Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Alarm do garażu

Featured Replies

Napisano

Szukam jakiegoś "buczka" do garażu. Złota tam nie trzymam ale zawsze jest szansa że jak się coś odezwie to ktoś się zainteresuje lub spłoszy.

Testował ktoś takie rozwiązania:

http://allegro.pl/czujnik-ruchu-z-alarmem-2-piloty-gwarancja-i4139992724.html

http://allegro.pl/alarm-bezprzewodowy-zamel-mini-alarm-zam-30-pilot-i4122886066.html

Mam takie alarmy ale bez pilotów i sprawdzają się dobrze. Zastanawiam się czy w sprzęcie za takie pieniądze te piloty będą w ogóle działać spineyes.gif

Napisano

> Szukam jakiegoś "buczka" do garażu. Złota tam nie trzymam ale zawsze jest szansa że jak się coś

> odezwie to ktoś się zainteresuje lub spłoszy.

> Testował ktoś takie rozwiązania:

> http://allegro.pl/czujnik-ruchu-z-alarmem-2-piloty-gwarancja-i4139992724.html

> http://allegro.pl/alarm-bezprzewodowy-zamel-mini-alarm-zam-30-pilot-i4122886066.html

> Mam takie alarmy ale bez pilotów i sprawdzają się dobrze. Zastanawiam się czy w sprzęcie za takie

> pieniądze te piloty będą w ogóle działać

kupiłem ten z pierwszego linka do szopy w ogrodzie, niestety jeszcze nie rozpakowałem go zlosnik.gif

Napisano

> Szukam jakiegoś "buczka" do garażu. Złota tam nie trzymam ale zawsze jest szansa że jak się coś

> odezwie to ktoś się zainteresuje lub spłoszy.

> Testował ktoś takie rozwiązania:

> http://allegro.pl/czujnik-ruchu-z-alarmem-2-piloty-gwarancja-i4139992724.html

> http://allegro.pl/alarm-bezprzewodowy-zamel-mini-alarm-zam-30-pilot-i4122886066.html

> Mam takie alarmy ale bez pilotów i sprawdzają się dobrze. Zastanawiam się czy w sprzęcie za takie

> pieniądze te piloty będą w ogóle działać

Miałem pierwszy na budowie i piloty działały, tzn można było nimi uzbroić/rozbroić alarm. Dosyć głośno to wyje jak na bateryjkowca.

Napisano

> Miałem pierwszy na budowie i piloty działały, tzn można było nimi uzbroić/rozbroić alarm. Dosyć

> głośno to wyje jak na bateryjkowca.

Pewnie wystarczy wyjąc baterię i po alarmie grinser006.gif

Napisano

Podepnę się pod temat, bo też szukam zabezpieczenia do garażu, ale chciałbym zabezpieczyć 3 garaże-blaszaki stojące obok siebie, każdy ma bramę od frontu i drzwi od tyłu.

1. Czy znajdę coś niedrogiego, dzięki czemu w domu oddalonym o ok 50 m domu bedę miał informacje, że którekolwiek wejście zostało otwarte?

2. Zastanawiam się, czy czujnik ruchu sprawdzi się w blaszanym garażu, czy uderzenie piłką w ściane garażu może spowodować jego załączenie?

PS.

Mam możliwość wykonać połączenie przewodem w ziemi między domem a garażami.

Podpowie ktoś jakiego systemu użyć?

Napisano

> Pewnie wystarczy wyjąc baterię i po alarmie

Wystarczy walnąć młotkiem i też po alarmie.

Napisano

> Pewnie wystarczy wyjąc baterię i po alarmie

No ale o co chodzi? Bo jeżeli alarm ma być z kompletnymi czujkami czyli profesjonalny, to bez sensu (cena- ale i tak po zakończeniu budowy trzeba to przeinstalować). Natomiast taki pseudo wystarczy zamontować ciut wyżej, i na budowie spełnia swoje zadanie. Do tego można zamontować np. lampę led z czujką ruchu i chyba będzie kpl. niewiem.gif

Napisano

> No ale o co chodzi? Bo jeżeli alarm ma być z kompletnymi czujkami czyli profesjonalny, to bez sensu

> (cena- ale i tak po zakończeniu budowy trzeba to przeinstalować). Natomiast taki pseudo

> wystarczy zamontować ciut wyżej, i na budowie spełnia swoje zadanie. Do tego można zamontować

> np. lampę led z czujką ruchu i chyba będzie kpl.

Tylko będzie wyło jak jakaś mysz wlezie lub pająk sieć zacznie wić, najlepiej coś co będzie miało +- na drzwiach i przy otwarciu ich będzie buczało.

Napisano
  • Autor

> Miałem pierwszy na budowie i piloty działały, tzn można było nimi uzbroić/rozbroić alarm. Dosyć

> głośno to wyje jak na bateryjkowca.

Czy piloty działają przez ścianę ??

Napisano

> Czy piloty działają przez ścianę ??

Nie pamiętam, ZTCP masz jakiś tam krótki czas opóźnienia alarmu żeby piknąć pilotem.

Napisano
  • Autor

> Nie pamiętam, ZTCP masz jakiś tam krótki czas opóźnienia alarmu żeby piknąć pilotem.

Niby masz rację waytogo.gif

Zastanawiam się właśnie czy kupić coś takiego za 30zl czy z powiadamianiem sms za 100zl hmm.gif

Napisano

> Niby masz rację

> Zastanawiam się właśnie czy kupić coś takiego za 30zl czy z powiadamianiem sms za 100zl

Weź z powiadamianiem, bo jak zacznie wyć w nocy to Cię sąsiady zamordują zlosnik.gif

Napisano

> Podepnę się pod temat, bo też szukam zabezpieczenia do garażu, ale chciałbym zabezpieczyć 3

> garaże-blaszaki stojące obok siebie, każdy ma bramę od frontu i drzwi od tyłu.

> 1. Czy znajdę coś niedrogiego, dzięki czemu w domu oddalonym o ok 50 m domu bedę miał informacje,

> że którekolwiek wejście zostało otwarte?

> 2. Zastanawiam się, czy czujnik ruchu sprawdzi się w blaszanym garażu, czy uderzenie piłką w ściane

> garażu może spowodować jego załączenie?

> PS.

> Mam możliwość wykonać połączenie przewodem w ziemi między domem a garażami.

> Podpowie ktoś jakiego systemu użyć?

Elmes GSM2 i odpada problem kabla, pilotow i glosnego powiadamiania.

Dodatkowo zdalnie wlaczysz np lampe.

Napisano
  • Autor

> Elmes GSM2 i odpada problem kabla, pilotow i glosnego powiadamiania.

> Dodatkowo zdalnie wlaczysz np lampe.

Bardzo fajne tylko szkoda że taka cena. Coś do 100zł polecasz tongue.gif

Napisano

> Czy piloty działają przez ścianę ??

nie, są na irde trzeba skierować pilota w czujnik