Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

klej do plytek gipsowych

Featured Replies

Napisano

Kleje polecane przez stegu/stones sa dużo droższe niż te do innych płytek. Ktoś z was lepił na cos innego i może polecić?

Napisano

> Kleje polecane przez stegu/stones sa dużo droższe niż te do innych płytek. Ktoś z was lepił na cos

> innego i może polecić?

Radze Ci klej na bazie bialego cementu - np. Mapei Adesilex P9 bialy. Takie sa drozsze, ale mniejsze ryzyko wykwitow i przebarwien plytki gipsowej. Ja kupilem razem z plytkami po 55zl/worek, ale wiem, ze w detalu to i nawet po 70-74zl chodza. Ile masz metrow tych plytek? Ja na 3m2 (jeszcze drugie 3m2 mi zostaly) zuzylem moze 1/4-1/3 worka (tyle, ze plytki betonowe na bazie bialego cementu, a nie gipsowe).

IMGP1241.JPG

Napisano

Kominek obklejałem klejem do płytek (atlas plus ze wzgledu na temperaturę), trzyma się nic się nie dzieje (jedynie przy montażu musiałem uwazać żeby nie pobrudzić)

Napisano

> Kleje polecane przez stegu/stones sa dużo droższe niż te do innych płytek. Ktoś z was lepił na cos

> innego i może polecić?

Kleiłem sztuczny kamień weewnątrz na zwykłym kleju elastycznym (bo mi został biglaugh.gif ), parę lat nic się temu nie dzieje.

Napisano

> innego i może polecić?

A będziesz te płytki kładł na zewnątrz, czy wewnątrz domu?

Bo ja Stegu kładłem na zewnątrz jednak na ich klej z dodatkiem cementu (tak zalecają przy zastosowaniach zewnętrznych) i trzymają się jak dzikie. Sąsiedzi identyczne płytki położyli na coś innego i stale im odpadają. A dodatkowo Stegu unieważnia gwarancję przy innym kleju.

Mogę też z czystym sumieniem polecić ich impregnat do tych płytek, trzyma jak dziki już ileś lat, żadnych przebarwień, wykwitów czy płowienia.

A niestety tani nie są.

Napisano

> innego i może polecić?

Zwykły klej gipsowy, np KREISEL 680. Żadne tam kleje do płytek facepalm%5B1%5D.gif

Napisano
  • Autor

> Zwykły klej gipsowy, np KREISEL 680. Żadne tam kleje do płytek

Na pomalowana farbą ściane mozna to kleic? Wystarczy zagruntowac czy musze farbe skrobac?

Napisano

> innego i może polecić?

Ja Ciebie zaskocze hehe.gif Ja kleiłem te płytki/kamienie gipsowe na gładź gipsową za pomocą... zwykłego gipsu (gładzi gipsowej) ok.gif jak by ktoś pytał.... nie nie odpadło wink.gif

Napisano

> Na pomalowana farbą ściane mozna to kleic? Wystarczy zagruntowac czy musze farbe skrobac?

To zależy jaka farba i jak się trzyma. Jeśli nie chce Ci się skrobać całej ściany a farba trzyma się w miarę to porób rowki kantem szpachelki w kratownicę i zagruntuj. Co do kleju to śmiało pójdzie na klej do płyt G/K.