Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[H] Przestroga dla właścicieli

Featured Replies

Napisano

Nie sprawdzalem ile miejsca tam zostaje po zamknięciu maski ale podejrzewam, że moze tam dostawać się brud i woda podczas jazdy jak nie będzie zaslepek. I po pewnym czasie możemy mieć tam nieźle bagienko...

Napisano
  • Autor

> Nie sprawdzalem ile miejsca tam zostaje po zamknięciu maski ale podejrzewam, że moze tam dostawać

> się brud i woda podczas jazdy jak nie będzie zaslepek. I po pewnym czasie możemy mieć tam

> nieźle bagienko...

Oczywiście będzie się tam zbierał kurz i wszystko inne ale będzie odparowywać, póki co tam u mnie siedziała woda nie odparowując - nie wiem czy nie lepiej niech tam będzie pył i kurz + liście ale niech będzie sucho.

Napisano

> Oczywiście będzie się tam zbierał kurz i wszystko inne ale będzie odparowywać, póki co tam u mnie

> siedziała woda nie odparowując - nie wiem czy nie lepiej niech tam będzie pył i kurz + liście

> ale niech będzie sucho.

Według mnie nie jest dobrym gdy mokre liście i kurz będą tam zalegać a usunąć je bedzie bardzo ciężko.

Ja narazie bede jezdził z zatyczką i obserwował...

Napisano

> Oczywiście będzie się tam zbierał kurz i wszystko inne ale będzie odparowywać, póki co tam u mnie

> siedziała woda nie odparowując - nie wiem czy nie lepiej niech tam będzie pył i kurz + liście

> ale niech będzie sucho.

Nie wiem, jak mam w obecnym bolidzie grinser006.gif ale np. w poczciwym uno na 100% nie było żadnej zaślepki, uszczelnień i innych cudów. Nic też się w tym miejscu nie działo, kurz czy inny syf raczej normalny, jak to pod maską.

Dalej: w corsie C jest już pewien powiew luksusu grinser006.gif bowiem na trzpienie są nadziane plastikowe "kołpaki", ale nic nie jest uszczelnione, normalna wentylacja i też nic się nie dzieje.

Więc może faktycznie "rozhermetyzowanie" tego patentu nie będzie złe? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Według mnie nie jest dobrym gdy mokre liście i kurz będą tam zalegać a usunąć je bedzie bardzo

> ciężko.

> Ja narazie bede jezdził z zatyczką i obserwował...

cóż, trzeba by sprawdzić jedno i drugie rozwiązanie i zobaczyć w różnych warunkach jak się to będzie sprawować. Ja już nie sprawdzę bo Astra pojechała w sobotę do kolejnego właściciela - o tyle nie żal auta że człowiek jest pasjonatem Opla, jeździł pięknie zadbaną Vectrą B, szukał tak zadbanej A-H jak była moja, więc i o Astrę będzie dbał ok.gif

Napisano
  • Autor

> Nie wiem, jak mam w obecnym bolidzie ale np. w poczciwym uno na 100% nie było żadnej zaślepki,

> uszczelnień i innych cudów. Nic też się w tym miejscu nie działo, kurz czy inny syf raczej

> normalny, jak to pod maską.

> Dalej: w corsie C jest już pewien powiew luksusu bowiem na trzpienie są nadziane plastikowe

> "kołpaki", ale nic nie jest uszczelnione, normalna wentylacja i też nic się nie dzieje.

> Więc może faktycznie "rozhermetyzowanie" tego patentu nie będzie złe?

tylko że tamte auta i Astra G mają nieco inny patent (Corsa i Astra, nie wiem jak Uno) - mocowania MCP mają pod spodem kielicha, a pod maską jedynie talerzyk oporowy. W A-H jest to innej konstrukcji i dużo więcej miejsca dla syfu, sam nie wiem jak temu zaradzić - chyba poprzez wsadzenie amortyzatorów i elementów kolumny z Astry G hehe.gifzlosnik.gif

Napisano

> tyle nie żal auta że człowiek jest pasjonatem Opla,

a co powiedział na te wszystkie Twoje wyciszenia ?

