesz zamawiał na wymiar, to Ci dadzą klej, albo w ramach usługi przyjadą i przykleją waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Napraw spację w klawiaturze

> Wieszaj te lustra i nie pękaj, nic nie powinno się dziać.

> Lustra i tak będziesz zamawiał na wymiar, to Ci dadzą klej, albo w ramach usługi przyjadą i

> przykleją

A idź, przesiadłem się na inny kalkulator i nie mogę dojść do ładu.Niby tu android i tu ale wszystko na odwrót... Dobra, dzięki za info.

Napisano

> Czym przykleić lustro do wewnętrznych drzwi szafy...

W sklepach są kleje do luster w tubach jak silikon.

Przyklejasz normalnie do na laminat drzwi.

Tylko odtłuść obie powierzchnie.

Napisano

Nie klej żadnym klejem dedykowanym do luster, bo Ci pięknie drzwi się wygną.Przyklej silikonem neutralnym, bez specjalnego przygotowania powierzchni, ot odtłuść ale bez napinki. Dużo małych kleksów na całej powierzchni.

Napisano

> Nie klej żadnym klejem dedykowanym do luster, bo Ci pięknie drzwi się wygną.

Potwierdzam. Kiedyś zdarłem w jednej płycie laminat bo myślałem, że się będzie lepiej trzymać. Płyta nasiąkła wilgocią z powietrza i tak się wygięła, że powstało krzywe zwierciadło. W dodatku ze smugami od oderwanego kleju.

Jeśli nie odrywać laminatu to nic się nie wygina.

Napisano

> Płyta nasiąkła wilgocią z powietrza i tak się wygięła, że powstało krzywe zwierciadło.

To też może mieć swój urok, pod warunkiem, że zrobiło się lustro wyszczuplające... grinser006.gifhehe.gifbiglaugh.gif

Napisano

> Nie klej żadnym klejem dedykowanym do luster, bo Ci pięknie drzwi się wygną.Przyklej silikonem

> neutralnym, bez specjalnego przygotowania powierzchni, ot odtłuść ale bez napinki. Dużo małych

> kleksów na całej powierzchni.

i te kleksy ze zwykłego neutralnego pieknie bedzie widac na lustrze hehe.gif

lustra do mebli klei się taśmą a nie silikonami facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> To też może mieć swój urok, pod warunkiem, że zrobiło się lustro wyszczuplające...

Tak właśnie wyszło wink.gif

Napisano

> Szafajesttrzydrzwiowa, każde skrzydłozawiasów ma cztery. Ogólniejest to szafa z IKEI taka biała, w

> ciągłej sprzedaży. Skrzydłoma szerokość 50 i od wewnątrz takie "wnęki" w które możnaby wpuścić

> lustra:

Skoro jest to z IKEA to coś mi jeszcze zaświtało

Kupowałem tam u nich takie mocowania do luster, 2szt. są stałe a 2szt. "reulowane" tzn. wkładasz lustro na dolne a górne są na sprężynkach które się odciąga wkładasz lustro i puszczasz, i już się trzyma. Oczywiście mocowanie trzeba przykręcić

Napisano

> i te kleksy ze zwykłego neutralnego pieknie bedzie widac na lustrze

> lustra do mebli klei się taśmą a nie silikonami

Jak widać kleksy czy też inne wzorki to nie był klej/silikon neutralny

Napisano

> Czym przykleić lustro do wewnętrznych drzwi szafy żeby wyglądało jak na zdjęciu poniższym?

> Pani co prawda przeglądała się będzie w nim inna, ale pytanie jak najbardziej poważne

już tu komuś pisałem

u mnie było tak: pski taśmy dwustronnej na lustro, pomiędzy nimi klej do szyb i już

Napisano

> i te kleksy ze zwykłego neutralnego pieknie bedzie widac na lustrze

> lustra do mebli klei się taśmą a nie silikonami

No popatrz, 20 lat już to robię zawodowo, a dzisiaj się takich rewelacji dowiaduję.

Przyklej przypadkiem krzywo na taśmę i popraw, życzę szczęścia!

Napisano

> No popatrz, 20 lat już to robię zawodowo, a dzisiaj się takich rewelacji dowiaduję.

no popatrz, ja nie przyklejam i wychodzę tylko widzę efekty klejenia x czasu "po"...aha ja nie robię tego zawodowo a w ramach pomocy rodzinnej...jak robię łazienkę to zawsze kleję na neutralny i niestety zawsze widać kleksa, kwestia oświetlenia a najgorzej jak z mebla nad świeci halogen...

> Przyklej przypadkiem krzywo na taśmę i popraw, życzę szczęścia!

wystarczy użyć poziomnicy i najpierw oznaczyć miejsce, wodę też można przypalić. 270751858-jezyk.gif