Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

D-4S boxer

Featured Replies

Napisano

Czy ten silnik ma może jakieś znane problemy? On chyba poza jednym modelem (Toyoya GT86/Subaru BRZ) na razie nie jest stosowany nigdzie indziej. niewiem.gif W ubiegłym tygodniu miałem okazję dokładniej przetestować to auto (wcześniej zdarzyło mi się odbyć tylko kilkunastominutową jazdę próbną, a teraz jeździłem nim przez 2 dni/400 km) i zaczęło mi się ono podobać grinser006.gif - ale obawiam się trochę, żeby nie wpakować się na jakąś minę. Na razie jedyne powtarzalne "problemy" jakie udało mi się namierzyć w sieci to piaskowanie lakieru w kilku miejscach na nadwoziu zlosnik.gif - ale może znane są jakieś typowe usterki, do których nie udało mi się dotrzeć za pośrednictwem Google. hmm.gif

Rozważam oczywiście wersję ze skrzynią ręczną i raczej Toyotę ze względu na dostępność i jakość serwisu w mojej okolicy mlot.gif.

I jeszcze jedno pytanie: do GT86 dostępny jest tzw. Aero Kit - czy jego obecność ma wpływ na cokolwiek poza wyglądem? zlosnik.gif W sieci spotkałem się z opiniami, że owszem, ale nie jestem pewien, na ile te opinie są wiarygodne. Porównanie takiego auta z tym pakietem i bez niego raczej nie jest zbyt łatwe w praktyce z przyczyn oczywistych - ale może ktoś miał taką okazję...

Napisano

> Czy ten silnik ma może jakieś znane problemy?

http://www.ft86club.com/forums/showthread.php?t=11587

> I jeszcze jedno pytanie: do GT86 dostępny jest tzw. Aero Kit - czy jego obecność ma wpływ na

> cokolwiek poza wyglądem? W sieci spotkałem się z opiniami, że owszem, ale nie jestem pewien,

> na ile te opinie są wiarygodne. Porównanie takiego auta z tym pakietem i bez niego raczej nie

> jest zbyt łatwe w praktyce z przyczyn oczywistych - ale może ktoś miał taką okazję...

Moze i cos daje. Ale ten samochod jest na tyle wolny, ze to chyba nie robi wielkiej roznicy smile.gif

Napisano
  • Autor

> http://www.ft86club.com/forums/showthread.php?t=11587

Dzięki. grinser006.gif - ciekawa lektura, większość rzeczy z tej listy wygląda raczej na drobiazgi do przeżycia. ok.gif

> Moze i cos daje. Ale ten samochod jest na tyle wolny, ze to chyba nie robi wielkiej roznicy

Cena tego zestawu jest w sumie mało zachęcająca, aspekt estetyczny również icon_rolleyes.gif - ale zastanawiałem się nad jakimiś zaletami praktycznymi. wink.gif Samochód ma być używany do normalnej, codziennej jazdy, więc pewnie tym bardziej nie ma sensu się nad tym pochylać. Nie bez znaczenia jest też fakt, że za cenę tego zestawu (do lakierowania) można kupić np. dedykowany kompletny wydech Supersprint ze stali nierdzewnej i jeszcze coś tam zostanie w kieszeni, a efekty akustyczne są dość ciekawe. zlosnik.gif

Napisano

> dedykowany kompletny wydech

> Supersprint ze stali nierdzewnej i jeszcze coś tam zostanie w kieszeni, a efekty akustyczne

> są dość ciekawe.

Badalem temat. I osobiscie kupilbym roznoodleglosciowy kolektor Rev Works wywalajacy kat (z tulejka pod sonde), jakas fajna rure contralna (overpipe plus resonated midpipe) a koncowy zostawil seryjny. Wyjdzie taniej niz SS, a zapewne lepiej mocowo i dzwiekowo.

Napisano

> Cena tego zestawu jest w sumie mało zachęcająca, aspekt estetyczny również - ale zastanawiałem

> się nad jakimiś zaletami praktycznymi. Samochód ma być używany do normalnej, codziennej

> jazdy, więc pewnie tym bardziej nie ma sensu się nad tym pochylać. Nie bez znaczenia jest też

> fakt, że za cenę tego zestawu (do lakierowania) można kupić np. dedykowany kompletny wydech

> Supersprint ze stali nierdzewnej i jeszcze coś tam zostanie w kieszeni, a efekty akustyczne

> są dość ciekawe.

Cosworth zapowiedział jakiś pakiecik do BRZ/GT86 zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Cosworth zapowiedział jakiś pakiecik do BRZ/GT86

Znalazłem zapowiedź, ale to wygląda na jakiś grubszy zestaw przeróbek. ooniee.gifpanic.gif

W sumie to cały czas nie jestem przekonany na 100%, po głowie chodzi mi też Megane R.S. 265, a nie wiem też, czy nie warto poczekać do premiery nowego Type R. Ta Toyota to osiągami na kolana nie rzuca, ale duże wrażenie robi precyzja prowadzenia, zmiany biegów, itd. ok.gif - szczególnie tam u mnie na wsi, gdzie prostych dróg prawie nie ma. grinser006.gif

Napisano

> Znalazłem zapowiedź, ale to wygląda na jakiś grubszy zestaw przeróbek.

zdecydowanie bo tam dolot (turbo lub kompresor) i wydech zlosnik.gif

> W sumie to cały czas nie jestem przekonany na 100%, po głowie chodzi mi też Megane R.S. 265, a nie

> wiem też, czy nie warto poczekać do premiery nowego Type R. Ta Toyota to osiągami na kolana

> nie rzuca, ale duże wrażenie robi precyzja prowadzenia, zmiany biegów, itd. - szczególnie tam

> u mnie na wsi, gdzie prostych dróg prawie nie ma.

mocno nietuzinkowe auto, chyba trochę bardziej zwyczajne niż wszelkie TypeR i RS'y

• 2 tygodnie później...
Napisano

Pierwsze egzemplarze, gdy dostały dobrze po kara.gif, miały tendencje do nietrzymania równych obrotów na biegu jałowym, lub nie chodziły na wszystkie cylindry. Były wgrywane jakieś inne oprogramowania i problem ustępował - inne dawki paliwa.