Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kupno garażu - pytanie

Featured Replies

Napisano

Witam.

Mam wybraną lokalizacje.

W jaki sposób, Waszym zdaniem najlepiej dotrzeć do właścicieli zespołu garażowego ze swoją ofertą ?

Tablica.pl nie pozwala dodawać ogłoszeń "poszukuje" itp. Po 24h max ogłoszenie jest kasowane.

Klejenie na garażach "ogłoszeń" też odpada. Jeszcze ktoś się "doczepi" za "zaśmiecanie" i może być mało ciekawie.

W okolicy nie ma słupa ogłoszeniowego. A tablice aby coś "przylepić" są niestety już na klatkach do których nie ma dostępu z zewnątrz.

Wpadłem na pomysł, aby dogadać się z listonoszem, aby on powiesił na tablicach na klatce moje ogłoszenie, ale to tak średnio wydaje mi się do zrealizowania frown.gif

Zastanawiam się nad lokalnymi gazetami, ale po doświadczeniach z poszukiwaniem mieszkania, wiem, że to mało skuteczny sposób.

Agencje "nieruchomości" obdzwonione, i niestety "za mało opłacalny" biznes, więc garaże mają w ofercie tylko przy okazji sprzedaży "mieszkania" no.gif

Jakieś pomysły ? zlosnik.gif

Napisano

> W jaki sposób, Waszym zdaniem najlepiej dotrzeć do właścicieli zespołu garażowego ze swoją ofertą ?

Powsadzaj w drzwi garaży info.

Napisano

> Witam.

> Mam wybraną lokalizacje.

> W jaki sposób, Waszym zdaniem najlepiej dotrzeć do właścicieli zespołu garażowego ze swoją ofertą ?

> Jakieś pomysły ?

Hmmm... zależy, jaki jest popyt na garaże w Twojej wybranej lokalizacji.

Z mojego doświadczenia to pozostaje Ci kontakt bezpośredni z aktualnie przebywającymi ludźmi w garażach.

Wiem, to może być trudne i czasochłonne, ale niekiedy ktoś wie, czy i kto nosi się z zamiarem sprzedaży.

Inny sposób to jakaś odmiana lokalnej, osiedlowej TV - w moim przypadku jest możliwość zamieszczenia ogłoszenia z cyklu KUPIĘ/SPRZEDAM/ZAMIENIĘ. I tym sposobem wiem, że jest garaż do sprzedania z zaporową ceną... screwy.gif

Co do popytu - sam osobiście spóźniłem się raptem parę godzin ze złożeniem oferty kupna: sąsiad jeszcze dobrze nie ostygł przed pogrzebem, a już garaż zmienił właściciela...

Napisano

Iśc w sobotę i popytać, zazwyczaj są tam stali bywalcy, i od nich mozesz siw dużo dowiedzieć wink.gif

Napisano
  • Autor

Witam.

Problem polega na tym, że jak "leśne dziadki" dowiedzą się, że to "nowy" chce kupić, to nie będzie opcji.

Muszę się kontaktować z ludźmi, bez "pierwszego kontaktu osobistego" oslabiony.gif

Jeden garaż jest do sprzedania, ale nie jest to oferta "dla mnie" i już zaczynam kombinować, aby kupił kumpel na siebie i mi przepisał za 1zł, ale to ciągnie dodatkowe koszty itd. sciana.gif

Stąd też, rzeczywiście, może wsadzanie kartek w drzwi to najlepszy pomysł.

TV osiedlowej nie ma. UPC ma swój kanał, ale ile osób to ogląda niewiem.gif

Napisano
  • Autor

J.W.

Oficjalnie, nie ma garaży na sprzedaż, nie oficjalnie są, ale dla "starych" sciana.gif

Taka mentalność starszych ludzi oslabiony.gif

Napisano

> J.W.

> Oficjalnie, nie ma garaży na sprzedaż, nie oficjalnie są, ale dla "starych"

> Taka mentalność starszych ludzi

To po co się pchać tam, gdzie Cię nie chcą? niewiem.gif

Napisano

wieszasz na latarniach w okolicy, tak żeby bylo widac i czekasz - tak min pol roku zlosnik.gif

ale dwa garaze tak kupilem zlosnik.gif

aa i jeszcze jak widzisz jakiegos dziadka to podchodzisz i pytasz, czy nie wie kto chce sprzedac i dajesz namiary - jakby sie dowiedzial zeby dzwonil smile.gif

Napisano

Ja swój znalazłem na "tablica.pl". Ale szukałem go rok...

Napisano
  • Autor

> To po co się pchać tam, gdzie Cię nie chcą?

Ponieważ kupiłem mieszkanie i nie chce mi się prawie 2km dojeżdżać do obecnego garażu ok.gif

Chciałbym ponownie 2oo używać na dojazdy do pracy, a to wymusza na mnie kupno garażu "pod blokiem".

Napisano
  • Autor

> wieszasz na latarniach w okolicy, tak żeby bylo widac i czekasz - tak min pol roku

A to nie trzeba mieć zgody od "zarządzającego latarniami" ?

Po przebojach przy remoncie, wolę dmuchać na zimne no.gif