Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wynajem auto z OC - odmowa

Featured Replies

Napisano

samochód zastępczy wynajęty z OC sprawcy (Interrisk).

Ubezpieczalnia odmawia zapłaty, jako uzasadnienie podając, że kwota za wynajem przekracza wartość pojazdu (przed szkodą).

Co prawda uszkodzony samochód był może wart ze dwa tysiące (przed szkodą), ale cięzko znaleźć na zastępcze coś tej klasy.

Jak się odwołać ? na jakie paragrafy się powołać?

może ktoś miał taki problem i jakoś wybrnął ?

Napisano

> samochód zastępczy wynajęty z OC sprawcy (Interrisk).

> Ubezpieczalnia odmawia zapłaty, jako uzasadnienie podając, że kwota za wynajem przekracza wartość

> pojazdu (przed szkodą).

> Co prawda uszkodzony samochód był może wart ze dwa tysiące (przed szkodą), ale cięzko znaleźć na

> zastępcze coś tej klasy.

> Jak się odwołać ? na jakie paragrafy się powołać?

> może ktoś miał taki problem i jakoś wybrnął ?

Wartość samochodu nie ma nic do rzeczy. Auto należy Ci się na czas naprawy, albo do uznania całki. Tak jak piszesz... gdzie miałeś wynająć auto za 50zł? A oni podali w piśmie jakiś paragraf? Jeżeli nie to nie to znaczy że łżą jak psy.

Napisano

Czym to argumentowali?

ps. Jak sobie nie poradzisz to daj znać. Mam firmę która to załatwi za odpowiednia kasę.

Napisano

Gdzieś Ty to wynajął, że masz temat zapłaty na tapecie? Auta zastępcze w serwisach, czy też w firmach specjalizujących się w tym temacie są rozliczane bezgotówkowo z Tobą a resztą zajmuje się firma której jest auto.

A co do tematu to niech wskażą paragrafy do jakiej kwoty miało być wynajęcie.

Napisano

Idź do papugi.

Zapłaca za wynajem i za papuge.

Napisano

> Idź do papugi.

> Zapłaca za wynajem i za papuge.

I jeszcze niech dla nas coś doliczą za dobra poradę ok.gifgrinser006.gif

Napisano

> Ubezpieczalnia odmawia zapłaty, jako uzasadnienie podając, że kwota za wynajem przekracza wartość

> Co prawda uszkodzony samochód był może wart ze dwa tysiące (przed szkodą), ale cięzko znaleźć na

Interrisk angryfire.gif

W ubiegłym roku straciłem w firmie przez tych oszustów jakies 2 tyś . Tydzien temu pewien starszy pan wjechał mi w samochód i jak zobaczyłem że ma OC w Interrisku to odrazu wezwałem policje. Wycenili mi naprawe błotnika w rocznym BMW 7 na 240 zł hehe.gif W ASO jak się dowiedzieli że Interrisk to pierwsze pytanie czy była policja? NAszczęście była i będe naprawiał bezgotówkowo w ASO.

Co do auta zastępczego to podobna historia w wypożyczalni jak się dowiedzieli że interrisk to albo ja płace i sie u nich domagam zwrotu albo najpierw oni dostają z Interriska dokument potwierdzający zapłate za wypożyczenie auta. i dopiero moga wypożyczyc auto na czas naprawy.

Napisano

Zasada jest taka, że należy minimalizować rozmiar szkody, czyli w przypadku wynajmu auta zastępczego - wynajmować auto standardem, klasą najbardziej zbliżony to Twojego.

Mogą zweryfikować stawki za dobę jeżeli rzeczywiście zaszalałeś i wynająłeś coś dużo lepszego, ale jeżeli standard jest podobny to jest ok.

Jeżeli chodzi o nawiązanie do wartości pojazdu - generalnie nie ma to nic do rzeczy. Poszkodowany nie może się wzbogacić na szkodzie - ale jeżeli stawki były ok. i przede wszystkim terminy (bo to jest największy problem zazwyczaj- przy całkowitej:

- od zdarzenia do zgłoszenia szkody (max 3 dni)

- od zgłoszenia do oględzin/informacji o szkodzie całkowitej (max 7 dni)

- od zgłoszenia ew. dodatkowych oględzin do ich przeprowadzenia (max 7 dni)

- czas na sprzedaż starego auta i nabycie nowego (max 7 dni)

) były ok. to powinieneś otrzymać wypłatę.

Ale rzeczywiście lepiej korzystać z aut proponowanych przez warsztaty.

kody zniżkowe You Can Drive -5%

B92E43CDCB

B2A982A7E3

E1EF529C68

9E83EC8B87

23AB7BDCDC

Napisano

wazne zeby auto wynajete bylo tej samej klasy

stawki usrednione i po zawodach

bylem jzu 4 razy w sadzie

za kazdym razem sprawy przegrywali = pelny zwrot kosztow

Napisano

> Interrisk

> W ubiegłym roku straciłem w firmie przez tych oszustów jakies 2 tyś . Tydzien temu pewien starszy

> pan wjechał mi w samochód i jak zobaczyłem że ma OC w Interrisku to odrazu wezwałem policje.

> Wycenili mi naprawe błotnika w rocznym BMW 7 na 240 zł W ASO jak się dowiedzieli że

> Interrisk to pierwsze pytanie czy była policja? NAszczęście była i będe naprawiał bezgotówkowo

> w ASO.

> Co do auta zastępczego to podobna historia w wypożyczalni jak się dowiedzieli że interrisk to albo

> ja płace i sie u nich domagam zwrotu albo najpierw oni dostają z Interriska dokument

> potwierdzający zapłate za wypożyczenie auta. i dopiero moga wypożyczyc auto na czas naprawy.

Żadnego ubezpieczenia nie mają ok, może nie w temacie ale oferują też ubezpieczenia szkolne dla dzieciaków. I za wybity palec wypłacili raz, za drugim razem już odmowa...

Na szczęście nie trafiło na mnie.