Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Elelktryki ...

Featured Replies

Napisano

Idzie to szybciej niż się spodziewałem smile.gif Jeszcze 2-3 lata temu były ciekawostkami z targów. obecnie - normalne motocykle, w dość przyzwoitych cenach...

imho jeszcze ok 5 lat, a konkurencja urośnie i ceny spadą (tak jak samochodów).

Mamy:

http://www.cycleworld.com/2013/11/11/2014-zero-sr-first-look-review-photos/ za 17k USD

ostatnio po chyba 1-2 latach dostał radykalny upgrade parametrów.

http://www.brammo.com/empulse/ za 17-19k USD

narazie te 2 sensowne parametrami/ceną...

• 2 miesiące później...
Napisano
  • Autor

> Idzie to szybciej niż się spodziewałem Jeszcze 2-3 lata temu były ciekawostkami z targów. obecnie

> - normalne motocykle, w dość przyzwoitych cenach...

> imho jeszcze ok 5 lat, a konkurencja urośnie i ceny spadą (tak jak samochodów).

> Mamy:

> http://www.cycleworld.com/2013/11/11/2014-zero-sr-first-look-review-photos/ za 17k USD

> ostatnio po chyba 1-2 latach dostał radykalny upgrade parametrów.

> http://www.brammo.com/empulse/ za 17-19k USD

> narazie te 2 sensowne parametrami/ceną...

jest 3ci gracz:

ale 1/3 mocy ws brammo i 2 razy wyższa cena - raczej nie powojują smile.gif

chociaż wygląda zacnie wink.gif

http://www.johammer.com/elektromotorrad/

Napisano

mawiają "loud pipes saves lives" nie wiem ile w tym prawdy, ja osobiście nie wyobrażam sobie jazdy na motocyklu bez konkretnego dźwięku silnika a słuchając jedynie szumu opon...

Napisano
  • Autor

> mawiają "loud pipes saves lives" nie wiem ile w tym prawdy, ja osobiście nie wyobrażam sobie jazdy

> na motocyklu bez konkretnego dźwięku silnika a słuchając jedynie szumu opon...

kiedys pewnie to samo mowili o stukocie kopyt smile.gif

Napisano
  • Autor

> jest 3ci gracz:

> ale 1/3 mocy ws brammo i 2 razy wyższa cena - raczej nie powojują

> chociaż wygląda zacnie

> http://www.johammer.com/elektromotorrad/

i 4ty... akurat Jay się zabrał za temat H-D (narazie bez konkretnych cen)

Napisano

> kiedys pewnie to samo mowili o stukocie kopyt

Hehe, tekst przedni, ale ja wszystkiemu co elektryczne w motoryzacji mówię stanowcze NIE!

Napisano
  • Autor

> Hehe, tekst przedni, ale ja wszystkiemu co elektryczne w motoryzacji mówię stanowcze NIE!

dożyjesz czasów jak el motocykl wciągnie R6 na sniadanie w całym zakresie prędkości:) wtedy zobaczysz to "NIE" na jego tablicy rejestracyjnej smile.gif

Napisano

a jak to się ma do kategorii prawo jazdy smile.gif ?

w sumie żadnej pojemności nie ma biglaugh.gif

Napisano

> dożyjesz czasów jak el motocykl wciągnie R6 na sniadanie w całym zakresie prędkości:) wtedy

> zobaczysz to "NIE" na jego tablicy rejestracyjnej

nigdy nie kręciły mnie plastiki więc ni jak to się nie ma do moich oczekiwań w stosunku do motocykli smile.gif

Napisano
  • Autor

> a jak to się ma do kategorii prawo jazdy ?

> w sumie żadnej pojemności nie ma

beda musieli uregulować smile.gif pewnie jakos o kW oprą:) zobaczymy.

Napisano
  • Autor

> nigdy nie kręciły mnie plastiki więc ni jak to się nie ma do moich oczekiwań w stosunku do

> motocykli

a do moich się wpasowuje. o tyle o ile mam zamiar sobie sprawić kilka motocykli - każdy do czego innego, to właśnie 1 z nich - ten do latania do pracy byłby elektryczny.

lada moment ceny będą lepsze smile.gif

Napisano

> dożyjesz czasów jak el motocykl wciągnie R6 na sniadanie w całym zakresie prędkości:) wtedy

> zobaczysz to "NIE" na jego tablicy rejestracyjnej

Potencjał silników elektrycznych (moment obrotowy) jest ogromny, ale nawet jak będą przyspieszały w 1 sek. do setki to będę płakał za zapachem spalin.

Napisano

> Potencjał silników elektrycznych (moment obrotowy) jest ogromny, ale nawet jak będą przyspieszały w

> 1 sek. do setki to będę płakał za zapachem spalin.

Zrób tak jak ja 15 lat temu na obozie ZHP. Chciałem wysuszyc szybko ubrania więc w namiocie wojskowym rozpaliłem ognisko i w nim powiesiłem ubrania. sciana.gifAby było bardziej ciepło dorzuciłem węgla do ognia sciana.gif

Zapach spalin miałem nawet po 10 praniach tych ubrań rotfl.gifspy.gif

Napisano
  • Autor

> Potencjał silników elektrycznych (moment obrotowy) jest ogromny, ale nawet jak będą przyspieszały w

> 1 sek. do setki to będę płakał za zapachem spalin.

ja też. ale nie bój nic. ja czekam obecnie z wielką niecierpliwością na pierwszą hybrydę moto.

to co zrobiło Porshce i Mclaren obecnie to wielki krok, w porównaniu do liniowego wyścigu na moce i momenty który tocyzł się od dekady.

niech chociaż kawałek tego przejdzie do motocykli!!!! które są przystępne cenowo i wyrywają z butów parametrami.

każdy znajdzie coś dla siebie ok.gif

Napisano

skoro od kilku lat można w polsce kupić elektryczne skutery za ok 8 tys zł, to czemu maja nie zrobić motocykli... kwestia tylko innej mocy smile.gif