Napisano
  • Autor

> a co powiedział na te wszystkie Twoje wyciszenia ?

Nic, ucieszył się, że są, choć on czy jego żona jeżdżą po 7-10kkm/rok i to po pomniejszych podkrakowskich miejscowościach więc generalnie im się to specjalnie nie przyda.

Inny kupiec, który oglądał wcześniej też nic nie mówił, pytał tylko dlaczego one są - więc wyjaśniłem, że dużo jeździłem po trasach i chciałem mieć jak najlepiej wyciszone auto.

Każdego interesowało jedynie czy auto było nie bite i nie malowane. Przyznam, że niektórzy kupujący wożą ze sobą profesjonalne mierniki za ceny >1kzł i mierzą też progi, nadkola etc. ok.gif

Napisano

> Według mnie nie jest dobrym gdy mokre liście i kurz będą tam zalegać a usunąć je bedzie bardzo

> ciężko.

> Ja narazie bede jezdził z zatyczką i obserwował...

zawsze można chociażby przy nalewaniu płynu do spryskiwaczy zerknąć jak to wygląda i ewentualne nieczystości usunąć (np jakimiś szczypczykami bądź po prostu przy czyszczeniu auta wsadzić tam rurę odkurzacza 270751858-jezyk.gif)

Od lutego nic a nic mi tam nie wpadło a Astra jeździ codziennie i w każdych warunkach pogodowych

Napisano
  • Autor

> Od lutego nic a nic mi tam nie wpadło a Astra jeździ codziennie i w każdych warunkach pogodowych

rozumiem, że Ty wywaliłeś w jasną ch... tę zaślepki i nic się nie dzieje?

No to mamy gotowe rozwiązanie problemu 20.GIF

Napisano

> rozumiem, że Ty wywaliłeś w jasną ch... tę zaślepki i nic się nie dzieje?

> No to mamy gotowe rozwiązanie problemu

tak - stare plastikowe leżą w szafce obok nowych gumowych w zasadzie nawet jeszcze nie odpakowanych z woreczków. Wbrew temu co mi kiedyś pisałeś nie mam wody w gniazdach a Astra co prawda rzadko robi dalekie trasy ale od lutego jeździła w każdych warunkach pogodowych smile.gif

Napisano
  • Autor

> tak - stare plastikowe leżą w szafce obok nowych gumowych w zasadzie nawet jeszcze nie odpakowanych

> z woreczków. Wbrew temu co mi kiedyś pisałeś nie mam wody w gniazdach a Astra co prawda rzadko

> robi dalekie trasy ale od lutego jeździła w każdych warunkach pogodowych

na początku wydawało się, że to kwestia szczelności od góry, ale jak widać tak nie jest, więc wywalenie tych zaślepek załatwia problem bo wszystko paruje,

• 7 miesięcy później...
Napisano

Witajcie...

I mnie dopadło przy 200kkm przebiegu.

Jednak w moim przypadku gniazda w miejscu, gdzie amortyzator skręcony jest z poduchą wyglądały bardzo dobrze mimo zbierającej się tam korozji. W tym miejscu ta blacha jest dość gruba. Więc tak trochę nie mogę pojąć jak to może wykorodować tak jak na zdjęciach wyżej... :hmm:

W mojej poduszce zerwało gumę amortyzującą, która znajduje się wewnątrz poduchy.

Objawem było straszne klepanie zawieszenia na lekkich nierównościach.

Wymieniłem komplet z łożyskami z prawej i lewej strony już niech bezie na zaś.... ;]

Napisano

Ja mam już mocno skorodowane ale nie mogę się za to zabrać. Teraz to poczekam do wiosny chyba.

tapatalk