Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[G] Osłona termiczna

Featured Replies

Napisano

Stukanie na nierównościach zmusiło mnie do kontroli zawieszenia i układu wydechowego.

Winowajcą okazaly się osłony termiczne. Zrobiły się w nich wielkie dziury. Ta nad końcowym tłumikiem całkiem na niego spadła.

Próba odkręcenia nakrętek - poukręcane szpilki.

Macie jakieś doświadczenie w naprawie ukręconych śrub?

Napisano

> Ja nawierciłem nowe dziurki w osłonie i przykręciłem na nowe blachowkręty, wkręcone na silikon.

Też tak zrobiłem w poprzedniej zafirze, oryginalna odpadła po trzech latach, moja po sześciu nadal się trzymała.

Napisano

U mnie to samo. Wkręty farmerskie umoczyłem w baranku i ognia przez podłogę. Trzyma się już parę lat. Tylko kolor nie pasuje, bo miałem tylko zielone buu.gif.

Napisano

> Tylko kolor nie pasuje, bo miałem tylko zielone .

zlosnik.gifwaytogo.gif

Napisano

Ja dałem czarne smile.gif W sumie po 15 latach (auto z 99') trzymają się może ze 4 fabryczne kręty, ale i tak musiałem dać podkładki pod nie bo od drgań zrobiły się dziury w tej osłonie o tej samej średnicy co łby wkrętów smile.gif Osłona termiczna końcowego tłumika jeszcze się trzyma, w sumie chyba tylko jeden swój wkręt musiałem dać, no ale tę demontuje się najrzadziej, przednia to wiadomo, żeby linkę ręcznego zdjąć to trzeba też zdjąć tą osłonę ok.gif

Napisano
  • Autor

Dziękuję za pordy, ponieważ nie dysponuję kanałem bylem u tlumikarza a on kluczem pneumatycznym zalatwil mi szpilki.

Zdjął wieszaki i wyciągnął osłonę znad końcowego tłumika.

Przykręcić nad nim osłonę będzie można dopiero po demntażu tłumika? Tak mi powiedział.