Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wentylator chłodnicy...

Featured Replies

Napisano

...się zatarł czyli częsty przypadek po zimie i po tylu latach w seju (rok99).

Pytanie czy zamienniki są coś warte ? Bo po 80-100zł są już na allegro. Co polecacie ?

1.1 SPI

Napisano
  • Autor

> czy ja wiem, czy jest sens kombinować?

Nie rozumiem - ja nie chcę kombinować tylko kupić serię plug&play. Pytam czy zamienniki - inne niż Magneti Marelli dadzą radę. smile.gif

Np cos takiego: http://allegro.pl/wentylator-chlodnicy-fiat-cinquecento-seicento-900-i4096407653.html

Napisano

Ok, teraz kumam. A to sorry, nie wiem. Brak mi doświadczen wink.gif

Napisano

> Pytanie czy zamienniki są coś warte ? Bo po 80-100zł są już na allegro. Co polecacie ?

> 1.1 SPI

zamiennik wytrzymał 3 lata.

Napisano

> zamiennik wytrzymał 3 lata.

Mam zamiennik z unto.pl od 50 kkm i nadal działa, do tego z manualnym włącznikiem i już nie raz musiał godzinę w korku non stop wytrzymać. Za to rurka gumowa z tego samego zakupu właśnie musiała być wymieniona.

Napisano
  • Autor

Dzięki za opinie 20.GIF

Czy bezpiecznik też będzie do wymiany w takim wypadku ? Rozumiem, że należy go szukać za aku ? Gdzie można go kupić i co to za bezpiecznik ?

Napisano

> Rozumiem, że należy go szukać za aku ?

> Gdzie można go kupić i co to za bezpiecznik ?

Za aku jest 30A, wiekszy niz w skrzynce w srodku samochodu, pewnie w kazdym lepszym motoryzacyjnym kupisz. A dla pewnosci sprawdz jeszcze bezpiecznik w srodku, jak dobrze pamietam , wedlug oznacz3n na klapce, tez jest bezpiecznik z wentyla.

Napisano

No jeżeli oryginał wytrzymuje 11 lat tak jak u mnie a zamiennik do 3 to masz odpowiedź.

Napisano
  • Autor

> Za aku jest 30A, wiekszy niz w skrzynce w srodku samochodu, pewnie w kazdym lepszym motoryzacyjnym

> kupisz. A dla pewnosci sprawdz jeszcze bezpiecznik w srodku, jak dobrze pamietam , wedlug

> oznacz3n na klapce, tez jest bezpiecznik z wentyla.

Wymieniłem wentylator na nowy i bezpiecznik 30A (był przepalony) na 40A bo tylko taki dostałem. Niestety wentylator nie zabanglał... albo jestem już przewrażliwiony i za krótko czekałem aż się załączy ? Nie wiem, moim zdaniem już powinien się załączyć - auto poszło w mądrzejsze ręce... frown.gif

Napisano

Może spalił się ponownie bezpiecznik lub czujnik na chłodnicy fiksuje.

Napisano
  • Autor

> Może spalił się ponownie bezpiecznik lub czujnik na chłodnicy fiksuje.

Obstawiam czujnik, ale nie miałem na podmiankę. Dam znać co było, żeby temat dla potomnych został.

Napisano

> Wymieniłem wentylator na nowy i bezpiecznik 30A (był przepalony) na 40A bo tylko taki dostałem.

> Niestety wentylator nie zabanglał... albo jestem już przewrażliwiony i za krótko czekałem aż

> się załączy ? Nie wiem, moim zdaniem już powinien się załączyć - auto poszło w mądrzejsze

> ręce...

można zewrzeć styki w wtyczce od czujnika

,wtedy musi ruszyć, bez grzania,,no chyba ze sie kable (jak u mnie) upaliły

Napisano

U mnie zamiennik wywołuje straszne wibracje, jakby był niewyważony dobrze

Napisano

A powiedz mi, wtyczka z czujnika lekko sie wypiela? Dzisiaj probowalem ja wyciagnac by sprawdzic wentyl ale nie szlo za zadne sily. Jest to mozliwe zeby odgoraca lekko sie nadtopila i skleila z samym czujniken?

Napisano
  • Autor

Wtyczka od wentylatora była u mnie w dobrym stanie i wypięła się bez problemów. Od czujnika nie sprawdzałem.

Napisano

Od wentylator tez mi ok sie wypina,wlasnie chodzi mi o ta z czujnika. Moze ktos inny mial z tym problem to napisze jak sobie poradzil.

Napisano

> Od wentylator tez mi ok sie wypina,wlasnie chodzi mi o ta z czujnika. Moze ktos inny mial z tym

> problem to napisze jak sobie poradzil.

mogło dobrze nie łączyć i sie wtyczka stopila. Przy światłach się tak czesto robi. Nie pozostaje nic innego jak wymiana wtyczki i próba uratowania czujnika o ile jest jeszcze sprawny

Napisano
  • Autor

Ok, sprawa wyjaśniona, wszystko ok, za krótko go grzałem grinser006.gif Wszystko działa po wymianie wiatraka.

Korzystając z okazji wymieniam pompe hamulcową bo cieknie między serwem a pompą wink.gif Dzięki za pomoc 20.GIF