Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

sprzedaż sprowadzonego samochodu - nietypowe

Featured Replies

Napisano

Kolega zakupił auto tutaj w PL sprowadzone, niezarejestrowane w PL - teraz się okazuje, że znalazł nieco tańsze chociaż jak dla mnie w gorszym stanie ale rzekomo od pierwszego właściciela, płakał jak sprzedawał itp sick.gif suma sumarum wyszło 500zł taniej niż tamto z rejestracją zlosnik.gifmlot.gif

pomijam jego głupotę bo zamiast zarejestrować tamto to kupił drugie zarejestrowane już tutaj bo okazja itp.

Teraz pytanie - jak odsprzedać sprowadzone auto nie rejestrując go w PL? czy jest to w ogóle możliwe? oczywiście za tą samą lub nawet ew. trochę niższą cenę, ja się na tym kompletnie nie znam ale obiecałem, że zapytam tutaj.

Wartość auta 2000zł, poprzedni użytkownik a raczej handlarz ma się zastanowić czy nie przyjąć auta z powrotem - oczywiście odliczy mu jakieś drobne ale nie wiadomo czy jeszcze będzie chciał przyjąć i to będzie jego dobra wola

Znajomy w gorącej wodzie kąpany i ma teraz dwa auta zlosnik.gif przy czym to sprowadzone ładna blacha, lepsze wyposażenie itd. to z PL jak dla mnie zaniedbane i widać już ogniska rdzy ale nie wytłumaczysz... sick.gif

Napisano

> Kolega zakupił auto tutaj w PL sprowadzone, niezarejestrowane w PL - teraz się okazuje, że znalazł

> nieco tańsze chociaż jak dla mnie w gorszym stanie ale rzekomo od pierwszego właściciela,

> płakał jak sprzedawał itp suma sumarum wyszło 500zł taniej niż tamto z rejestracją

> pomijam jego głupotę bo zamiast zarejestrować tamto to kupił drugie zarejestrowane już tutaj bo

> okazja itp.

> Teraz pytanie - jak odsprzedać sprowadzone auto nie rejestrując go w PL? czy jest to w ogóle

> możliwe? oczywiście za tą samą lub nawet ew. trochę niższą cenę, ja się na tym kompletnie nie

> znam ale obiecałem, że zapytam tutaj.

> Wartość auta 2000zł, poprzedni użytkownik a raczej handlarz ma się zastanowić czy nie przyjąć auta

> z powrotem - oczywiście odliczy mu jakieś drobne ale nie wiadomo czy jeszcze będzie chciał

> przyjąć i to będzie jego dobra wola

> Znajomy w gorącej wodzie kąpany i ma teraz dwa auta przy czym to sprowadzone ładna blacha, lepsze

> wyposażenie itd. to z PL jak dla mnie zaniedbane i widać już ogniska rdzy ale nie

> wytłumaczysz...

Jak opłacone i ma umowę z tym od kogo kupił to normalnie na umowę, tak jak krajowe się robi. Musi być ciągłość kwitów.

Napisano
  • Autor

> Jak opłacone i ma umowę z tym od kogo kupił to normalnie na umowę, tak jak krajowe się robi. Musi

> być ciągłość kwitów.

co to znaczy opłacone? - w sensie akcyza, recykling itp? to chyba nie ale musiałbym dopytać, czekaj chodzi o to, że przygotowane do rejestracji tak?

Napisano

> Kolega zakupił auto tutaj w PL sprowadzone, niezarejestrowane w PL - teraz się okazuje, że znalazł

> nieco tańsze chociaż jak dla mnie w gorszym stanie ale rzekomo od pierwszego właściciela,

> płakał jak sprzedawał itp suma sumarum wyszło 500zł taniej niż tamto z rejestracją

> pomijam jego głupotę bo zamiast zarejestrować tamto to kupił drugie zarejestrowane już tutaj bo

> okazja itp.

> Teraz pytanie - jak odsprzedać sprowadzone auto nie rejestrując go w PL? czy jest to w ogóle

> możliwe? oczywiście za tą samą lub nawet ew. trochę niższą cenę, ja się na tym kompletnie nie

> znam ale obiecałem, że zapytam tutaj.

> Wartość auta 2000zł, poprzedni użytkownik a raczej handlarz ma się zastanowić czy nie przyjąć auta

> z powrotem - oczywiście odliczy mu jakieś drobne ale nie wiadomo czy jeszcze będzie chciał

> przyjąć i to będzie jego dobra wola

> Znajomy w gorącej wodzie kąpany i ma teraz dwa auta przy czym to sprowadzone ładna blacha, lepsze

> wyposażenie itd. to z PL jak dla mnie zaniedbane i widać już ogniska rdzy ale nie

> wytłumaczysz...

normalnie piszesz umowę K-S, oddajesz komplet papierów kupującemu, kupujący płaci w US PCC-3 i rejestruje w WK na siebie - proste jak konstrukcja cepa

Napisano
  • Autor

> normalnie piszesz umowę K-S, oddajesz komplet papierów kupującemu, kupujący płaci w US PCC-3 i

> rejestruje w WK na siebie - proste jak konstrukcja cepa

dzięki bardzo

Napisano

> co to znaczy opłacone? - w sensie akcyza, recykling itp? to chyba nie ale musiałbym dopytać, czekaj

> chodzi o to, że przygotowane do rejestracji tak?

Powinno być opłacone jak kupił, inaczej kupił "na niemca" smile.gif

Napisano

Czemu piszesz w temacie "nietypowe" ? Przeciez to normalna rzecz - auta niezarejestrowane w PL często zmieniają wlasciciela.

Temat bardzo prosty - jak ma polska umowę k-s z gościem od kogo kupil - to pisze kolejna umowę k-s z tym komu sprzedaje i tyle, te dwie umowy daje kupcowi.

A jeśli ma umowę podpisana z Niemcem "zaocznie" - to ją wyrzuca i tyle - nowemu nabywcy daje tylko brief i kluczyk i zadnej umowy nie pisze.

Napisano

> - to ją wyrzuca i tyle - nowemu nabywcy daje tylko

> brief i kluczyk i zadnej umowy nie pisze.

???

Napisano

> Nie dziw się, to takie rady wujka Jaya dla tych co chcą mieć problemy

no właśnie jak to przeczytałem to sobie wyobraziłem jak pukają mi do drzwi z gotowym kwitkiem stwierdzającym paserstwo

Napisano

jaka fura?